Sebastia1 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Cześć wszystkim Dziś jadąc sobie spokojnie do pracy z przeciwległego pasa ruchu nadleciała rozerwana opona tira i uderzyła mi w przedni zderzak. Zderzak jest cały połamany, wyrwane plastiki nadkola, osłona silnika i wgnieciony intercooler. Policja powiedziała, że jakbym jechał normalnym samochodem, a nie SUVem to nie wiadomo jakby się skończyło bo opona dostała się pod samochód. Na szczęście waga auta oraz ESP zrobiły swoje i nie stało się nic poważnego. Chociaż tyle, że z AC w serwisie Nissana na oryginałach mi zrobią. A niedawno powłokę kwaracową na lakier nałożyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wrzuć zdj. jak wyglądają uszkodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A czemu z AC ? Nie udalo sie ustalic czyja to opona Ci przylozyla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tir chyba nie uciekł bez opony. Rób z oc sprawcy - też możesz na oryginałach + auto zastępcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastia1 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 No właśnie sprawca - kierowca tira uciekł, było ciemno i nikt z CB nie jechał w tamtym kierunku w chwili zdarzenia. Policja była po moim zgłoszeniu w ciągu kilku minut i na S1 (w okolicy zdarzenia) żaden tir nie stał. Tak, jak mi powiedziano tir musiał być pusty i brak opony na naczepie nie był odczuwalny. Innym kawałkiem oberwała osobówka. Nie mogłem również zawrócić, aby pojechać z tym tirem, ponieważ S1 to trasa szybkiego ruchu z dwoma pasami w jednym kierunku przedzielona barierkami, a zjazd na zawrotki był dopiero za 7 kilometrów. Dlatego muszę korzystać z AC. Poduszki nei wystrzeliły Ze zdjęć dużo nie widać, ale zawsze coś. Po samochodem urwało z zaczepów osłonę termiczną na tłumikiem środkowym oraz osłonę silnika. w miejscu zdarzenia poszedłem szukać osłony i tablicy rejestracyjnej, ale wyparowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.