beyer92 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam, mam następujący problem. Otóż w mojej Almerce N16 2.2 dCi od spodu jest mokry silnik - spocona jest miska olejowa + po lewej stronie symetrycznie też jest mokro. Dodam, że w kabinie mam dość nieprzyjemny zapach ropy. Oleju nie ubywa w ogóle (wymieniałem olej 7kkm temu). Pod autem mokro nie jest w zasadzie. Czy jest się czym martwić? Czy jest to jakiś wyciek paliwa z silnika(!) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 jak śmierdzi paliwo, to sprawdź wężyki powrotne, i ogólnie cały układ paliwowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyer92 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 No dobra a co z tym mokrym silnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 jak cieknie paliwo to może to od tego, najlepiej wszytko powycierać i sprawdzić moze uszczelniacz na wale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Najpierw wytrzyj dokładnie silnik pod spodem. Potem patrz z której strony jest bardziej mokro. Pęd powietrza może rozpryskiwać paliwo lub olej na cały silnik. Zdejmij również od góry osłonę silnika oraz odkręć metalową osłonę listwy wtryskowej i tam popatrz czy jest sucho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.