badolog Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 witam jak w temacie zapaliła mi sie taka lampka po wizycie w serwisie stwiedzili że to zawór turbiny i trzeba ją dać do regeneracji( 3 tys nie moje) ,błąd został skasowany i narazie (tzn 10 dni ) śmigam i się nie zapala ponownie i teraz nie wiem co robić czy jechać do serwisu na golenie z kasy czy czekać aż ponownie wyskoczy błąd i zapali się lampka ? najlepsze jest to że Navka ma 4 lata (80 tys przebiegu) i już raz była turbina wymieniana, obecna turbina ma ok 20 tys przebiegu i obchodzę się z nią jak z jajkiem .koleś mi powiedział żeby narazie to olać bo może to było jakieś zwarcie na czujniku lub żle przekręciłem stacyjkę i wywaliło błąd a ja mam dylemat co robić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czekać aż zdechnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 3 tysie za regeneracje? Ceny zaczynają się od 600 zł, oczywiście nie w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiki Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jeśli chodzi o turbinę to moja niedomagała przez 20 tys km zanim umarła co zaś tyczy się kontrolki to mógł Ci się przydławić i wyrzuciło błąd EGR, ale jeśli to to o czym piszę, to tym się nie przejmuj, ten typ tak ma, kontrolka gaśnie sama Zgodzę się także z kolegą Debeściakiem, że 3 tys to o wiele za dużo, ja turbinę zregenerowałem zamykając się w kwocie 1 tys zł, przy czym u mnie musiała być jeszcze roztaczana w związku z uszkodzeniem mechanicznym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 A podali ci co to za błąd? 20 tys km i zabita turbina to albo włożyli śmiecia albo Cię naciągają. Fiki jakie miałeś objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badolog Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 A podali ci co to za błąd? 20 tys km i zabita turbina to albo włożyli śmiecia albo Cię naciągają. Fiki jakie miałeś objawy? numeru błędu nie ale mówił że to zawór turbiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiki Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 źle mnie zrozumiałeś jeździłem z "niedomagającą" 20 tys zanim padła całkowicie, chodziło mi o to że z zajechaną można jeździć co do objawów, to typowe, dymienie na czarno, spadek stopniowy mocy, zwiększone zużycie paliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 numeru błędu nie ale mówił że to zawór turbiny A coś jeszcze się działo, czy tylko kontrolka się zaświeciła? Jak zawór turbiny to powinieneś czuć spadek mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 No właśnie. Padająca turbina daje konkretne objawy. Więc ich brak oznacza że to nie turbina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badolog Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 nic się nie dzieje śmiga normalnie tylko lampka sie zapaliła i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Więc nie daj się naciągnąć na koszty tylko śmigaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badolog Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Więc nie daj się naciągnąć na koszty tylko śmigaj dalej. Tak też będę czynił :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi