pedroslaw Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Witam! Przeszukuję cały internet i dalej nie mam pewności... Mam nissan almera n15. Przy kupnie nie sprawdzałem jakie są felgi. Dopiero teraz gdy miałem poślizg i zniszczyłem felgę. Miałem felgi od opla z ET49, teraz po czytaniu dowiedziałem się że powinny to być ET40. Nie wiem w jaki sposób pasują ale od czerwca jeżdzę i żyję Może były przetoczone. I teraz moje pytanie czy mogę mieć 2 felgi przednie ET40 I 2 felgi tylne ET49? Pytam ponieważ nie mogę dostać ET49 dla nissana bo mają inny otwór centrujący a znalazłem 2 oryginalne felgi do nissana. A w chwili obecnej nie stać mnie na 4 felgi :/ Dziękuję za odpowiedź. Starałem się wyszukać na forum, ale nie udało się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Mozna ale raczej dałbym większy rozstaw na tył, a na przód mniejszy czyli z przodu et49 a z tyłu et40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Mozna ale raczej dałbym większy rozstaw na tył, a na przód mniejszy czyli z przodu et49 a z tyłu et40. Dokładnie tak właśnie. Przód ET49, tył ET40 nieznacznie ale troszkę szersze na tył. Lepiej sie będzie pojazd prowadził a i bardziej schowane w nadkolach koła przednie nie będą tak bardzo pryskały błotem po bokach auta. [Gdy wartość ET zmniejsza się, felgi wystają bardziej na zewnątrz (mniejsza odległość powierzchni montażowej felgi od piasty). Zwiększenie ET powoduje natomiast umiejscowienie koła bardziej wewnątrz nadkola (większa odległość powierzchni montażowej felgi od piasty)] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroslaw Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Dobra dzięki za pomoc. Felgi kupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.