irek78 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Hejka wszystkim mam problem z moim terrano niestety zauważyłem w chlodnicy że zamiast niebieskiego płynu mam czarny, auto czasami dusi sie czy to bedzie wina uszczelki pod głowicą i jak sprawdzic pod którą bo mój silnik to 3.0 v6 VG30i no i jeszcze pytanko jakie koszty będą wymiany czy nie lepiej odrazu zrobic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 w IC komplet uszczelek do głowic coś ok. 600,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 o ja pierdziu aż tyle masakra plus robocizna to nie lepiej szukac silnika heh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 no, wymieniłem silnik ale coś mi nie pasuje w nim i chyba będę niedługo stary reanimował komplet zaworów niecałe 300,- jeden popychacz ... ponad 300,- pierścienie nieosiągalne w IC ... śruby też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 ale jak samą uszczelke bym chciał zakupić bo nie trzeba chyba odrazu wymieniac rzeczy które wypisaleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 przy wymianie uszczelek przeważnie zakłada się nowe śruby ... chyba że są "pływające" tak mnie Fikołek oświecił w golfie zawsze stare zakładałem warto też pompę wody wymienić, no i rozrząd przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 I oczywiscie planowanie glowic zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 no, u mnie 60,- za sztukę ... ale musi być kompletnie rozebrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 U nas chyba 70 zł za sztuke biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 to cena sprzed 2 lat była u mnie, teraz to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Tak wiec ze 140 zł za planowanie 600 zł za uszczelki w IC i z 500 zł za wymiane, tylko ze to razy 2, bo biora tyle za rzedowki. Razem z 1740 zł. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 nie no, nie odmówiłbym sobie przyjemności pogrzebania w sercu Tyrana ... sam chcę robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 masakra jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Miałem na myśli Irka, bo pytał o koszty wymiany. A kto by się nie pokusil, toz to sama przyjemność masakra jakaś Mozesz tez sprobowac w jakims motoryzacyjnym o uszczelki spytac, jesli beda, to pewnie o polowe taniej, bez planowania sie nie obejdzie, a wymienic sam bys nie mogl? Moge tez sie mylic z tym, ze wymiana w vidlastym jest dwa razy drozsza jak w rzedzie Edytowane 19 Grudnia 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 są też same uszczelki pod głowice w IC ... chyba Elringa , nie pamiętam ile się cenią tamten komplet o którym pisałem zawiera wszystko, łącznie z uszczelniaczami zaworów i uszczelkami pod kolektory ale firmy IParts chyba pytałem o opinie i gość z IC zachwalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Majac wszystko na wierzchu dobrze byloby to od razu wymienic, ale jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 ja mam ten drugi silnik wyjęty, w garażu leżakuje ... nie jestem pewien, czy tak prosto w aucie te tylne rurki poodkręcać, sama wymiana 6-ej świecy to spore wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jesli mialby wyciagnac silnik, to pewnie taniej drugi wrzucic, niz ten remontowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) o wymiane może i bym sie pokusił samemu kiedys w zwyklym 2.0 opla wymieniłem uszczelke i wszystko chodziło jak należy boje sie jedynie o rozrząd co by go nie przestawic no i musiał bym znaleźć gdzieś na necie kolejnośc dokrecania i moment a jest możliwość sprawdzenia pod którą z glowic poszła uszczelka ? Edytowane 19 Grudnia 2014 przez irek78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 W serwisowce to powinno byc, a rozrzad mozna sobie poznaczy, na pewno sa znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 mam całą literaturę jakby coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 o to fajnie skusze się jednak samemu wymienić Kuba znasz może gdzieś w jeleniej lub okolicy warsztat co by splanował mi głowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) o to fajnie skusze się jednak samemu wymienić Kuba znasz może gdzieś w jeleniej lub okolicy warsztat co by splanował mi głowice W łomnicy chyba planują . Ale popytam jutro i napisze Ci gdzie zrobia Ci to najlepiej i dobrych pieniądzach. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez KubaTyran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 literaturę w sensie "serwisówkę' eng. deu. rus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 https://www.motointegrator.autotrader.pl/produkty/305160-uszczelka-glowicy-cylindrow-elring-527920 Tutaj na przyklad masz jakas uszczelke za 90 zl sztuka tylko rok trzeba bylo wybtac dalem 89. literaturę w sensie "serwisówkę' eng. deu. rus. Szkoda, ze po naszemu nie ma nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi