Dck Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Witam, czy ktoś w P11 przerabiał wymianę /regeneracji mechanizmu pedału sprzęgła ? Po wciśnięciu sprzęgła, pedał 'kwiczy' tzn wydaje piszczące dźwięki jak nażarty prosiak . Znajomy mechanik powiedział że to pewnie wina plastikowych tulei pedałów i jest to nie do zrobienia,mogę pryskać wd40 raz na tydzień i trochę pomaga.. Wie ktoś może jak to tam wygląda i czy może da się coś zregenerować ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 WD40 ma to do siebie, że po pewnym czasie wysycha,zwłaszcza tam gdzie są części ruchome. Kapnij po kropli, dwie oleju (nawet silnikowego) na ruchome połączenia, może do końca nie załatwi sprawy ale pomoże na dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dck Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 w poniedziałek będę rozbierał mechanizm i zobaczę jak to tam wygląda , jeśli zużyte tuleje będą wyjmowalne to pół biedy, wtedy w wolnym czasie rozbiorę to cholerstwo , zwymiaruje i dorobię ,ogólnie spróbuje zregenerować ten mechanizm smarowidła pozostaną gdy mechanizm okaże się nierozbieralny mam jeszcze jeden pomysł - na szrocie w mojej okolicy stoją dwie primery 1.6 benz i 2litrowy klekot, zapytam może odsprzedadzą tanio mechanizm pedałów-wtedy na spokojnie się za to zabiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 to raczej nie występuje tz problem z tym zobacz w jaki stanie jest linka bo ona może świergotać jak jest sucha warto przelać olejem ją i nasmarować nic nie wymieniaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dck Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 to raczej nie występuje tz problem z tym zobacz w jaki stanie jest linka bo ona może świergotać jak jest sucha warto przelać olejem ją i nasmarować nic nie wymieniaj sprzęgło nowe,linka nowa [już 3cia ] opisałem w innym temacie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.