Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spadek obrotów->gaśnie po wymianie świec

alpiner

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z Nissanem P12 Primera 2004 benzyna 2.0 185 000 km przebiegu

Odebrałem auto od mechanika - auto normalnie jeździło, nie było z nim problemów.

U mechanika wymieniłem wszystkie oleje, filtry, świece.
Jednak przy powrocie zapaliła mi się żółta kontrolka silnika, i auto zgasło - dzwoniłem do mechanika powiedział, że jak to sięraz zdarzyło to może tak być po wymianie świec.

W miedzy czasie pojechałem założyć LPG.

U gazownika dowiedziałem się, że mieszanka jest zbyt bogata i jest za dużo w niej benzyny o 25%.
Doradził mi wymianę przepływomierza - oczywiście nie wyregulował mi gazu tak jak trzeba(ma to zrobić jak to naprawię).

Wracając od gazownika przejechałem trochę na gazie - > wszystko było ok. autko super sobie radziło na biegu jałowym.

Przełączyłem na benzynę i znowu problem na biegu jałowym - > spadają aż w końcu gaśnie. Później nawet zrobiło mi się tak podczas jazdy

Teraz auto na biegu jałowym na benzynie ma dziwne obroty - > spadają poniżej 1000 skaczą, później spadają i tak kilka razy, a potem gaśnie.
Obajwy pojawiają się dopiero jak silnik trochę się rozgrzeje - przejade około 5-8km.
Na LPG nie zauwazylem takiego problemu.
.
Mam pytanie co to może być?
-przepływomierz?
-konieczność regulacji konta wyprzedzenia zapłonu po wymianie świec?

Proszę o radę szanownych forumowiczów...

Może przepustnica ci się zacina. Mnie jak schodzę nagle z wysokich obrotów też gaśnie.

Podłącz go pod kompa.

Okazało się, że to jednak był przepływomierz :) LPG wyregulowany :) wszystko ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...