nowakm Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zobaczyłem, podczas zamykania drzwi od strony kierowcy, że na ich kantach jest czarna okleina, która lada moment może się odkleić. Za jakiś okres czasu zamykając drzwi po prostu możemy zahaczyć ręka ta okleinę która jest przyklejona i będzie się rwała jak tapeta na ścianie. Co najciekawsze w tylnych drzwiach jest dodatkowo guma która zasłania okleinę. Czy u was jest to samo ??? Jeśli tak jest to jakieś nieporozumienie w tej klasie auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Może po prostu nie odkleili tego w serwisie?Może to było zabezpieczenie na czas transportu? U mnie tego nie było.Ciekawe czy inni to mają lub nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqtico Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Trik znany z wielu marek aut, w moim qq od 2009 roku się to trzyma i nic się nie odkleiło. Jak nie podoba Ci się to rozwiązanie to suszarka lub opalarka w dłoń, lekko pogrzać i możesz to odkleić od ramki drzwi ale wtedy zobaczysz ramkę w kolorze nadwozia i stwierdzisz że nie potrzebnie to zrobiłeś. Te fabryczne okleiny trzymają się całkiem solidnie. Ta okleina jak już jest naklejona to musi być podwinięta jak na foto, bo w przypadku gdy by była równo do krawędzi ramki to wtedy faktycznie przy wsiadaniu i wysiadaniu można by haczyć ubraniem i wtedy faktycznie można by ją zerwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja w tiidzie mam 6 lat i zero problemów z odklejaniem. W almerze też miałem , W niektorych markach , trzeba bylo za tak oklejone slupki dopłacić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Trik znany z wielu marek aut, w moim qq od 2009 roku się to trzyma i nic się nie odkleiło. Jak nie podoba Ci się to rozwiązanie to suszarka lub opalarka w dłoń, lekko pogrzać i możesz to odkleić od ramki drzwi ale wtedy zobaczysz ramkę w kolorze nadwozia i stwierdzisz że nie potrzebnie to zrobiłeś. Te fabryczne okleiny trzymają się całkiem solidnie. Ta okleina jak już jest naklejona to musi być podwinięta jak na foto, bo w przypadku gdy by była równo do krawędzi ramki to wtedy faktycznie przy wsiadaniu i wysiadaniu można by haczyć ubraniem i wtedy faktycznie można by ją zerwać. Podoba mi sie czarna okleina albo inaczej - czarne słupki drzwi, ale jak zobaczyłem ten patent po prostu się wkurzyłem. W 20 letnim punto ten czarny słupek, ramka jest plastikowa i nie ma mowy o odrywaniu. Wątpie by ta okleina wytrzymała te 20 lat prędzej będzie widoczna goła blacha w kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Bądź silnej wiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Sorry koledzy ale zrozumiałem ,że chodzi o wąską okleinę na rancie drzwi,a tutaj widzę że chodzi o słupek drzwi,moje niedopatrzenie. Słupki sa przecież oklejanie w standardzie,w Note też to było i po 7 latach uzytkowania 0 problemów,więc myślę że Wasze obawy są bezpodstawne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Chodzi właśnie o tą okleinę na rancie drzwi którą jest cała razem naklejona na słupek. Jak dotykam ręka już czuje, że odchodzi zrobił się zadzior. wątpię by to długo wytrzymało. Powinni dodatkowo nałożyć gumę tak jak w tylnych drzwiach. Tam jest prawidłowo zabezpieczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.