RafalMi Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Witam wszystkich Kolegów z forum mam kolejny problem. Mój tyrek po remoncie silnika nie może zassac oleju ciągle świeci się kontrolka i tłucze nie miłosiernie. Dodam że trochę stał pompe oleju sprawdziliśmy z mechanikiem i niby chodzi. Cóż może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 może ciągnie powietrze z nad smoka nad poziomem oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No Kolego Enzo dmucha powietrzem z kanalikow olejowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Stwierdził że pompuje olej poprzez jej zalanie i kręcenie śrubokrętem w środku xD No to się kłopoty zaczęły bo nic nie siknęło. Smok niby dobrze złożony bo jak dmuchał powietrze to było słychac że górą idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 a mierzyłeś czy jest jakieś ciśnienie na samym czujniku manometrem bo jak tu nic nie pokarze to coś nie tak z samym dołem .a co robiłeś konkretnie w tym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Kolego Łysy zestaw panewek i pierścieni i oczywiście uszczelka z planowaniem. Właśnie nie mierzyłem nic Jeszcze zamierzam rano od czujnika go zalać olejem. Dario czyli bez ściągania miski się nie obejdzie.... a może cholera ten półksiężyc dobrze nie wskoczył co idzie od palca? Czy w ogóle jest taka możliwość że on by mógł sam wskoczyć po odpaleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 a może cholera ten półksiężyc dobrze nie wskoczył co idzie od palca? Czy w ogóle jest taka możliwość że on by mógł sam wskoczyć po odpaleniu? Może mech go nie wsadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Grzmot ale jakby go nie wsadził to by raczej pompy nie dokręcił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Grzmot ale jakby go nie wsadził to by raczej pompy nie dokręcił Półksiężyc czyli klin, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 no to co tam na końcu jest co do pompy idzie, bo palec się zblokował jak wkładaliśmy tę jedną cześć z tym takim trybem na końcu czyli musiało wskoczyć na miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No i chyba kolego Dario tak trzeba będzie jutro poczynić Albo zalać jeszcze 5 oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ale dziwi mnie to kurczę że przed naprawą pompa by chodziła a teraz już nie... Dario i wtedy też palić go bez filtra? Bo ogólnie to go i tak bez pokrywy paliliśmy, bez złożenia chłodnicy, filtrów powietrza i obudowy przepustnicy ale myślę że chyba to nie ma nic do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 no ciekawy jestem co ci się tam popierdzieliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Odkręciliśmy czujnik i przez czujnik dawaliśmy olej i normalnie smarownie było ale tylko to co czujnikiem poszło Teraz chcemy zassać olej od filtra tylko narazie szukamy chętnego który to zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Sorki źle mi się napisało od pompy zaciagali i olej poleciał. Ale okazało się przy tym że w pokrywie gdzieś jest przeciek i zasysa powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 na czujniku powinno być największe ciśnienie jak tam ledwo co leci to gdzieś jest nieszczelność albo coś przytkane zbyt dużą ilością silikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Już nieszczelność znaleziona tylko trzeba to jakoś naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Już nieszczelność znaleziona tylko trzeba to jakoś naprawić Jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 i gdzie była przyczyna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Tak wiem że by się przydała ale już złożone jest. Czekamy aż mega grey wyschnie i próbujemy odpalić. Kurcze jak to wytłumaczyć teraz jak to wygląda. Taka podkładka z kołnierzem w środku w pokrywie rozrządu chyba jakiś uszczelniacz kanału olejowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 To tam gdzie strzałki są się oderwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 jedna uszczelka i tyle problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 moim skromnym zdaniem była kepsko wklejona. Mechanik stwierdził że była już wyrobiona Dario ale to nie pokrywa od mojego silnika to taka poglądowa jest xD ponad półtora na same części poszło Ale solidny remont był potrzebny, bo 5 oleju na tydzień to było mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) teraz docieranie na paliwie Edytowane 19 Lutego 2015 przez łysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMi Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 tak teraz niech pochodzi sobie na wolnych ze dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi