Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

4x4 w LPG

acidrain
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za życzenia. Nie znam dokładnie spalania ale już teraz widzę, że nie będzie kolorowo ;) Z tym, że na benzynie w mieście ostatnio palił mi ok. 20l w mieście. Opony 255/75 r15 przód 31x10,50 r15 tył swoje robią. Na dalsze wyprawy chyba wskazane poszukać jakieś szosówki? Wymiana filtrów powietrza i paliwa na wiosnę, świece pewnie też. Może wtedy zejdę do 18l gazu w mieście :D (?)

Czy metrycznym odpowiednikiem 31''10,5R15 nie jest 255/75R15? Czy mimo to i tak powinny być cztery identyczne? Przód to typowe zimówki michelin aplin M+S więc i tak będę czegoś szukał. Tył to michelin radial LT. Poradzisz coś Lemmy? Za czym się rozejrzeć? Myślałem by zostawić ten zestaw na zimę i poszukać czegoś 225 lub 235 na letnie podróże po asfalcie. Aby nie było całkiem nie w temacie to dzisiaj skończył się pomiar spalania. Jazda typowo miejska - 21L na 100km.

Cieszyłbym się gdybym miał takie spalanie, według mnie jest w normie ... miasto miastu nierówne

Opony ... nie nadużywajmy gościnności, przypominam że jesteśmy w dziale LPG pod jurysdykcją Dino i Tofu ... uciekamy, bo obrzucą nas "waldemarami"  :10_9_206:

Acid, spadamy do Terrano ... 

Na ra chłopaki, dzięki za pomoc  :wave:

Aha ... obydwaj (jako starzy harcerze) zbierają sprawności, więc należałoby kliknąć to i owo  ;)   :jump:

Spokojnie dostał ostrzeżenie  wczoraj jakieś osoł wiec mi wystarczy na ten miesiąc  "Napisał że gaz do kuchenek w dziale pomiarowym " sam się prosił ...

Mam teraz porównanie bo znajomy ma Łopla frontere 2.2 i mi jakieś bajki wciskał ze spalaniem

hmm, po obejrzeniu tego to inaczej dał bym wtryski było by ładniej krócej :D możesz zerknąć gdzie się wwiercili w kolektor?? górny czy dół??

Raczej w dolny, raczej na pewno w dolny ... na 6 focie widać

W dolny tak jak Lemmy prawi :) Powiedzcie jeszcze bo się zastanawiam nad temp. załączania gazu. Pisaliście, że 35 st. to trochę na wyrost ustawili. Prosić o zmianę tego parametru? Czy nie jest tak, że ta wyższa temp. przełączania wpływa pozytywnie na żywotność silnika? Z obserwacji widzę, że zmiana następuje na zimny silniku po nocy już po około 2 min. Jeśli nie ma to wpływu na silnik to na jaką mniejszą temp. warto ustawić?

25st będzie OK jeździłem na 10 i też było OK :D ważne aby nie pałować auta do czasu aż się nie rozgrzeje 

fajnie by było zobaczyć scriny z programu 

Tak ustawili żeby wtryskiwacze oszczędzić, pewnie nie będą chcieli tego zmieniać

po gwarancji można coś kombinować a póki co sobie odpuść ... i tak jeździsz o połowę taniej  :whistle:

ale co ja tam wiem ...  :innocent:

trzeci rok jeżdżą u mnie Baraki, na leżąco pod kolektorem, temp 20-25st i nadal śmigają :D wyższa temperatura przełączania zazwyczaj jest ratowaniem się przed błędami w regulacji, ale nie mówię, ze tu tak jest, to taki mój wniosek z tego co widze jak przyjeżdżają do mnie :D 

Eeeech, myślałem że błysnę wiedzą ... ale jeszcze nie spałeś

:D

Dzięki więc póki co niech tak zostanie. Jak się zabiorę do podłączenia się do sterow to wrzucę tu na forum i pewnie dużo pytań będę miał :D Po za tym odświeżę temat spalania co jakiś czas. Trasa, cykl mieszany, po zmianie filtra powietrza itd. Jeśli kogoś to ciekawi :D Póki co zwiększyłem ciśnienie powietrza z 1,8 bar na 2,2.. 35zł na 100 km takim autem to już jest dobrze ale jeśli się da coś zrobić więcej to czemu nie :D Pozdrowienia

ja na 2,5 jeżdżę, nawet w błoto nie upuszczam

• 1 miesiąc temu...

Takie zapytanie wzgledem LPG ,zrobiłem rozrzad  ,chłopaki ustawili zapłon,kable swiece zmienione , isamochodzik zaczoł pieknie pracować ale gaz niestety zaczoł szwankowac a wrecz nieda sie na tym jezdzić dodam że przed przegladem tylko nierówno chodził na obu paliwach ,z tad pytanie co to może być tylko regulacja gazu czy aby jakis wiekszy wydatek ,instalacja nie sekwencyjna .

Dzieki za podniesienie na duchu :) gdyby poszlo w gaz to antyfoulingu by nie było :P

Sprawa ma się tak niby wyrególowali 100 skasowali ale auto chodzi jak na 3 garach na gazie i chłopaki stwierdzili iż to kwestia wymiany świec bosha <nowych ,co bym zalozył inna firme i ze bedzie lepij z tad zapytanie do panów fachowców zmienić zaklad czy świece ?  auto na benzynie chodzi bardzo dobrze