Gość mike12345 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam, w moim Notku maska po zatrzaśnięciu miała luz parę mm. Po wykręceniu trochę gumowych odbojników problem ustał ale maska teraz odstaje ok. 0,5cm. Czy da się to jakoś wyregulować na zamku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam. Miałem kiedyś podobny problem, tyle że luzy pomiędzy maską a błotnikami z lewej i z prawej strony były różne i tak pozostało do dziś. Opisałem ten problem na tym forum. W tym okresie przyglądałem się bardzo często jak są spasowane ze sobą części maski w nissanach i innych markach. jest dość duża dowolność byle w granicach tabel pasowania producenta. Często nie zwracamy na to uwagi puki tego nam ktoś nie wytknie, albo my sami to zrobimy koledze lub sami stwierdzimy. Tak było w moim przypadku. Kolega ma ten sam problem w Qashqai (nówka z salonu). Jak podjechał na regulacje to się okazało ze wszystko jest zgodnie z wytycznymi producenta. Przesyłam ci luzy pasowań przodu może będą w jakimś zakresie pomocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam. Miałem kiedyś podobny problem, tyle że luzy pomiędzy maską a błotnikami z lewej i z prawej strony były różne i tak pozostało do dziś. Opisałem ten problem na tym forum. W tym okresie przyglądałem się bardzo często jak są spasowane ze sobą części maski w nissanach i innych markach. jest dość duża dowolność byle w granicach tabel pasowania producenta. Często nie zwracamy na to uwagi puki tego nam ktoś nie wytknie, albo my sami to zrobimy koledze lub sami stwierdzimy. Tak było w moim przypadku. Kolega ma ten sam problem w Qashqai (nówka z salonu). Jak podjechał na regulacje to się okazało ze wszystko jest zgodnie z wytycznymi producenta. Przesyłam ci luzy pasowań przodu może będą w jakimś zakresie pomocne. No nieźle, czyli dopuszczalna jest szpara od 4,5 do 8,5mm:) Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.