Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

4x4 w LPG

acidrain
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tego nie wiem, ale warto sprawdzić przerwę gaz jest bardziej wymagający a jak przewody?

przewody zmienione magnet merelli ,kopulka z palcem czy jak to sie zwie wyczyszczona i specjalnie nie dojechana w dobrym stanie swiece bosch tez nowe .

Witam kolegów. 

Powiedzcie mi co myślicie o zakładaniu instalacji gazowej na własną rękę. 

Na aledrogo aż się roi od kompletnych instalacji, za grosze. 

przykładowa oferta http://allegro.pl/vogas-voltran-gaz-instalacja-lpg-v6-sekwencja-kpl-i5047627158.html

lub coś takiego http://allegro.pl/instalacja-gazowa-sekwencja-v6-6-cylindrow-i5226156214.html

pamiętam że z 10 lat temu zakładałem z kolegą instalacje lpg do audi 90 z jakiegoś szrotu i się udało. 

Powiedzcie mi co myślicie o zakładaniu instalacji gazowej na własną rękę. 

spoko, przecież to ludzie zakładają, zostaje tylko kwestia legalizacji tego 

Na aledrogo aż się roi od kompletnych instalacji, za grosze. 

a ile trzeba włożyć aby doprowadzić do ładu?? nei wiadomo ile przejechane do tego wiązka pocięta, z tym naprawdę jest trochę dłubania 

wynalazek, brak softu i serwisu ogólnie dostępnego szkoda kasy 

nie obsłuży na pewno tego motoru co jest na zdjeciu :D

nowy KIT nei jest az tak drogi nawet na lipnych wtryskach, 

wniosek jesli moge podpowiedzieć, to zainwestować w nowy zestaw a ząłożenie to sprawa już tylko czysto mechaniczne, no i zostaje jeszcze wystroić aby działało jak nalezy :D 

wszytko zależy co chcesz mieć i do czego, jak coś to mogę pomóc :D 

mozna tez zrobić jakiegoś składaka, i dostosowac do sterownika LPG jak najbardziej Ci pasuje 

• 1 miesiąc temu...

Mam problem z przejściem z benzyny na lpg. Występuje on tylko na zimnym silniku, po kilkugodzinnym postoju. Słychać elektrozawór, po czym następuje podwójny sygnał dźwiękowy oznaczający brak gazu w butli. Kontrolka zielona szybko miga i dalej jazda na benzynie. Po kilku minutach gdy silnik się nagrzeje przyciskam BG i następuje przejście na gaz. Gdy zrobię to zbyt wcześnie to znów elektrozawór -> dwa sygnały i szybkie miganie zielonej kontrolki. Oczywiście wybieram się do warsztatu ale może ktoś coś poradzi? 

bez podpięcia nic nie zrobisz, nie śmierdzi gazem po zgaszeniu??

nie śmierdzi. Problem zaczął się po większej zabawie w błocie. Może to przypadek - nie wiem. Mam nadzieję, że to nie problem z wtryskiwaczami. Jutro dzwonię do serwisu :(

moze być a jak jeszcze dostał w dupsko :D w błocie :D albo reduktor się zapaćkał, ale tylko podłączenie fejsa pomoże :D 

fajsik powie jedynie ,, błąd ciśnienia

niekoniecznie :D są jeszcze inne parametry