lemmy69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 pozostaje translator w necie lub Hugh na czacie mogło być dużo gorzej http://www.rozmowki.slowka.pl/suahili_rozmowki.php kiedyś z Saydackiem próbowaliśmy pokorespondować trochę w suahili wyobraźcie sobie sytuację, że chcecie zapytać gdzie jest ulica Barbary ... podchodzicie do kobiety i pytacie :"........ Barbara" podstawcie tłumaczenie "ulicy" ("Zakwaterowanie") ----------------------------------------- był kiedyś taki temat "wymiana głowic w terrano" ... tylko moje foty wcięło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 ja mam ten drugi silnik wyjęty, w garażu leżakuje ... nie jestem pewien, czy tak prosto w aucie te tylne rurki poodkręcać, sama wymiana 6-ej świecy to spore wyzwanie 027.JPG 030.JPG 009.JPG 012.JPG Fajne Zdjęcie 6l pod pachami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 a czy uszczelka pod głowicą jest taka sama jak w silniku z pelnym wtryskiem ? i jak z rozrządem ciężko sie ustawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Rozrząd to chyba na znaki powinien być? Chociaż lepiej niech się wypowie ktoś, kto go ustawiał. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 no niby tak ale jak nigdy sie nie ustawiało to czy ciężko bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 niby nie jest ciężko, ale trzeba przekręcić i ustawić rozrząd w pozycji idealnej przed zdjęciem paska Irek, kiedy będziesz to robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 jakoś na dniach podjade po uszczelki i jeszcze znajomego spytam czy by mi nie pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 uszczelek jeszcze w v6 nie wymieniałem, a rozrząd ... do tego czasu się obrobię to podpowiem Ci co i jak, na priv. masz kontakt jakby co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 mogłbyś podesłać lekturkę w pdf ? lub dać namiary gdzie mogę takową znaleźć, dziś zaczynam brać sie za maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Irek podrzuc mi nr telefonu do siebie na pw. Nie wiem, czy bede mial wolne, ale jesli tak to wpadne moze dzis obejrzec Twojego potwora To bysmy sie zgadali Edytowane 4 Stycznia 2015 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 mail-a podeślij mi na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 no lluzik mnie i tak cos oderwało na chwile obecna od prac mam jeszcze pytanko jak zdjąć dolną osłone rozrządu trzeba odkrecać te duże koło na dole?jak tak to w jaki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 na priv. masz numer, puść sknerusa to oddzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 ok a nie mógł bys tu coś podpowiedzieć bo tel został w pracy i dopiero we wtorek bede go miał a chciałem dziś chociaż głowice sciagnac do planowania a przy tym pisałes zę trzeba ustawic odpowiednio rozrzad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Kubie przez tel. wytłumaczyłem przedwczoraj w której pozycji demontować rozrząd pdf-y wysłałem Ci wczoraj przy okazji możesz wymienić pompę wody i simmeringi w głowicach i na wale niektóre paski rozrządu mają znaczniki ... bardzo pomocne przy montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Przekazałem Irkowi myśle, że wszystko co powiedziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) dzieki Kuba za przekazanie wiadomosci przydały sie teraz kolejny problem jest z odkreceniem wydechy 3 sruby ktore łaćżą kolektor z rura nie da rady za cholere odkrecic ma ktos jakis patent na nie Edytowane 6 Stycznia 2015 przez irek78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Próbowałeś palnikiem? Albo odrdzewiaczem kilka razy zalac? Bo z tego co pamiętam to u Lemmiego się urwał, wiec uważaj na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 ok u mnie poszły nie wiedziałem jak sie za nie zabrac ale poszlu ładnie tylko długie przedłuzki były potrzebne żeby je siegnać od spodu a to efekt pracy wiem z jakiego powodu coś ostatnio mulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 wydech to najbardziej upierdliwa sprawa przy tym silniku, u mnie mało które śruby i szpilki ocalały ---------------------------------------- U huhu ... chodzenie bezpośrednie, wyższa technika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 To pewnie spalanie liczyles w litrach benzyny i plynu chlodniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 a teraz pytanie czym najlepiej zeskrobac stara uszczelke? co została na bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 ja zawsze jechałem papierem ściernym na klocku, najlepiej żeby sięgał obydwie strony jednocześnie co grubsze to nożem na płasko chyba można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 ok a dodatkowe pytanie jak widac na fotce wyżej w 3 cylindrze był płyn juz go nie ma najprawdopodobnie puscil przez pierscienie to chyba nie zbyt dobre wiesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Olej do wymiany bedziesz miał jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi