Gość kwasiu Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam, jestem posiadaczem Nissana Almery rocznik 97, silnik 1.4. Jakiś czas temu w moim aucie zaczęło się psuć sprzęgło, więc zajechałem do osiedlowego mechanika, który mi raz dwa wymienił. Wszystko było fajnie, ale niestety przez tydzień, gdy stałem na światłach i przy ruszaniu coś strzeliło i już nie dalo rady ruszyć. Po zachowlowaniu auta kolejny raz do mechanika (tym razem do innego), mechanik powiedział, że problemem były półosie (obydwie) i trzeba je wymienić. Niestety człowiek powiedział, że podzwonił po hurtowniach na śląsku i że nikt nie ma takich półosi, kazał mi wziąść stare pół osie i pojeździć po okolicznych "auto częściach" i znaleźć nowe. Jako, że nie znam się za bardzo to mam pytania: 1) Czy jest możlwie, że przy wymianie sprzęgła, mogli źle coś zamonotwać, że nagle zacząłem mieć problemy z półosiami? 2) Na co zwracać uwagę przy zakupie nowych półosi? 3) Czy są jakieś zamienniki, których mogę szukać? 4) Czy opłaca się kupić używane? Czy lepiej tego unikać? Po wejściu na allegro spokojnie można znaleźć półoś i prawą i lewą nawet do mojego rocznika, ale mechanik sam się nie chciał podjąć kupna półosi przez allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Półoś jest albo się urywa, to wszystko. Nowej poza ASO nie dostaniesz, pozostaje dotaczanie przez kogoś. Może chodzi o przeguby a nie półosie? Urwanie obu naraz jest praktycznie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kwasiu Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Dzięki za zainteresowanie tematem. Na pewno półosie wymontowali i kazali mi przywieźć nowe. Sprawa jednak trochę się wyklarowała, ponieważ pojechałem dzisiaj do innego mechanika, który specjalizuje się w sprzadaży części do japończyków (i przy okazji naprawia samochody). Pokazałem mu te półosie i on powiedział, że one są dobre i że mam do niego przetransportować te auto i że on je naprawi. Tak więc jestem dobrej myśli i temat uważam za nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir666 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 witam mam problem nie mogę znaleźć lewej półosi do mojej almerki pomóżcie mi bo auto stoi a szkoda żeby stała. długośc 630. średnica pręta 23. wielowpust od kola i skrzyni po 25 zębów. srednica wielowpustów 26almerka jest z 98 r. 1.6 66kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 ASO albo dotoczenie na własną rękę. Nie ma sensu kupować używki bo szybko podzieli los tej urwanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOST666RIDER Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Kupuj uzywana bez problemowo bedzie smigac na 100% byle by mega skorodowana nie byla.Popatrz jeszcze na 100nx'a i na Sunny musialbys sobie je przyrownac ale powinna zatrybic ale jedynie z 1.6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Zaraz pewnie dostaniesz po uszach, bo tematów o półośkach jest sporo. Ja podam jeden adres gdzie sporo osób zamawiało (w tym ja) www.jurseb.pl Edytowane 9 Stycznia 2015 przez hansrpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 E po uszach nie dostanie tematów jest sporo półośka to standard tu masz http://allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=m&string=p%C3%B3%C5%82o%C5%9Bka+primera&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v12-cp-p-mt-1209&buyNew=1 nowe popytaj w firmach mozę coś mają wydaje mi się że to nawet z przegubami jest ale nie wiem ..bo z przegubami chodziło po 400 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir666 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 ja chcialem sam walek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 tam chyba same wałki popytaj w tych firmach nie wszystko wystawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi