patrykol9 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 WitamMam problem z moja Micra k12 2003 1.5dci.Problem polega na tym ze wczesniej silnik nie chciał odpalic po nagrzaniu musiałem odczekac około 15min, na zimnym odpalał za 1-szym razem. Teraz sytuacja sie pogorszyła samochód nie chce odpalic niekiedy na zimnym lub na letnim co wczesniej nie stwarzało problemu, odpala kiedy mu sie ' chce' . Pojechałem do kolegi podłaczylisy pod komputer i okazało sie ze silnik dostaje 2-razy mniej paliwa na rozruch niz powinien a kiedy juz zapali dawka jest idealna. Wymienilismy czujnik na wale i problem ten sam. Wyczytałem ze może to byc czujnik cisnienia paliwa ale nie chce znów stracic kasy wiec szukam porady z góry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Żadnych błędów zapisanych w pamięci komputera nie było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Mogą to być zaworki na wtryskach, czujnik temperatury na bloku (odłącz i jeśli pali to czujnik) , ale napisałeś że i na zimnym już też nie chce więc wątpię a myślałem że to on , tak miał znajomy ) A filtr powietrza masz czysty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykol9 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Takie błędy pokazuje komputer. Mogą to być zaworki na wtryskach, czujnik temperatury na bloku (odłącz i jeśli pali to czujnik) , ale napisałeś że i na zimnym już też nie chce więc wątpię a myślałem że to on , tak miał znajomy ) A filtr powietrza masz czysty? Filtry wszystkie były wymieniane miesiąc temu razem z rozrzadem i olejem. Przed wymiana tez tak robił tyle ze tylko na ciepłym silniku, od tygodnia nie chce w ogóle. Dzisiaj rano zapalił za 3 razem ale ok 12 juz nie, na plaka odpala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 99% lejące wtryskiwacze, sprawdź przelewy . Być może tylko jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.