Mathev Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam wszystkich forumowiczów Po wymianie akumulatora w mojej K12 (2003r.) na nowy nie włącza się radio.Komputer działa, ogrzewanie/klimatyzacja działa a radio się nie włącza...Gość od wymiany akumulatora powiedział że radio się zakodowało i potrzebny będzie kod.Kod znalazłem, ale nie mam go jak wpisać...Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Nic prostrzego. 1 cyfrę kodu wbijasz przyciskiem 1 tyle razy ,jaka jest wartość cyfry np. Kod to 3456 więc trzy razy nacisnąć przycisk z jedynką przerwa ,druga cyfra 4 ,cztery razy przycisk z dwójką itd. Po wpisaniu wszystkich zatwierdzasz przyciskiem TAGdybyś zablokował sobie radio przez 3krotne złe wpisanie kodu,1 godzina z włożonym kluczykiem w poz.ACc odblokuje i pozwoli znowu wybierać.( w niektórych modelach wystarczy wyłączyć radio na 1 godzinę)Na przyszłość podaj model radia, były różne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathev Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dzięki, za podpowiedź z tym że moje radjo jest wyłączone ( na wyświetlaczu jest ciemno )Czytałem że dopiero po załączeniu radia można je odblokować (dopiero gdy na wyświetlaczu będzie pisało CODE ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 To je włącz , jeśli nie możesz to masz coś upalone przy wymianie aku, np. bezpiecznik. Próbowałeś nacisnąć przycisk włącznika? przy przekręconej stacyjce? wymiana akumulatora nie powoduje wyłączenia radia ! chyba że ktoś spowodował zwarcie , to kłopoty mogą być większe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horcia Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Ratunku !!!! Witam. Po wymianie alternatora mam problem z kodem do fabrycznego radia z nissana micry (rok produkcji 2002). Niestety kupiłam auto bez instrukcji i informacji, że radio jest kodowane. Auto było sprowadzane z Niemiec, ja kupiłam od drugiego właściciela z Polski. Ma ktoś pomysł co z tym mogę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Jeżeli to fabryczne radio od Nissana, to tylko wizyta w ASO (kiedyś kosztowało to ok.150 zł.) Z innym radiem można podjechać do dowolnego speca od elektroniki i za niewielką opłatą "odkoduje" radyjko Nie masz instrukcji / książki od autka? Tam jest ( lub przynajmnjej piwinna być) wpięta, wklejona kartecxka z kodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horcia Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Jeżeli to fabryczne radio od Nissana, to tylko wizyta w ASO (kiedyś kosztowało to ok.150 zł.) Z innym radiem można podjechać do dowolnego speca od elektroniki i za niewielką opłatą "odkoduje" radyjko Nie masz instrukcji / książki od autka? Tam jest ( lub przynajmnjej piwinna być) wpięta, wklejona kartecxka z kodem... Niestety nie mam ani instrukcji, ani książki od autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Miałem podobny problem tu uzyskałem kod pin http://forum-mechanika.pl/ wejdź w Car Audio i kody do radia , inne , bardzo ładnie poprosić wpisując numer z radia. Edytowane 7 Lipca 2016 przez ANDRZEJ104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga1 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) A jak się wpisuje "0" zero ? Mój kod, to : 7070 Edytowane 17 Lipca 2016 przez kinga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) "0" - dziesięć naciśnięć . U Ciebie: 7 przerwa,10 przerwa, 7 przerwa, 10 zatwierdzasz i... gra. Edytowane 17 Lipca 2016 przez polo32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga1 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Który klawisz naciskamy dziesięć razy aby wpisać "zero" ? Czy będzie to tak: 7x klawisz 1, 10 razy klawisz 2 7x klawisz 3 10x klawisz 4 Tak ? Edytowane 17 Lipca 2016 przez kinga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga1 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Tak Dziekuję za cierpliwość, wpisywanie kodu działa ale przycisk TA/PTY nie zatwierdza wpisanego kodu ( nic się dalej nie dzieje ),wpisany kod pozostaje na ekranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Bądź cierpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga1 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Bądź cierpliwa Byłam do czasu :-) Otóż klawisz "TA/PTY" nie kończy w przypadku mojego radia akceptacji wpisanego kodu. Kończy ten proces klawisz po prawej stronie ekranu wpisywania kodu, ten ze strzałkami ">" , ">> " (poziomo i pionowo ). Po wpisaniu kodu trzeba wcisnąć ten klawisz w samym środku, co skutkuje poleceniem "Enter" :-) Ale dziękuję za naprowadzenie :_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 A jakaż satysfakcja z rozwiązania problemu Co radio to inne zagwozdki do rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listomek2015 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 A ja zawszę przy wymianie aku podłączam zewnętrzne zasilanie i nie ma problemu Kiedyś dawno temu przy wymianie zamkną mi się na amen i nie pomógł nowy została laweta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis84 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam . Po odłączeniu akumulatora mam problem z radiem nie wyświetla się napis Code tylko wait 1h . Rozlaczalem dwa razy i nic się nie zmienia. Ma ktoś jakiś pomysł? Radio ponad 12 godziny byl9 wyłączone. Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez gumis84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis84 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Temat ogarnięty,stacyjka musiała być przekrecona przez ponad 3 godziny bez opalania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luxip0 Opublikowano 28 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Witam, podłącze się do tematu. U mnie zamiast wait 1h wyskoczył błąd czek ih. Niestety nie ma za dużo informacji na ten temat. Próbowałem różnych sposobów tj. zostawiłem auto z włączonym zapłonem na grubo ponad 1h, nie pomogło. Następnie ściągnąłem kleme z Aku na 1h. Też nic. Jakaś inna opcja? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 A kod próbowałeś wbić?Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olika4566 Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Witam, proszę o pomoc z rozkodowaniem radia Clarion numer CL0816A0113349 numer Vin auta to SJNFBAK13U3217454 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi