Markiej Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Kolejne dziwne pytanie z mojej strony wieloklin wychodzący ze skrzyni do reduktora jest taki sam w patrolu co w terrano? albo inaczej czy reduktor z patrola pasuje do skrzyni terrano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 jeśili chodzi o Patrola masz do wyboru kilka skrzyń 1. K160 3,3 i 3,3td 2. K260, Y60 2,8TD 3. Y61 2,8 TDI 4. Y61 3,0 TDI i Patrol z silnikiem 4,2 Y60 i Y61 (to ta sama skrzynia) Jeżeli to nie tajemnica, to jaki jest cel takiego połączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jeżeli to nie tajemnica, to jaki jest cel takiego połączenia? Coś mi mówi że kolega Markiej ma w planach zapodać do tarantuli reduktor z GR + mosty z GR Y60 :) Wieloklin może jest identyczny , lecz wydaje mi się że rozstaw śrubek mocujących reduktor do skrzyni w obu modelach nissana jest inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 jest do kupienia przejściówka do skrzyni z bmw pod reduktor z patrola i zastanawiam się czy by nie podeszla do reduktora z terrano. Matis do mostów jeszcze daleko, na razie muszę znaleźć czas żeby to uruchomić (albo wyzłomować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Sie macie Zdaje się że Zakula produkuje lub ma dostęp do tych flansz-przejściówek ostatnio buduje wszystko na bazie 1,8 Biemdablju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 no i kolejny raz Lemmy pędzi z odsieczą Dzięki za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 muszę znaleźć czas żeby to uruchomić (albo wyzłomować ) Tak uruchamiaj!! Jestem za ...... Jeżeli jednak zezłomujesz fure to z mojej strony spodziewaj się zlikwidowania mojego konta z tego klubu ,skasowania mojego nicka i danych bezpowrotnie .... Żartowałem z kasowaniem hahaha , jak mnie nie wywalą to zostane ....... WD21 jeżeli nie jest przegniły ,to dobra z niego baza na różnego rodzaju zmoty .... Jeszcze jedno myślałeś może o zainstalowaniu mostów d30 jeep cherokee xj tańsze i łatwiejsze w nabyciu ,( z przodu gruszka już po lewej ) niż mosty z gr y60 lub przedni k260 ??? reduktor terrano reduktor patrol GR y60 2.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 myślałem, myślałem i jak na razie się na tym skończyło dzwoniłem do Zakuli i po rozmowie z nim, chyba się zdecyduje na wrzucenie silnika z bmki razem ze skrzynia i spięcie z tego z reduktorem z terrano. Nie ma ktoś skrzyni z terrano na części? konkretnie chodzi mi o wałek co łączy się z reduktorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Mała sugestia kolego , napęd z BMW (silnik+skrzynia) podłącz do reduktora z GR Y60 .Moim zdaniem przedni ukł. zawieszenia i kierowniczy odbije ci się czkawką po tym jak zaczniesz "latać" tym wozem po bezdrożach , poza tym reduktor z parcha da ci szerszy zakres doboru mostów w których przednie mają gruszke po prawej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi