Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przymiarka INSTALACJI GAZOWEJ Almera N16 2001 r. 1.5i

MadDog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych klubowiczów :)

Robię przymiarki instalacji gazowej do mojej Almerki :) i szukam zestawu gazowego w przyzwoitej cenie no i oczywiście dobrego.

Almera N16 1.5i 90KM z 2001 r.

Czytając wcześniejsze tematy jakoś nie zetknąłem się z opisem do tego autka.

Nie spotkałeś się bo to nie jest wymagający samochód a generalnie wszystkie opisy powyższych instalacji ogarniają twoje auto

popytaj u gazowników koło siebie co Ci założą i za ile i wklej dokładne dane to doradzimy Ci co sie sprawdzi najbardziej

Nie spotkałeś się bo to nie jest wymagający samochód a generalnie wszystkie opisy powyższych instalacji ogarniają twoje auto

popytaj u gazowników koło siebie co Ci założą i za ile i wklej dokładne dane to doradzimy Ci co sie sprawdzi najbardziej

OK jak tylko pogadam z gazownikami to opiszę to co zapoponuje )

• 1 miesiąc temu...

Poczytałem, pogadałem z innymi uzytkownikami Almer z LPG, i stwierdziłem skoro oni mają dokładnie takie same instalacje i wszystkim auta śmigaja jak należy to nie widziałem powodu aby się wyłamać i ulegać presji internetu... W grudniu 2013 założyłem instalacje BRC (BRC SQ24.11, reduktor Genius 1200 i niebieskie wtryski brc). Minął rok, nawinałem ok 25 tys. km i jedyne czego żałuję to wcześniejsze 4 lata jeżdzenia bez LPG... Autko chodzi normalnie, nie odczuwam żadnych różnic. W zimie wilekie mrozy  i było ok, w lecie też wszsytko gra. W wakacje zaliczyłem Chorwację (3tys), czysta przyjemnośc z jazdy  (finansowa :thumbsup: ). Spalanie po mieście wychodzi mi ok 11 no może lekko ponad 11l, w trasie ok 8. Butla w kole chyba 52l (wchodzi ok 45l.) Regularny serwis, wymiana filtrów a przy obecnej cenie paliwka (widziałem 1,68!!)  tylko lać i śmigać!

I cieszysz się że dobrze wybrałeś szkoda że nie pytałeś tu do puki masz gwarancję to jest dobrze przeglądy po gwarancyjne będą już mniej przyjemne

reduktorek jest malutki i same części di niego kosztuja 160 zł a nowy ok 400 zł wtryski też nie są idealne ,,,

zrobiłeś jak chciałeś

właśnie dlatego odpuściłem wszelkiej maści rady na forach...
BRC beee, jeden znajomy mam juz ponad 60 tys udanej jazdy a drugi zbliża się do 100tyś i tylko filtry wymienia. Masz rację, źle wybrali, bo za mało musieli jeździć po gaziarzach...
Zastanawia mnie tylko czemu zawsze ktoś kto psioczy na instalację BRC, ma w stopce informację o jakichś usługach związanych z serwisem gazu...

BRC to dobra instalacja, ale nasze są też dobre jak nie lepsze  i do tego  tańsze :D a przebiegi, które podałeś to żadna łaska dla dobrze założonej, dobranej i skalibrowanej instalacji, co w przypadku BRC nie ma aż takiego znaczenia, widząc jak to jest założone, (ale niektórym nie przeszkadza syf pod maską :D )  do tego wystarczy popatrzeć na cenę zakładanych elementów :D.( wtrysk BRC Valtek ) choć i BRC odnotowało niezłą wtopę jak zaczęło zakładać tańsze kit-y na ZAvoli  :D 

Zastanawia mnie tylko czemu zawsze ktoś kto psioczy na instalację BRC, ma w stopce informację o jakichś usługach związanych z serwisem gazu...

można zakładać coś innego i niekoniecznie psioczyć, choć też nieraz się nasłucham różnych opowieści :D 

Jeśli jesteś użytkownikiem którego nie obchodzi cena montażu chce mieć drogo i dobrze to nie ma problemu załóż sobie BRc  Brc było dobre jak dawali drogie graty i to jeździło tysiącami km

Koledze ratowałem BRC po 150 tyś miał właśnie taki reduktor który działał dobrze ale puszczał glikol na silnik  zestaw naprawczy tego reduktora był minimalnie tańszy od nowego reduktora innej firmy

wtryskiwacze kehin których teraz nie uświadczysz w zestawach tanich BRC wymagały przelania denaturatem i śmigają dalej !!!!!!!!!!!!!!!  natomiast z podłączeniem się do instalacji to już prosto nie było ,,,,

a teraz masz nowe instalacje na słabych wtryskach i dla tego jest taniej

My polecamy polskie konstrukcje sprawdzone z darmowym softem i kabelkiem za 30 zł z kabelkiem na bt za 100 zł  gdzie każdy gazownik w zapchlonej dziurze ci naprawi jakąś usterkę

a w przypadku brc odeśle do serwisów BRC których tak wiele nie ma .....

Oczywiście pomijam ludzi rozumnych którzy czasem chcą zaglądnąć tu i tam mają prosty dostęp nawet podanie błędów z kompa gazowego może ukierunkować posiadacza na właściwą naprawę a nie na twórczość gazownika

Ale musimy sobie przyznać też to że jak na 20 pomocnych porad trafi się jeden co spytał się a i tak zrobił po swojemu bo mu inni doradzili to nie jest źle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...