Michalmiko Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Sąsiad miał ostatnio kolizję. Wyprzedzał dostawczaka, a ten mu nagle na lewy i prawie go zepchnął do rowu, po czym zaczął uciekać. Na szczęście szybko opanował sytuację i zaczął go gonić (ponad kilometr). Na szczęście nie odpuścił i dopadł idiotę, który zaczął mu wmawiać, że to sąsiad go uderzył. Jak zobaczył, że ma kamerkę to zaraz mu ... zmiękła. Wrzucił to na Youtube, więc jak chcecie, to mogę podesłać, ale trochę niecenzuralnych słów tam pada. Ja mam kamerkę na przedniej i tylnej szybie. Jestem jak najbardziej za tego typu rozwiązaniem, bo nigdy nie wiadomo na kogo trafimy na drodze, a tak to mamy niezależnego świadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Sąsiad miał ostatnio kolizję. Wyprzedzał dostawczaka, a ten mu nagle na lewy i prawie go zepchnął do rowu, po czym zaczął uciekać. Na szczęście szybko opanował sytuację i zaczął go gonić (ponad kilometr). Na szczęście nie odpuścił i dopadł idiotę, który zaczął mu wmawiać, że to sąsiad go uderzył. Jak zobaczył, że ma kamerkę to zaraz mu ... zmiękła. Wrzucił to na Youtube, więc jak chcecie, to mogę podesłać, ale trochę niecenzuralnych słów tam pada. Ja mam kamerkę na przedniej i tylnej szybie. Jestem jak najbardziej za tego typu rozwiązaniem, bo nigdy nie wiadomo na kogo trafimy na drodze, a tak to mamy niezależnego świadka. Z tym zamieszczaniem na YT gdzie widać rejestrację i twarz kolesia ostrożnie bo jest taki bzdurny przepis jak ochrona danych osobowych .... sąsiad może mieć z tego tylko problemy... co innego jak materiał z kamerki przekaże policji (oczywiście zachowując sobie oryginał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Tak, jest takie coś. Po jakimś czasie edytował film i zasłonił twarz, ale jestem za tym aby takie buractwo publikować. Nie mniej jednak prawo jest prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Też jestem za publikowaniem mordy ćwoka -no ale durex lex sed lex Poprawność polityczna rozwala niejeden dobry pomysł niestety....jak coś to wrzuć link obejrzymy frajera w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Tylko uwaga na niecenzuralne słowa Filmik bije rekordy wyświetleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 No faktycznie niezły naleśnik z kolesia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Tylko uwaga na niecenzuralne słowa Filmik bije rekordy wyświetleń Uffff aż mi się ciepło zrobiło jak wyjechał. Była w końcu jakaś szkoda czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Do czasu aż sam w kogoś nie przywalisz..wtedy zależnie od sytuacji może lepiej jej nie mieć.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Była szkoda. Rozwalone lusterko, błotnik, delikatnie zderzak, felga z prawej strony (przód) cała czarna od opony Sprintera. Od odbicia od krawężnika przecięta opona z lewej strony i trochę uszkodzone felgi. Ponoć ubezpieczyciel ma obciążyć gościa, bo uciekł z miejsca kolizji. Elfi, zawsze wtedy kamerka może się przypadkowo zepsuć, może nie być karty, która wypadła... Kartę micro sd w podbramkowej sytuacji można zjeść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 No właśnie karty SD i micro SD rozwijają się chyba podobnie, a teraz już wiem po co zrobili micro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasiek12 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Trochę odgrzeję temat. Możecie wrzucić foto jak macie zamontowane kamerki? Cholera przez to pudło za lusterkiek każda kamera wystaje, bo trzeba ją dać niżej niż osłona czujników.zastanawiam się czy nie użyć takiej stojącej na deskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek606 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Czy są już tu jacyś użytkownicy co zaopatrzyli się w kamerki? Mógłbym prosić o zdjęcia ich montażu, bo "stopka" od lusterka trochę zajmuje, a chciałbym kupić i zamontować kamerkę tak żeby bardzo się w oczy nie rzucała, a nagrywała całe przedpole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk53 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Czy są już tu jacyś użytkownicy co zaopatrzyli się w kamerki? Mógłbym prosić o zdjęcia ich montażu, bo "stopka" od lusterka trochę zajmuje, a chciałbym kupić i zamontować kamerkę tak żeby bardzo się w oczy nie rzucała, a nagrywała całe przedpole. Trzeba troszkę poeksperymentować z własnym modelem kamerki, bo mają różne wymiary i wielkość stopki. W moim przypadku mam po prawej stronie, praktycznie niewidoczną za lusterkiem. Z tym, że widzę tylko małą cześć ekranu, ale i tak na niego nie patrzę, bo wyłącza się po 15 s. Zasilanie z baypasa, przewody schowane po lewej stronie od kierowcy i górą za lusterkiem do rejestratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek606 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Trzeba troszkę poeksperymentować z własnym modelem kamerki, bo mają różne wymiary i wielkość stopki. W moim przypadku mam po prawej stronie, praktycznie niewidoczną za lusterkiem. Z tym, że widzę tylko małą cześć ekranu, ale i tak na niego nie patrzę, bo wyłącza się po 15 s. Zasilanie z baypasa, przewody schowane po lewej stronie od kierowcy i górą za lusterkiem do rejestratora. A jak wygląda to od zewnątrz? Nie rzuca się w oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk53 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 A jak wygląda to od zewnątrz? Nie rzuca się w oczy? Zdecydowanie widać, ale nie da się inaczej. Kilka dni eksperymentowałem i jest to jedyne miejsce spełniające moje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Cos takiego brales pod uwage? https://pl.aliexpress.com/item/APP-Control-1920-1080P-Car-Wifi-DVR-Camera-for-Renault-Kadjar-2015-Hidden-Installation-Control-by/32797732785.