wujej1966 Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Czy ma ktoś PDF do Nissan Qashqai 360 2013 po polsku? Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary60 Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Fakt nawigacja rozkimiona intuIcyjnie, ale się okazało, że brakuje alfabetu polskiego przy wprowadzaniu miejscowości docelowej. Auto sprowadzone z Francji, chyba czeka mnie wymiana karty SD Dziwne bo w Polsce aktualne miejsca pobytu (ulice) auta są pokazywane w języku polskim. Może jest jakaś inna opcja. Stary60 Witaj wujej1966 bardzo proszę o poczytanie dokładnie postów Macka, znajdziesz tam pdfa do J11-A. Może się przyda. Stary60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Jak masz kartę Francuską ,to nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujej1966 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Dzięki Stary 60 za odpowiedź, ale ja mam wersję J10 , więc niewiele mi się przyda. Przeglądałem ją oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 @Stary60 To podam Ci opcje, które znajdziesz w instrukcji, a których może nie rozkminisz sam: - szybkie włączanie/wyłączanie komunikatów głosowych: przytrzymanie palca na ikonie kolejnego manewru (tego kwadra z strzałką w lewo/praw) na >2 sekund. Potwierdzenie zmiany - słychać piknięcie. - długie przytrzymanie przycisku z obrazkiem słońce/księżyc - będziesz miał czarny ekran tylko z godziną po środku. Niestety włączenie wstecznego i tak włączy podgląd z kamer. - długie przytrzymanie przycisku głośności - resetuje nawigację - choć jest tam typowa ikonka Wł/Wył - to nie da się tego wyłączyć - menu serwisowe. Przytrzymujesz przycisk <Setup> i trzymając go kręcisz gałką pod nim w lewo-prawo-lewo. Możesz tam podejrzeć m.in. napięcie ładowania, faktyczną prędkość (a nie licznikową) i kilka innych - do nawigacji możesz wczytać swoje POI, 99,99% użytkowników ogranicza się do bazy fotoradarów - ale w necie znajdziesz bazy np. z barami McDonalds, KFC, warsztatami samochodowymi czy bankomatami itp - nawigacja rozwija swoje skrzydła za naszymi granicami, gdzie pobiera komunikaty TMC - gdzieś tam opisywałem moją podróż do Włoch, gdy był karambol na autostradzie, wszyscy staliśmy na stacji benzynowej i nagle słyszę komunikat "Wystąpiły nowe okoliczności - wyznaczam nową trasę" i.... każe mi jechać jakąś dróżką a'la chodnik wyprowadzając za korkiem. Kolega z Google Map do końca nie wierzył, że gdziekolwiek wyjedziemy poza łąką w lesie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 W dniu 27.05.2018 o 11:19, Karminadel napisał: @Stary60 - do nawigacji możesz wczytać swoje POI, 99,99% użytkowników ogranicza się do bazy fotoradarów - ale w necie znajdziesz bazy np. z barami McDonalds, KFC, warsztatami samochodowymi czy bankomatami itp Czy może ktoś rozwinąć temat lub podesłać link z instrukcjaą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igan Opublikowano 22 Września Udostępnij Opublikowano 22 Września (edytowane) Szukam polskiej instrukcji do Qashqai 2019 i radia. Mam tylko papierową wersję duńską 🙂 Edytowane 22 Września przez igan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi