Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Odbiór auta

Robert13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Za dwa dni stanę się szczęśliwym (mam nadzieję ) posiadaczen NOTA 1.2 ACENTA.

Mam pytanko , na co zwracać uwagę podczas odbioru auta z salonu.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Witam

Za dwa dni stanę się szczęśliwym (mam nadzieję ) posiadaczen NOTA 1.2 ACENTA.

Mam pytanko , na co zwracać uwagę podczas odbioru auta z salonu.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Witaj Robercie :)

Co prawda w linku , który Ci podaję jest mowa o QQ ... ale auto , to auto ;)

Zapoznaj się proszę z tym tematem / odpowiedziami.

Coś konkretnego co do  Note ,pewnie koledzy Ci tutaj podpowiedzą ;)

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/48607-odbiór-qq-od-dealera-na-co-zwrócić-uwagę/

Najważniejsza sprawa, to dopytaj i potwierdź, że auto przeszło przegląd zerowy - tzw. przedsprzedażny. To dość ważna sprawa, bo podczas tego przeglądu kontroluje się min. poziom wszystkich płynów.

Dwa kluczyki i komplet dokumentów - to druga z najważniejszych spraw.

Generalnie NOTE E11 i E12 są wolne od usterek produkcyjnych, które trzeba by niewelować przed odbiorem. Dużo też zależy od dealera. Media rozgłaszają przypadki, że klienci otrzymują naprawiane samochody jako nowe i nikt ich o tym nie powiadamia ale to chyba bardzo sporadyczne przypadki i ryzyko jest obecnie nie wielkie. W tej branży obecnie dba się o klienta i mało kto odważy się nie przekręt.

Najlepszym sposobem na wstepne oględziny jest zabranie kogoś ze sobą - kolegę, przyjaciela, kogoś z rodziny. Taka osoba nie będzie podekscytowana zakupem i chłodnym okiem szybciej coś wyłapie niż Ty "gorącym" ;)

Tak jak spomniałem, NOTE nie ma słabości produkcyjnych. Sprawdz wyposażenie - czy jest zgodne ze specyfikacją i szukaj defektów kosmetycznych, choć zapewne ich nie będzie ;).

Tak naprawdę nie za bardzo jest co sprawdzać. Ale sprawdź czy wyposażenie jest zgodne ze specyfikacją zamówienia i w moim musieli dołożyć gratis dywaniki gumowe i dwa breloki do kluczyków. 

Przyglądnij się felgom aluminiowym czy nie są porysowane, też ostatnio odbierałem Note e12 i to był defekt, który u mnie się pojawił. Porysowanie wynikło ze zmiany na zimówki przez dealera. Reszta wyjdzie Ci podczas jazdy ja już przy 1000 km byłem w serwisie bo Angole zapomniały zapiąć podgrzewania lusterka. Ogólnie samochód jest super, masz gwarancję.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...