6raf6 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam. Nie mogę znaleźć dokładnej odp na nurtujące mnie pytania. Zacznę od tego, że zdecydowałem się na kupno samochodu głównie na co dzień i w teren ale bardziej, ''weekendowy'' teren chodź może kiedyś jakiś rajd, zobaczymy. Po głowie chodził mi od dawana pajero w 2.5 td ale od jakiegoś czasu Terrano I ze względu na bryłę. Wiele na jego temat czytałem, a jednak zawsze było jakieś niedopowiedzenie. Nie wiem czy to odpowiednie miejsce aby przy okazji po cichu podpytać ... MP2 czy NT1. Wybór będzie zależał również od tego czy w ogóle opłaca się zakup terrano 1, czytałem wiele opinii tak rozbieżnych, że już nie wiem. Może to być śmieszne ale np. czy można jeszcze dorwać JEDYNKĘ w należytym stanie ? Oczywiście biorę poprawkę na rocznik nie chce również później żałować. Chodź jestem z osób które lubią sobie pogrzebać przy samochodzie. Głównie chciałem zaczerpnąć informacji dotyczących silnika. Powiem tak. Jeśli chodzi o Terrano 1 to 3.0 i, 2.4 ( ale z LPG) czy 2.7 d. ? Co byłoby lepszym wyborem? Który z tych silników jest wydajniejszym, trwalszym, mniej awaryjnym. Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jedynym słusznym wyborem jest v6 a tak poważnie to 2,7 jest niezniszczalne. Co do stanu to można coś w dobrym stanie dostać ale szukać trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
6raf6 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 szukać szukać i nie napalać się mam już coś na oku z tym że właśnie jest trochę za daleko aby je "ogarnąć". jak już jechać to niestety z lekkim takim nastawieniem... hmm 3L 94r. czy 89r. 2.7 d. Czy naprawdę z tą V6-tką jest jakiś problem? bo nie wiem jak to czytać. sarkazm ? i właśnie..... czytałem ze ta V6-tka jest bardzo fajnym silnikiem. ale pewnie nie tak elastycznym jak 2.7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 fajna jest sorki, ale dopiero co wróciłem z akcji ratunkowej ... 3 XJ-ty, jeden WJ-ot i ja ... 4 godziny hardcore'u, nazywają to "rzeźnią" ... i mają rację ------------------------- temat przeniosę do dedykowanego działu, ale jutro bo usypiam, na ra. ------------------------- dzisiaj, nie jutro ... oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 V6 to bardzo dobry silnik - jeśli bym się przymierzał to tylko na taki - 2.7 uchodzi za niezniszczalny i pewnie pod tym względem jest lepszy od v6 - ale 150 kucyków w v to jest to co tygryski lubią najbardziej Lemmy rozumiem że to Ty jechałeś z odsieczą jeepnniętym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 no nie sam, z dwoma innymi jeepami, wszystkie pomotane na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 No to zabawa była przednia przypuszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
6raf6 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 a co tam zagaje tutaj czy jest może tutaj dział gdzie można podpytać o jakiś samochód...." ktokolwiek widział ktokolwiek wie " ? Mam na myśli jakąś aukcję. Mam pretendenta ale jest za daleko żeby tak o sobie jechać. Przeglądałem i albo nie ma albo coś pominąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.