Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zapaliła mi się lampka check engine

badolog
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam jak w temacie zapaliła mi sie taka lampka po wizycie w serwisie stwiedzili że to zawór turbiny i trzeba ją dać do regeneracji( 3 tys nie moje)  ,błąd został skasowany i narazie (tzn  10 dni ) śmigam i się nie zapala ponownie i teraz nie wiem co robić czy jechać do serwisu na golenie z kasy czy czekać aż ponownie wyskoczy błąd i zapali się lampka ? najlepsze jest to że Navka ma 4 lata (80 tys przebiegu) i już raz była turbina wymieniana, obecna turbina ma ok 20 tys przebiegu i obchodzę się z nią jak z jajkiem .koleś mi powiedział żeby narazie to olać bo może to było jakieś zwarcie na czujniku lub żle przekręciłem stacyjkę i wywaliło błąd  a ja mam dylemat co robić ??

3 tysie za regeneracje? Ceny zaczynają się od 600 zł, oczywiście nie w ASO.

Jeśli chodzi o turbinę to moja niedomagała przez 20 tys km zanim umarła ;) co zaś tyczy się kontrolki to mógł Ci się przydławić i wyrzuciło błąd EGR, ale jeśli to to o czym piszę, to tym się nie przejmuj, ten typ tak ma, kontrolka gaśnie sama ;) Zgodzę się także z kolegą Debeściakiem, że 3 tys to o wiele za dużo, ja turbinę zregenerowałem zamykając się w kwocie 1 tys zł, przy czym u mnie musiała być jeszcze roztaczana w związku z uszkodzeniem mechanicznym. Pozdrawiam.

A podali ci co to za błąd? 20 tys km i zabita turbina to albo włożyli śmiecia albo Cię naciągają. Fiki jakie miałeś objawy?

A podali ci co to za błąd? 20 tys km i zabita turbina to albo włożyli śmiecia albo Cię naciągają. Fiki jakie miałeś objawy?

numeru błędu nie ale mówił że to zawór turbiny

źle mnie zrozumiałeś :) jeździłem z "niedomagającą" 20 tys zanim padła całkowicie, chodziło mi o to że z zajechaną można jeździć :)

co do objawów, to typowe, dymienie na czarno, spadek stopniowy mocy, zwiększone zużycie paliwa...

numeru błędu nie ale mówił że to zawór turbiny

A coś jeszcze się działo, czy tylko kontrolka się zaświeciła? Jak zawór turbiny to powinieneś czuć spadek mocy.

Więc nie daj się naciągnąć na koszty tylko śmigaj dalej.