Gość lukaszka Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 witam, moze ktoś orientuje się jak zdezaktywować immobiliser (w awaryjnej sytuacji). pytam sie dlatego, że 2 dni temu primerka w nocy strzelila focha - immobiliser zawiesił sie!!!nie chciał sie nijak wyłączyć. odłączenie akumulatora również nic nie pomogła. chcialem jeszcze zaznaczyć, iż nie pisze o systemie NAT, tylko o takim immobilisarze, który wyłączany jest pilotem. jakby ktoś mial jakiś pomysł np. gdzie są zlokalizowane bezpieczniki od tego zabezpieczenia bylbym wdzieczny gdyby sie podzielil tymi informacjami na forum;) pozdrawiam aha. zaznacze, ze w końcu sie wyłączył- po jakiś 30-40minutach i setkach prób wyłączenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skull Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 tez mam ten sam bol w sunny,immobiliser zwieche łapie,często pomaga wciskanie przycisku uruchamiającego na przemian z wyłanczającym immobiliser,albo na jakiś czas wyłąnczyć akumulator(u mnie pomagało),na forum poruszano ten temat trzeba pojechać do serwisu,tylko sprzętem do naprawy tego typu immobilaiserów dysponuje chyba tylko jeden serwis w polsce ja jeszcze swojego nie naprawiłem :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszka Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 w moim nissanie przydarzylo sie to po raz pierwszy, mam nadzieje, ze nie zrobi sie z tego jakis problem, wydaje mi sie, ze taniej i prosciej jest wywalic popsuty immobiliser i wstawic nowy -taniej, pewniej i przede wszystkim prosciej. a jak samemu sie zamontuje (jak ktos ma pojecie), pochowa dobrze centralki, kabelki, bezpieczniki to zawsze jest latwiej usunać usterke, bo czlowiek wie gdzie co rozmeiscil )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.