retros Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 jakiś czas temu wyskakiwał mi check na desce - słaba wydolność katalizatora po założeniu tulejki na sondę problem zniknął na ponad pół roku i teraz pojawiają się błędy P0140 , P0141 - sonda do wymiany ? Jeżeli tak to jaką zakupić ? ( 4 piny z tego co pamiętam ) czy , używkę , zamiennik czy nówkę oryginał ( szczerze to liczę się już z każdą złotówką , dopiero co wymieniłem łańcuch w mej almie ) może ktoś miał podobny przypadek ! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Powitać. Też miałem ten problem... Kupiłem zamiennik - dalej mam te same błędy.... Jako że nie śmierdzę kasą to zbieram kasę na oryginała - kole 400 zeta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 czyli orginał do mojej almy 2002 .( przed liftem ) 1.8 to będzie : [bOSCH-0 258 005 278]Ilość rdzeni: 4Długość całkowita [mm]: 445od rocznika: 2000.11do rocznika: 2002.07Sonda lambda: Sonda diagnostycznaUkład wydechowy: za katalizatorem wskazania po podpięciu elm_a ( wiadomo elm to nie consul ale coś tam niby pokaże ) jak to jest z tymi wskazaniami ? czy dobrze to odczytuje ? za duże coś te wskazania na drugiej sondzie ? i cały czas przy różnych obrotach silnika pomiar się nie zmienia na drugiej sondzie ( 1,275 - 99,2 V-% ) mógł by ktoś podać prawidłowe pomiary z sond ? pojeździłem dziś z podpiętym elm_em i wychodzi że check wyskakuje raczej tylko na zimnym silniku ( czyżby grzałka w sondzie padła ?) wartości się nie zmieniają podczas jazdy - cały czas 1,275 - 99,2V -% i niektóre programy diagnostyczne pokazują błędy p0140 i p0141 , a niektóre p0158 oraz p0159 - w sumie to i tak błędy z drugiej sondy . Po zakupie oryginalnej sondy w intercarsie ( 263 zł ) wszystkie bolączki na dzień dzisiejszy znikły pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.