Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pedał sprzęgła [mechanizm]

Dck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś w P11 przerabiał wymianę /regeneracji mechanizmu pedału sprzęgła ?

Po wciśnięciu sprzęgła, pedał 'kwiczy' tzn wydaje piszczące dźwięki jak nażarty prosiak .

Znajomy mechanik powiedział że to pewnie wina plastikowych tulei pedałów i jest to nie do zrobienia,mogę pryskać wd40 raz na tydzień i trochę pomaga..

Wie ktoś może jak to tam wygląda i czy może da się coś zregenerować ?

Pozdrawiam

WD40 ma to do siebie, że po pewnym czasie wysycha,zwłaszcza tam gdzie są części ruchome. Kapnij po kropli, dwie oleju (nawet silnikowego) na ruchome połączenia, może do końca nie załatwi sprawy ale pomoże na dłużej.

w poniedziałek będę rozbierał mechanizm i zobaczę jak to tam wygląda , jeśli zużyte tuleje będą wyjmowalne to pół biedy, wtedy w wolnym czasie rozbiorę to cholerstwo , zwymiaruje i dorobię ,ogólnie spróbuje zregenerować ten mechanizm

smarowidła pozostaną gdy mechanizm okaże się nierozbieralny

mam jeszcze jeden pomysł - na szrocie w mojej okolicy stoją dwie primery 1.6 benz i 2litrowy klekot, zapytam może odsprzedadzą tanio mechanizm pedałów-wtedy na spokojnie się za to zabiorę

to raczej nie występuje tz problem z tym zobacz w jaki stanie jest linka bo ona może świergotać jak jest  sucha

warto przelać olejem ją i nasmarować nic nie wymieniaj

to raczej nie występuje tz problem z tym zobacz w jaki stanie jest linka bo ona może świergotać jak jest  sucha

warto przelać olejem ją i nasmarować nic nie wymieniaj

sprzęgło nowe,linka nowa [już 3cia ] opisałem w innym temacie,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...