Robert13 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam Za dwa dni stanę się szczęśliwym (mam nadzieję ) posiadaczen NOTA 1.2 ACENTA. Mam pytanko , na co zwracać uwagę podczas odbioru auta z salonu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam Za dwa dni stanę się szczęśliwym (mam nadzieję ) posiadaczen NOTA 1.2 ACENTA. Mam pytanko , na co zwracać uwagę podczas odbioru auta z salonu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Witaj Robercie Co prawda w linku , który Ci podaję jest mowa o QQ ... ale auto , to auto Zapoznaj się proszę z tym tematem / odpowiedziami. Coś konkretnego co do Note ,pewnie koledzy Ci tutaj podpowiedzą http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/48607-odbiór-qq-od-dealera-na-co-zwrócić-uwagę/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Najważniejsza sprawa, to dopytaj i potwierdź, że auto przeszło przegląd zerowy - tzw. przedsprzedażny. To dość ważna sprawa, bo podczas tego przeglądu kontroluje się min. poziom wszystkich płynów. Dwa kluczyki i komplet dokumentów - to druga z najważniejszych spraw. Generalnie NOTE E11 i E12 są wolne od usterek produkcyjnych, które trzeba by niewelować przed odbiorem. Dużo też zależy od dealera. Media rozgłaszają przypadki, że klienci otrzymują naprawiane samochody jako nowe i nikt ich o tym nie powiadamia ale to chyba bardzo sporadyczne przypadki i ryzyko jest obecnie nie wielkie. W tej branży obecnie dba się o klienta i mało kto odważy się nie przekręt. Najlepszym sposobem na wstepne oględziny jest zabranie kogoś ze sobą - kolegę, przyjaciela, kogoś z rodziny. Taka osoba nie będzie podekscytowana zakupem i chłodnym okiem szybciej coś wyłapie niż Ty "gorącym" . Tak jak spomniałem, NOTE nie ma słabości produkcyjnych. Sprawdz wyposażenie - czy jest zgodne ze specyfikacją i szukaj defektów kosmetycznych, choć zapewne ich nie będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aronax Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Tak naprawdę nie za bardzo jest co sprawdzać. Ale sprawdź czy wyposażenie jest zgodne ze specyfikacją zamówienia i w moim musieli dołożyć gratis dywaniki gumowe i dwa breloki do kluczyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus_E12 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Przyglądnij się felgom aluminiowym czy nie są porysowane, też ostatnio odbierałem Note e12 i to był defekt, który u mnie się pojawił. Porysowanie wynikło ze zmiany na zimówki przez dealera. Reszta wyjdzie Ci podczas jazdy ja już przy 1000 km byłem w serwisie bo Angole zapomniały zapiąć podgrzewania lusterka. Ogólnie samochód jest super, masz gwarancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOE Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Kody do alarmu , radia i kluczyków. Często nie podają kodów kluczy i przy dorabianiu jest problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trooll3 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A ja sobie coś takiego przygotowałem, jak odbierałem autko... Bo jak człowiek podniecony, braku szyby można nie zauważyć.... Odb-auta-check.doc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.