colins Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Koleżanki i koledzy! Czy możecie polecić jakieś porządne gumowe dywaniki do naszych QQ J11? Te oryginalne zaczynają mnie wkurzać. Bo o ile dywaniki pasażerów jako tako spełniają swoje zadanie, to ten kierowcy jest moim zdaniem za krótki i z przodu (w okolicach pedałów) całe błoto z buciorów leci na fabryczną wykładzinę. Czy TAKIE będą lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Z rezaw plastu zawsze były dobre wyroby.A czy dobre,...mają rant więc nic nie będzie uciekało.Na pewno lepsze od tych co są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 To chyba biere. Niech QQ ma prezent na święta. No chyba, że jeszcze ktoś coś poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deny9 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Mam tej samej firmy dywaniki i mate do bagażnika w J10, polecam Dobre jakościowo i nieśmierdzą typową gumą jak te tańsze... Ranty ok Edytowane 21 Grudnia 2014 przez deny9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dziękuję za pomoc. Właśnie zamówiłem. Dzisiaj mój QQ też dostał prezent czyli te dywaniki Rezaw-plast, o które pytałem na wstępie. Pasują idealnie, mają możliwość zamocowania do fabrycznych "zatrzasków" na wykładzinie, a co najważniejsze i na czym najbardziej mi zależało, dywanik kierowcy jest nieco dłuższy i posiada "języki" gumy zachodzące pod pedały przez co wykładzina pod spodem nie jest tak bardzo narażona na błoto z butów jak przy używaniu fabrycznych gum. Ogólnie mogę polecić choć przyznam, że oryginalne wyglądają solidniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) O tych oryginalnych piszac masz na mysli te standartowe za 128zl? http://www.nissan.pl/PL/pl/vehicle/crossovers/new-qashqai/prices-and-equipment/accessories.html Znalazlem, pewnie mowisz o gumowych ktorych nie ma na podanej wyzej stronie Sa one w cenie ok 300zl. Edytowane 24 Grudnia 2014 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Teraz tak patrzę drogi Gregsonie i widzę, że te gumy, które odebrałem z samochodem, a które uważałem za oryginalne, to jednak są zamienniki. Są to dywaniki RIGUM, a nie te oryginały za ok.300 zeta. Tak jak napisałem wcześniej, nie są one złe, a jeśli chodzi o wykonanie, to wyglądają nawet solidniej od gum Rezaw-plast. W tych ostatnich jednak lepszy jest dywanik kierowcy, bo z przodu sięga dalej i w ten sposób lepiej zabezpiecza przed syfem lecącym z butów. Swoją drogą jeśli ktoś reflektuje, to mogę mu opylić te RIGUMY za ułamek ceny. Są jak nowe - w razie czego proszę o wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dziady z ASO. Dziś zauważyłem, że te dywaniki są takie same czyli RIGUM - made in pepiki . Skasowali 250 twierdząc, że są oryginalne jak ten cały chiński alarm SEO PERFECT a na alledrogo 89 złocisza. Cóż tak właśnie serwisy robią w trąbę człowieka. Co do dywaników. wyglądają fajnie nie mam porównania z oryginalnymi gdyż cały czas byłem pewny, że posiadam oryginały. Fakt jest taki, że pod pedałem gazu dywanik nie zbiera brudu i cały czas jest ufajdolona welurowa podłoga. To samo z tyłu brak środkowego dywanika na tunel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 No więc o to chodzi, że zbiera brud pod pedałem gazu. Lepsze pod tym względem są te dywaniki z Rezawu. Wprawdzie nadal nie chronią dobrze wykładziny w okolicach pedału gazu, ale pod pedałami hamulca i sprzęgła lepiej, bo mają taki dodatkowy "język" gumy. Podobnie na podstopnicy (tak to chyba się nazywa?) - tam też sięgają swoim jęzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 karton podłożę w te newralgiczne miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Lepiej buty zostawiaj przed samochodem, a do samochodu bamboszki z pomponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Kolega zawija pilota do telewizora by nie uszkodzić i porysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Strach pomyśleć co robi z żoną jak ładna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Że niby też zawija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Świstak!?Taaak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ja po prostu dociąłem i podłożyłem jakiś stary gumowy dywanik. Może nie wygląda to najlepiej ale przynajmniej się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 W polsce prowizorki działaja najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 I ja też tak właśnie zamierzam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 W salonie Japan Motors otrzymałem takie oto "markowe" : http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-nissan-qashqai-negro-i5075489037.html porównując do oryginałów, mają przy gazie trochę więcej gumy, jednak wyglądają wyjątkowo badziewnie. Najlepsze, że sprzedawca na moją próbę reklamacji zasugerował, że są one dedykowane do Nissana, bo na opakowaniu mają naklejkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Właśnie nie wiem po jakiego grzyba w dywaniku dla kierowcy jest to wycięcie po prawej stronie na górze, które wypada bezpośrednio pod pedałem gazu. Wycieraczka w tym miejscu powinna być dłuższa żeby piasek i błoto nie leciały na wykładzinę. Czy może boją się tzw. usterki Toyoty z blokującym się pedałem przyspieszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 W salonie Japan Motors otrzymałem takie oto "markowe" : http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-nissan-qashqai-negro-i5075489037.html porównując do oryginałów, mają przy gazie trochę więcej gumy, jednak wyglądają wyjątkowo badziewnie. Najlepsze, że sprzedawca na moją próbę reklamacji zasugerował, że są one dedykowane do Nissana, bo na opakowaniu mają naklejkę Ja od Japan Motors dostałem oryginalne Nissanowskie do mojego modelu. Może oszczędzają w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Polmotor podarował orginalne Nissanowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 a ja uważam że orginalne są za krótkie, na zimę kupiłem jakieś zamienniki ale z elementem gumowym również na podstopnice, są dość długie i dobrze dopasowane, na lato mam materiałowe z salonu ale też mam do nich zarzut że są za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ja mam na lato welurowe dywaniki a na zimę kupiłem te :http://allegro.pl/nissan-qashqai-ii-od-2014-dywaniki-gumowe-rant-3cm-i5668793847.html-sa b fajne nie śmierdzą durexami i b dobrze zabezpieczają przed błotkiem i wodą tapicerkę samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Kupiłem rezaw plast dywaniki, przedni po roku użytkowania zrobiła się dziura i co teraz osobno nie można kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi