tsu Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam Problem jak w temacie powyżej 110km/h nie idzie mimo wciśniętego pedalu gazu do oporu.Na 4 biegu również słabo się zbiera.Byłem u mechanika i stwierdził ,ze to może być przepływomierz,sprawdzil nawet na zamienniku ale podobno problem nie ustal i komputer wariował coś z "uboga mieszanka paliwa".Dodam ,ze raczej na pewno nie będzie, to wina Sondy Lambdy bo ją wymieniałem rok temu.Pytanie czy warto zaryzykowac i kupic orginalna przeplywke nie wiedzac ,że na 100% rozwiąze to problem. Almera N16 72KW 1.5 benzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam. Jakieś błędy Ci wyskakują? Mechanik może coś mówił jakie są błędy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsu Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Właśnie mowił ze błędy nie wyskakują tylko coś z tymi "ubogimi mieszankami "jest.Tak silnikowo do 3 biegu jest dobrze. Chętnie sam bym się zabral za diagnoze kupiłem dziś interfejs http://allegro.pl/obd-2-ii-bluetooth-elm327-ver-1-5-elm-327-android-i4977420121.htmlale nie działa mi z zadnym programem na telefonie więc przy okazji taki maly offtop czy musze jednak inny interfejs zastosować.telefon wykrywa interfejs i paruje urzadzenie ale w programy nie chca sie laczyc z Ecu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Właśnie mowił ze błędy nie wyskakują tylko coś z tymi "ubogimi mieszankami "jest.Tak silnikowo do 3 biegu jest dobrze. Chętnie sam bym się zabral za diagnoze kupiłem dziś interfejs http://allegro.pl/obd-2-ii-bluetooth-elm327-ver-1-5-elm-327-android-i4977420121.htmlale nie działa mi z zadnym programem na telefonie więc przy okazji taki maly offtop czy musze jednak inny interfejs zastosować.telefon wykrywa interfejs i paruje urzadzenie ale w programy nie chca sie laczyc z Ecu. Też taki sam mam interfejs. Na telefonie używam programu Torque Pro na Andka. Nie ma problemu z połączeniem, czytaniem i kasowaniem. Na kompie używam progsa ScanMasterELM 1.6 - tylko ten u mnie się łączy z interfejsem. Kod do parowania to 1234 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsu Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Też taki sam mam interfejs. Na telefonie używam programu Torque Pro na Andka. Nie ma problemu z połączeniem, czytaniem i kasowaniem. Na kompie używam progsa ScanMasterELM 1.6 - tylko ten u mnie się łączy z interfejsem. Kod do parowania to 1234 Pozdrawiam Równiez mam Torque Pro ale nie chce się łączyć z Ecu.telefon paruje sie z adapterem i go wykrywa ale w programie pisze ze nie ma polaczenia z Ecu.Probowalem paroma programami i to samo.Zwroce ten adapter i wyprobuje inny. Chyba udało mi się znalesc przyczynę całkiem przypadkiem ,zauwazyłem niedawno ze nie pala mi sie obie zarowki stopu dzis wymieniłem obie i samochod chodzi jak rakiet chyba nigdy od kiedy kupiłem tak nie chodził a chodziło o wymiane zarówek stopu...co prawda jedna teraz pali sie za jasno (chyba w trybie stopu) ale ogolnie samochod zapi...az miło.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.