Gość bonzo Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 JAK W TEMACIE CZY BĘDZIE PASOWAŁA DO N14 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Jak GA14 to bedzie pasowal. To ten sam silnik, byl wkladanay do N13 i N14 jak zmienial sie buda. Skrzynka powinna pasic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deniro Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 ja bym nie ryzykowal kiedys zalozylem do golfa 1.3 od starszego derby 1.3 pasowala idealnie tylko przelozenia byly troche inne tzn.krotsze biegi mechanik co mi pozniej wymienial mowil cos o innych momentach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bercik Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Jak GA14 to bedzie pasowal. To ten sam silnik, byl wkladanay do N13 i N14 jak zmienial sie buda. Skrzynka powinna pasic. To nie jest ten sam silnik bo N13 Ga14 był 12v a N14 jest 16v. to sa zupełnie inne silniki tylko bloki są bardzo podobne. Takie same maja tylko wały korbowe ale skrzynia pasuje. troche inaczej wygląda z zewnątrz tzn. obudowa tylna ale pasuje i jezdzi tak samo. Robiłem już takie przekładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 dzienki za info sprawa sie wyjaśniła temat nieaktualny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 To nie jest ten sam silnik bo N13 Ga14 był 12v a N14 jest 16v. to sa zupełnie inne silniki tylko bloki są bardzo podobne. Takie same maja tylko wały korbowe ale skrzynia pasuje. troche inaczej wygląda z zewnątrz tzn. obudowa tylna ale pasuje i jezdzi tak samo. Robiłem już takie przekładki. Silnik jest ten sam. Roznia sie tylko czapka (glowca) w N14 jest glowica DOHC 16V a w N13 jest SOHC 12V lub 8V - stad oznaczenia w N13 GA14S a w N14 GA14DS. To "D" oznacza DOHC. Na silniku znajdziejsz tylko oznaczenie GA14 gdyz wlasnie blok jest taki sam. Skrzynie przykrecasz do tegoz bloku wiec.... pasowac bedzie na 100%. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.