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.269.RC5vdN Nie bedzie widoczna bo jest zintegrowana z oslona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Kurcze taka oczywista "konstrukcja" by ładnie to schować w obudowie... i zaraz nasuwa mi się pytanie - czy jest coś, czego Chińczycy nie robią? Cokolwiek człowiek myśli, że wymyślił - to już dawno jest to na alliexpres i to od kilku producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek606 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Tylko jakość tego chińczyka może być dla mnie wątpliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Nie oszukuj sie, chyba wszystkie kamerki samochodowe sa od Chinczykow a przynajmniej wiekszosc. Gdzies znalazlem opinie ze da sie z nimi zyc, nie sa ponoc najgorsze. Ma nagrywac i laczyc sie z telefonem - ot tylko i az tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Czy są już tu jacyś użytkownicy co zaopatrzyli się w kamerki? Mógłbym prosić o zdjęcia ich montażu, bo "stopka" od lusterka trochę zajmuje, a chciałbym kupić i zamontować kamerkę tak żeby bardzo się w oczy nie rzucała, a nagrywała całe przedpole. Nie wiem co jest nie tak, ale nie widać tego co napisałem. W Chromie i Operze nic nie mogę wpisać. Tylko FF. Dlaczego??? Kupiłem coś takiego. Małe poręczne i szybko się demontuje, jest na magnetycznym złączu. Nie wiem dlaczego zdjęcia z lusterkami weszły obrócone - stoją na głowie. Edytowane 25 Września 2017 przez drds 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Ja nie moge pisac w Internet Explorer i dla potrzeb tego forum musiałem zainstalowac Chrome... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek606 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Nie wiem co jest nie tak, ale nie widać tego co napisałem. W Chromie i Operze nic nie mogę wpisać. Tylko FF. Dlaczego??? Kupiłem coś takiego. Małe poręczne i szybko się demontuje, jest na magnetycznym złączu. Nie wiem dlaczego zdjęcia z lusterkami weszły obrócone - stoją na głowie. Jak kabel pociągnąłeś do "stopki" lusterka i ew. jak tą obudowę zdjąć żeby ładnie i mądrze to przyczepić. Edytowane 25 Września 2017 przez Jarek606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Jak kabel pociągnąłeś do "stopki" lusterka i ew. jak tą obudowę zdjąć żeby ładnie i mądrze to przyczepić. Z podłokietnika - ze schowka przedłużaczem w dół pod fotel i pod fotelem łączy się z kablem od kamerki, który wchodzi pod osłonę progu, później pod uszczelkę otworu drzwiowego do góry , tam wchodzi za osłonę słupka A i potem za podsufitkę.Następnie pod oryginalną osłonę lusterka i całej reszty na szybie. Osłonę lusterka i czujników po prostu trzeba delikatnie podważyć, trzyma się na trzech (chyba) zatrzaskach do całego zespołu czujników. Łatwo schodzi i raczej nie ma co tam urwać przy delikatnym manipulowaniu równolegle do szyby. W osłonie jak widać na zdjęciu lekko poszerzyłem jeden z wylotów,wlotów - tą szczelinę żeby przeszła wtyczka od kamerki. Nie wiem dlaczego obraca mi te zdjęcia pod dziwnym kątem. Na pierwszym podpiłowana szczelina, na żywo tego nie widać od srodka samochodu, bo jest skierowana do szyby czołowej. Na drugim zdjęciu widać u dołu i po prawej dwa miejsca na zatrzaski z osłony.( na zdjęciu po lewej i u góry) Na trzecim - tym delikatnie podważyłem osłonkę słupka Na ostatnim - kabel przed wsunięciem pod osłonę progu a już po wyjściu spod uszczelki. Edytowane 25 Września 2017 przez drds 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek606 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Z podłokietnika - ze schowka przedłużaczem w dół pod fotel i pod fotelem łączy się z kablem od kamerki, który wchodzi pod osłonę progu, później pod uszczelkę otworu drzwiowego do góry , tam wchodzi za osłonę słupka A i potem za podsufitkę.Następnie pod oryginalną osłonę lusterka i całej reszty na szybie. Osłonę lusterka i czujników po prostu trzeba delikatnie podważyć, trzyma się na trzech (chyba) zatrzaskach do całego zespołu czujników. Łatwo schodzi i raczej nie ma co tam urwać przy delikatnym manipulowaniu równolegle do szyby. W osłonie jak widać na zdjęciu lekko poszerzyłem jeden z wylotów,wlotów - tą szczelinę żeby przeszła wtyczka od kamerki. Nie wiem dlaczego obraca mi te zdjęcia pod dziwnym kątem. Na pierwszym podpiłowana szczelina, na żywo tego nie widać od srodka samochodu, bo jest skierowana do szyby czołowej. Na drugim zdjęciu widać u dołu i po prawej dwa miejsca na zatrzaski z osłony.( na zdjęciu po lewej i u góry) Na trzecim - tym delikatnie podważyłem osłonkę słupka Na ostatnim - kabel przed wsunięciem pod osłonę progu a już po wyjściu spod uszczelki. sam uchwyt kamerki przykleiłeś do plastikowej osłony stopki lusterka? Edytowane 25 Września 2017 przez Jarek606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi