monika99 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Koledzy ale gmatwacie a to takie proste (baba sie na tym w mig polapala) wystarczy pare prob i zrozumienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Bo Moniki ,to bystre dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Cos w tym chyba jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Chłop też baba...czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Jasne, kiedys byl taki w sejmie Pewnie zle Cie zrozumialam, ale niech bedzie. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez monika99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Eeeee,tamten to był dziwak kaleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) U mnie spalanie zaniża o litr, sprawdziłem na 2 ostatnich tankowaniach. Da się to jakoś skalibrować w serwisie ? Edytowane 30 Listopada 2017 przez aerofan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Przy jeździe na lawecie tak może być ale raczej bym tego nie kalibrował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz166 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Witam wszystkich (jestem tu nowy). Postanowiłem się wypowiedzieć, ponieważ ten temat strasznie mnie irytuje. Komputer mojego Qashqaia, na każdym zbiorniku, zaniża średnie zużycie o 0,7l. Zgłaszałem to 3 razy w serwisie- za każdym razem słyszałem, że "poprawili" ale cały czas jest tak jak było. Osobiście uważam, że jeżeli w samochodzie jest jakiś system to ma działać poprawnie. Powoli skłaniam się do napisania oficjalnej reklamacji do Nissana tym bardziej, że nie mogę jeszcze doprosić się spasowania deski rozdzielczej z tapicerką drzwi- różnica wysokości widoczna gołym okiem a serwis twierdzi, że inne też tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Witamy w „Świecie Nissana” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Witam wszystkich (jestem tu nowy). Postanowiłem się wypowiedzieć, ponieważ ten temat strasznie mnie irytuje. Komputer mojego Qashqaia, na każdym zbiorniku, zaniża średnie zużycie o 0,7l. Zgłaszałem to 3 razy w serwisie- za każdym razem słyszałem, że "poprawili" ale cały czas jest tak jak było. Osobiście uważam, że jeżeli w samochodzie jest jakiś system to ma działać poprawnie. Powoli skłaniam się do napisania oficjalnej reklamacji do Nissana tym bardziej, że nie mogę jeszcze doprosić się spasowania deski rozdzielczej z tapicerką drzwi- różnica wysokości widoczna gołym okiem a serwis twierdzi, że inne też tak mają. Co do deski też tak mam od nowości...raz poprawili i było dobrze przez może pół roku,a później znowu opadła i tak mam do dzisiaj. Co do spalania ...pisz ,zobaczymy jak zepchną temat.A raczej powinno być-na pewno zepchną temat na ASO i kółko się zamknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Co do spalania komp vs faktyczne. Zauważcie ze gdy zalejecie i pojedziecie w trasę i znowu zalejecie po załóżmy 300 km to średnia odbiega o max. 0,1-0,2 litra. A to oznacza, ze komp nie liczy bardzo źle. Problem powstaje w mieście na krótkich trasach. Być może, że do średniej wpada chwilowe spalanie (w odstępach takich samych jak up-date spalania na wyświetlaczu czyli co 30 sek i nie wcześniej niż pierwsze 500 m). A to oznacza, że przy częstym uruchamianiu silnika i na krótkich odstępach nie łapie się do średniej pewna część jazdy. Dodatkowo, jeśli (tak jak ja), często po wyjeździe z garażu wyłączam silnik to spalanko było spore przez te kilkadziesiąt sek a do średniej nie wpadło. Jak wracam to prawie codziennie wpadam do pobliskiego sklepu po jakiś napój a potem przejeżdżam 150 m. I one znowu nie wliczyły się do średniej. A czas spalania znowu niewąski, bo to wyjechać spod sklepu, na biegu 2 150 m i znowu zanim otworzy garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz166 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Co do spalania komp vs faktyczne. Zauważcie ze gdy zalejecie i pojedziecie w trasę i znowu zalejecie po załóżmy 300 km to średnia odbiega o max. 0,1-0,2 litra. A to oznacza, ze komp nie liczy bardzo źle. Problem powstaje w mieście na krótkich trasach. Być może, że do średniej wpada chwilowe spalanie (w odstępach takich samych jak up-date spalania na wyświetlaczu czyli co 30 sek i nie wcześniej niż pierwsze 500 m). A to oznacza, że przy częstym uruchamianiu silnika i na krótkich odstępach nie łapie się do średniej pewna część jazdy. Dodatkowo, jeśli (tak jak ja), często po wyjeździe z garażu wyłączam silnik to spalanko było spore przez te kilkadziesiąt sek a do średniej nie wpadło. Jak wracam to prawie codziennie wpadam do pobliskiego sklepu po jakiś napój a potem przejeżdżam 150 m. I one znowu nie wliczyły się do średniej. A czas spalania znowu niewąski, bo to wyjechać spod sklepu, na biegu 2 150 m i znowu zanim otworzy garaż. Mi wydaje się, że krótki dystans (pomiędzy tankowaniami) =mały błąd, długi dystans= duży błąd. Prawie za każdym razem tankuję do pełna i nie ma znaczenia czy cały zbiornik wyjeżdżę po mieście, czy w trasie błąd jest zawsze taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 U mnie odwrotnie. W trasie prawie bezblednie a w miescie od 0,5 do 0,8. I tez zalewam do pelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 w mieście nie liczyłem , w trasie odwrotnie jak u ciebie: mniej na komputerze. trasa 650 km - na stacji - średnia 8 L Na komputerze - 7,2 Jazda na zimówkach w złych warunkach śniegowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi