trybi102 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 witam jestem nowy na forum zakupiłem niedawno terrano II 2,4 benzyna z 96 r zakupiłem auto ze spalonym sprzęgłem wymieniłem i nawet nizle chodzi ale 1 i 2 wchodzi z lekkim oporem i małym zgrzytem a sprzęgło bierze dość wysoko zastanawiam się czy wystarczy je wyregulować a jeśli tak to jak to zrobić a może jest inna przyczyna jeśli ktoś wie coś na ten temat chętnie posłucham rady z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 a tam masz hydrauliczne sprzęgło, czy na lince ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybi102 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 hydrauliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Może być układ zapowietrzony. Przy wysprzęgliku powinna byc kalabitka, taka jak przy hamulcach do odpowietrzania układu. jak to nie pomoże to bym jechał z reklamacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybi102 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 dzięki spróbuje odpowietrzyć a z reklamacją to nie bardzo bo sam wymieniałem a czy w terrano II to normalne ze tak wysoko sprzęgło łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 hmm...... może tarcze cieńszą zamontowałeś od innego rocznika np. (tylko głośno myślę ) albo odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 ale jak wysoko bieże za połową skoku pedału sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybi102 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 dzięki za pomoc odpowietrzenie układu pomogło jest o niebo lepiej biegi wchodzą normalnie a a sprzęgło bierze niżej jeszcze raz dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 polecamy się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jakie polecacie sprzęgło do Terrano II 2.7TD? Nacie jakiś sprawdzonych producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Exedy lub Aisin na pewno nie Valeo, pamiętaj o tulejce wałka sprzęgłowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Exedy lub Aisin na pewno nie Valeo, pamiętaj o tulejce wałka sprzęgłowego No właśnie znajomi polecają mi Aisina. Tulejka wałka sprzęgłowego!? Czy macie może jakieś symbole uszczelniaczy? Bo coś mi tam cieknie, ale nie mogę ich zlokalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 taka tulejka uszczelniacze znajdziesz tu https://partsouq.com/en/catalog/genuine/vehicle?c=Nissan&ssd=%24HQARW1d0AQUDDEg0JTRoSlFxWHRuQxIWWA%24&vid=4708 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 na stronie http://www.sprzeglo.com.pl są chyba kpl od razu z tulejkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 nie jest to komplet ze sprzęgłem do numerów link wyżej albo nissan4u.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielor Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Dobra chłopaki, sprzęgło biorę Aisina. Do tego takie akcesoria, poprawcie mnie jak coś pomyliłem. Uszczelniacz: https://autoczescizielonki.pl/partscatalogue/20029180b-corteco-pierscien-uszczelniajacy-walu-wal-korbowy,11-20029180B-0140-00572--20029180~2COR.aspx tutaj mają na magazynie http://www.autolech.net/start.asp?WCU=~TUpDTyAyMDAyOTE4MA%3D%3D Tuleja: http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/106/1614.html Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez zielor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi