a jak Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witam, stałem się posiadaczem Juka 1.5 dci 2013r w wersji Acenta, niby w tej wersji jest system start/stop, ale jak to sprawdzić czy to można jakoś włączyc-wyłączyć? na którym programie silnika to działa sport/normal/eco ???? Prosze o pomoc bo zielony jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Instrukcja dział 5-24 jeżeli auto jest wyposażone w system start stop to na obrotomierzu na jego lewym dole zapala się kontrolka napis " auto w okrągłej strzałce" ale tylko wtedy gdy auto się zatrzyma i skozysta z sytemu star/stop a żeby to nastąpiło musza być spełnione warunki : - dzwignia biegów w pozycji neutralnej - pedał sprzęgła zwolniony calkowicie - predkosc pojazdu nizsza niż 2km/h - pas kierowcy zapiety - dzwi kierowcy zamknięte. wtedy zapali się kontrolka niczym się nie załacza systemu start/stop jeżeli auto go ma to po spełnieniu tych rzeczy sam się uruchamia i tyle. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez mexxmen30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a jak Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 spoko dzięki akurat nie mam instrukcji;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Czyli jak dobrze rozumiem wystarczy delikatnie trzymać nogę na sprzęgle tak aby czujnik to wykrył i wtedy silnik nie zgaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 A nie ma wyłącznika tego systemu? Myślałem, że w każdym jest i dopiero od przyszłego roku coś tam Unia kombinuje, by nie było możliwości wyłączania. Chyba wtedy łatwiej raz nacisnąć wyłącznik (nawet jak już ktoś mocno nie cierpi tego systemu) niż "bawić" się sprzęgłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ktoś tu na forum pisał. I nie ma być tez wyłącznika ESP. Osobiście nie weryfikowałem tego newsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 A poco wylączać w JUKE ESP. Bugatti Veyron to raczej nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 a co to JUke nie może bokem polatac aby w zimie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 No niby racja .Ale ja jeszcze w tym roku sniegu na drodze nie widziałem a na zimówkach czasem mi sie wyswietli ESP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emti Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 wylacznik jest po lewej stronie, miedzy kolumna kierownicy a drzwiami - jak przycisniesz zapali sie kontrolka - znaczy - wylaczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi