lotti Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Panowie, gdzie znaleźć miseczki i łączniki wachacza do ramy ? Wymiary miseczek znalazłem ale ciężko z dobrym tokarzem .. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk Ja kupiłem tu https://motoryzacja.znajdzto.pl/kujawsko-pomorskie/torun/zawieszenie-i-uklad-kierowniczy,2058/nissan-terrano-i-i-ii-ford-maverick-pick-up-zestaw,8120108.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 ewidentnie wycieczka na geometrię, wyprzedzenie / pochylenie sworznia pewnie za małe. a jak ma sie tylne zawieszenie ? panhard ? a czy przypadkiem nie ruszaszłeś zawieszenia z tyłu w górę czy coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 zestaw niczego sobie dzięki za info.przyda się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotti Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Auto odstawione wczoraj na geometrię-zbieżność mam nadzieję że dziś będę coś wiedział, co do tyłu to razem z przodem wymieniłem tylny drążek wachacza (tzw. kość) bo wygiął się na pniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Ja kupiłem tu https://motoryzacja.znajdzto.pl/kujawsko-pomorskie/torun/zawieszenie-i-uklad-kierowniczy,2058/nissan-terrano-i-i-ii-ford-maverick-pick-up-zestaw,8120108.html fajny zestawik, ale troszkę drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) fajny zestawik, ale troszkę drogi wiesz gdzie można kupić taniej ? . jeżeli mój drązek jest skorodowany i po prostu wklęsły to co z nim zrobić, widziałem jak ludzie zaspawują ubytek - ale czy na pewno jest to bezpieczne ? poza tym mam pytanie odnośnie poliuretanów , na stronie z olkusza komplet kosztuje 500, na allegro 430 ( a są te same : http://allegro.pl/polibusze-nissan-terrano-ii-tuleja-tuleje-zestaw-i4990813498.html)oraz znalazłem za 280 : http://allegro.pl/polibusze-nissan-terrano-ii-gratis-i5056578072.html . Ktoś coś wie o tych za 280 ? podwykonwacy wykonawców ? Ogolnie to znalazłem nowy drązek reakcyjny dolnego wahacza, ale cena powala.. 325 zl : http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Drazek-reakcyjny-wahacza-dolnego-Maverick-Terrano/2183 Edytowane 10 Lutego 2015 przez Maciekterran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ja kupowałem ostatnio z olkusza firma Elastpol cały zestaw polibuszy. (są z metalowymi tulejkami do drążka reakcyjnego) drążek zaspawałem i dałem do tokarza żeby ładnie przetoczył miseczki również u tokarza zamówiłem. koszty toczenie 100zł polibusze 280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babcuk Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ten zestaw co "lotti" poleca jest wart tych pieniędzy bo sam montowałem i spełnia swoją rolę i nie trzeba żadnych kombinacji z tokarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 zestaw fajny bo prawie jak oryginał też tłoczony, ale określenie "kombinacje z tokarzem" jest nie na miejscu ... to jest o prostu łatwe typowe normalne zlecenie dla tokarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotti Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Wróciłem z geometrii-zbieżności ,koszt mnie zaskoczył całe 50zł. i me Tarano bardzo dobrze się już prowadzi, dziękuję bardzo za pomoc i dobre rady . Co do zestawu naprawczego to polecam bardzo solidny zestaw. Co do drążków ja zaspawałem ubytki ( ostrożnie żeby nie przegrzać i nie pogieło ) szlifierka i leżą w tulejach jak trza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 za geometrie 50zł chyba zbieżność ci zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 50zł to nie wygląda na geometrię - a wydruk dostałeś ? bo bez wydruku to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ja na pospawanych jeżdrzę 4 lata i nic się nie dzieje.a za te pieniądze to ci tylko zbieżność zrobili masz wydruk z geometri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotti Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Wydruku nie mam , mówiłem żeby zrobili zbieżność i geometrię, czyli muszę jeszcze raz na geometrię podjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 tu nie chodzi oto że ktoś nie wykonał dobrej roboty ale przedewszystkim śmieszna cena a po drugie miałbyś porównanie przed i po rególacji i glejt z gwarancją wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi