kajtus Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jestem w posiadaniu terrano 1 2.7td i prawdopodobnie rozlecial mi sie reduktor czy może ktos sie orietuje czy reduktor i most przedni będzie pasował od jakiegoś innego nissana np. Mawerika lub od nieco nowszej generacji terrano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 ale po co ci odrazu most szukaj reduktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtus Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Wszystko sie zgadza ale jak wcześniej pisałem czy reduktor i most pasują od terrano nowszej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 reduktor z 1 niepasuje do 2 a jeśli chodzi o mosty to mają różne przełożenia, ale obudowy raczej takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 zaraz ktoś potwierdzi pewnie ale reduktory sa takie same przełożenia w mostach zależą od tego jaki silnik jest - ale przełożenie to akurat żaden problem sprawdzić zarówno w swoim jaki w tym co będziesz kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek26 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 witam ,jak jest z olejem w reduktorze w T 2 to ten sam co w skrzyni czy leje sie je osobno , chciał bym je pozmieniac i nie wiem czy sam dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek26 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) osobno a co do wymiany śruby spustowe jasna sprawa a wlewa sie tymi srubami z boku ? strzykawka? czy od góry sa jakies? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Tadek26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 jest podobna śruba co spustu co do wlewu pod gniazdo kwadratowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek26 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 jest podobna śruba co spustu co do wlewu pod gniazdo kwadratowe z boku nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 nie z przodu / tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) W skrzyni w T1 jest bodajze z lewej strony, a w reduktorze z tylu do wlewania. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek26 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 nie z przodu / tyłu no wiem gdzie na skrzyni mam z prawej strony a na reduktorze znajde tą śrube nie z przodu / tyłu korki pikus przy łożyskach skrzyni moge tu pytać czy trzeba szukac odpowiednio dopasowanego tematu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Nim zaczniesz szarpać korki spustowe przeczytaj to: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98262-problem-z-wrzuceniem-biegu-pierwszego/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek26 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Nim zaczniesz szarpać korki spustowe przeczytaj to: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98262-problem-z-wrzuceniem-biegu-pierwszego/page-2 chyba usunełeś mi pytanie o łożyskach kół co nie ? na innym temacie Nim zaczniesz szarpać korki spustowe przeczytaj to: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98262-problem-z-wrzuceniem-biegu-pierwszego/page-2 cenne rady co do korków dzieki;) na szczescie mam takie klucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 chyba usunełeś mi pytanie o łożyskach kół co nie ? na innym temacie cenne rady co do korków dzieki;) na szczescie mam takie klucze Jest to Twoje pytanie co do łożysk kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek26 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Jest to Twoje pytanie co do łożysk kół sory nowy tu jestem i gubie sie a pytań mam dużo i tak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babcuk Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 a ja mam reduktor od 2,7 td (nie tdi) do sprzedania bo kiedyś mi skrzynia poleciała ale reduktor ocalał. reduktor od tdi nie pasuje do td bo ma grubszy wałek (ten co w skrzynię wchodzi) ja do td wsadziłem całą skrzynię z reduktorem od tdi i wszystko pasowało tylko przedni wał okazał się za krótki o jakieś 2cm i trzeba było też wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 bawił się ktoś w spinanie reduktora od t1 z inna skrzynia biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Ja bym bardziej pokusił się o skrzynie od T1 z innym reduktorem, takim ze śródosiowym mechanizmem różnicowym, a jeśli chodzi o Twoje pytanie to nie słyszałem żeby ktoś to robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 sprawa wygląda tak mam t1 z padniętym silnikiem 2.4, nie dam 2tys za inny taki silnik bo chyba ich pogięło troszkę z ceną w garażu leży mi silnik od bmw, chciałem to spiąć ze skrzynią od terrano, tylko ze zamach od bmki jest za duży i nie mieści się w dzwon skrzyni. I tak sobie rozkminiam jak to zrobić żeby to jeździło myślałem żeby wrzucić silnik ze skrzynia od bmw i podłączyć to do reduktora od terrano... https://www.google.pl/search?q=reduktor+terrano&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOtYnan77LAhWsCJoKHUQMBykQ_AUIBygB&biw=1366&bih=657#imgrc=GHqmWsVougrAQM%3A coś tak jak by w taki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 To trochę nie pomogę, bo nie słyszałem o nikim kto by tak u nas łączył ale tu masz jakiś 2.4, trochę tańszy niż 2 tysiące: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6041273034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 nie bedzie taki, ja mam ten stary z24. wedlug nissan4u bloki sa inne i nie spasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 sprawa wygląda tak mam t1 z padniętym silnikiem 2.4, nie dam 2tys za inny taki silnik bo chyba ich pogięło troszkę z ceną w garażu leży mi silnik od bmw, chciałem to spiąć ze skrzynią od terrano, tylko ze zamach od bmki jest za duży i nie mieści się w dzwon skrzyni. I tak sobie rozkminiam jak to zrobić żeby to jeździło myślałem żeby wrzucić silnik ze skrzynia od bmw i podłączyć to do reduktora od terrano... https://www.google.pl/search?q=reduktor+terrano&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOtYnan77LAhWsCJoKHUQMBykQ_AUIBygB&biw=1366&bih=657#imgrc=GHqmWsVougrAQM%3A coś tak jak by w taki sposób Witaj Co to za silnik BMW ,ile garnków , diesel ,benzin? najszybciej połączysz ten zestaw czyli silnik bmw i jego org. skrzynia + reduktorny z tarantuli , lub silnik bmw koło zamachowe z tyrana + skrzynia z tyrana+org, reduktor tyran ....... Opowiadaj co to za piecyk z BMW trzymasz pod dachem!!!! ,patentów na swap jest mnóstwo !!! Trza tylko mięć pojęcie co się robi ....pozdro Dodam jeszcze dwa słowa ja osobiście zapodał bym do silnika BMW skrzynie z reduktorem SUPER SELEKT z mitsubishi pajero ,wyjście napędu na przód jest po właściwej stronie czyli pod szoferem do tego można się kulać z przednim pędem po asfalcie bez uszczerbku na napędzie!!!!!! ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 tez rozmyslalem swap silnika moze w wakacja. tez z bmw bo bardzo dobrze znam te silniki i mam praktycznie pod reka m50b25 tylko nie mam pojecia czy 6 garow w rzedzie miesci sie pod maska t2. i wlasnie problem z czym i jak to zlozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi