Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Uszkodzony pierścień biegu wstecznego

kubsztal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukalem na forum i nie znalazlem zadnej informacji. Skrzynia 6cio biegowa i wsteczny nie wchodzi, pierścien luzny jest. Mechanik zaprzyjazniony poniformowal mnie, ze jest tam przy tym pierscieniu sprezyna, ktora musiala sie wyrobic. Jakos ja podgiął ale po kilku probach wrzucenia wstecznego znowu nie spelnia swojego zadania. Bieg wsteczny wrzucam chwytajac caly mechanizm przez mieszek.

Teraz moje pytanie brzmi, czy musze caly motyl wymienic, czy ta sprezyne tylko? nawet nie wiem jak wpisywac w wyszukiwarke bo nie wiem jak ta czesc manetki zmiany biegow sie nazywa.

Na aukcji kupisz cały lewarek tanio i wymień.

Możesz też delikatnie podważyć klapkę wokół lewarka i będziesz widział jak to działa.

Polecam zakup całego lewarka od skrzyni 6b. używanego i wymianę. Sprężyny mają to do siebie, że jak raz pęknie to później podmianka, czy naciąganie starej nie daje przewidzianej przez producenta sprężystości tego elementu i nie działa wszystko jak powinno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...