alpiner Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Mam problem z Nissanem P12 Primera 2004 benzyna 2.0 185 000 km przebieguOdebrałem auto od mechanika - auto normalnie jeździło, nie było z nim problemów.U mechanika wymieniłem wszystkie oleje, filtry, świece.Jednak przy powrocie zapaliła mi się żółta kontrolka silnika, i auto zgasło - dzwoniłem do mechanika powiedział, że jak to sięraz zdarzyło to może tak być po wymianie świec.W miedzy czasie pojechałem założyć LPG.U gazownika dowiedziałem się, że mieszanka jest zbyt bogata i jest za dużo w niej benzyny o 25%.Doradził mi wymianę przepływomierza - oczywiście nie wyregulował mi gazu tak jak trzeba(ma to zrobić jak to naprawię).Wracając od gazownika przejechałem trochę na gazie - > wszystko było ok. autko super sobie radziło na biegu jałowym.Przełączyłem na benzynę i znowu problem na biegu jałowym - > spadają aż w końcu gaśnie. Później nawet zrobiło mi się tak podczas jazdyTeraz auto na biegu jałowym na benzynie ma dziwne obroty - > spadają poniżej 1000 skaczą, później spadają i tak kilka razy, a potem gaśnie.Obajwy pojawiają się dopiero jak silnik trochę się rozgrzeje - przejade około 5-8km.Na LPG nie zauwazylem takiego problemu..Mam pytanie co to może być?-przepływomierz?-konieczność regulacji konta wyprzedzenia zapłonu po wymianie świec?Proszę o radę szanownych forumowiczów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Może przepustnica ci się zacina. Mnie jak schodzę nagle z wysokich obrotów też gaśnie. Podłącz go pod kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpiner Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Okazało się, że to jednak był przepływomierz LPG wyregulowany wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.