Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie nie mam racji a wszystkie moje samochody byłe i aktualne miały- mają lakiery jak by wyjechały z salonu  :D

Jacko czas i siły to się zawsze znajdzie tylko trzeba chcieć  :)

Wiem mi łatwo pisać o woskowaniach bo bardzo lubię znaleźć czas aby se coś uwoskować  :P

Jacko przecież już użyłeś najlepszego na rynku salantu nie zadowolony jesteś kiepsko chroni???

Colins a dlaczego nie piszesz że ci prufesjonalni ditalerzy nie położą wosku i salantu bez korekty lakieru ?????

Bo po korekcie zeszlifowaniu paru mikronów to cwaniakowi wystarczy cienka warstwa salantu czy wosku i efekt jest nie???

Aaaale! Zadowolony.Ale z tematu ścierek zeszliśmy na woski :D

Polska język piękna język :D

kurde ludziska dajcie pospac ... 8 rano NIEDZIELA a wy na forum  :rofl:

EDEK01 - zle odczytujesz intencje, doradzasz ludziom wosk piszesz jak woskowac wiec warto byloby zebrac to wszystko do kupy i w punktach opisac jak powinno sie to robic.

Nie mowie tu o sobie ale o wszystkich forumowiczach (nie wszyscy wiedza jak sie do tego zabrac)  :rolleyes2:

Jacko ale ja specjalnie robię błędy bo dla mnie ćwaniaki z szlifierką w ręku  prufesjonalni ditajlerzy nie robią na mnie wrażenia!

Sztuką to jest ręcznie lakier zrobić a nie szlifierką, ćwaniaki jedne szlifierkowe !

Process a co ja tu będę płodzić jak potem ktoś napiszę że narzucam swoją wolę i jestem najmundrzejszy  :D

Edytowane przez Edek01

Edek Process ma rację.Opisz to co robisz punkt po punkcie.Skoro u Ciebie wychodzi i zdaje egzamin,to ktoś też może z tego skorzystać.

Słuchajcie a czym najlepiej nakładać wosk koloryzujący? Mój kolega robi to gąbeczką do naczyń - oczywiście to miękką stroną i twierdzi, że nie ma nic lepszego. Faktycznie gąbki do wosków wydają się nawet bardziej twarde niż te do naczyń. Szmatki w wypadku wosków koloryzujących są mało praktyczne. Zabarwiają się i twardnieją. Po jednym użyciu są praktycznie do wyrzucenia. Gąbki do naczyń są tanie, ogólnodostęne i jako jednorazówki mogą spisywać się znakomicie. Pytanie czy nie niszczą lakieru?

Ranger Jezu gąbką do naczyń bój się boga  :D

Ja zaopatruje się u nich bo mam blisko i bardzo ci polecam ten aplikator

http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/1226/dol-aplikator-z-mikrofibry-z-kieszonka.html

Po woskowaniu każdy aplikator gąbka czy mikrofibra trzeba wyprać właśnie aby nie skamieniał od wosku !!

A najlepszy wosk koloryzujący regenerujący to http://www.sonax.pl/Produkty/(filter_category)/11572/(search)/1/(so)/19/(node)/12870/296100-SONAX-Polish-Wax-COLOR-Nano-Pro-czarny 

Edytowane przez Edek01

O wycieraniu auta po myciu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?f=10&t=25

Odżywki do lakieru http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=13

A tu o woskach na lakier http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=12

Edziu i przestań proszę udowadniać że "lepiej palcem niż wibratorem " , po to ktoś stworzył i wymyślił maszyny polerskie żeby łapka przy podnoszeniu kieliszka nie drżała po robocie  !

Ranger teraz dostrzegłem Twój post .

Ja zaopatrzyłem się w coś takiego i czekam na listonosza . Na początek wziąłem 3 kpl. niech leży , nie zepsuje się ! 

http://www.aliexpress.com/item/12pcs-Polish-Wax-Foam-Sponges-Applicator-Pads-for-Clean-Car-Vehicle-Glass-hv3n/1048386051.html

Bardzo fajnie tymi aplikatorami się nakłada.

Widzę Fergulu, że na tych aplikatorach majątek możesz zbić sprzedając je na Alledrogo, bo tam każdy z nich z 5 zeta kosztuje. :D A Ty żeś wyrwał 12 sztuk w tej cenie. :whistle:

Alledrogo mnie nie interesuje :) W jakimś sieciowym motoshopie widziałem tu 2szt po €2. 

Ale faktycznie 12 szt za dolar pięćdziesiąt to jak za darmo , tylko jak z jakością ? 

Przyjdą to obadam :) najwyżej rozdam "kobitom" do pudernic :)

Gdy zaczęli ciągnąć za język, to rura Ci zmiękła Edziu, co? :D

Więc nie odwracaj teraz kota ogonem.

• Upvote 1

... i cały dzień przegadany :)

A auta  jak były brudne , tak pozostały :D :D :D

• Upvote 1

Eeeeetam :D 

Umyty ...wczoraj ,błyszczy się! jak.... :D

Ale jak nie deszcz po umyciu to,rozkopują obok mnie drogę....będzie fajnie...już jest :thumbsdown:  :gun:

Ja wypolerowałem i teraz jestem wściekły, bo widać jaki poobijany :( . Kupiłem lakier na zaprawki i będę dotykał wykałaczką, jak to radzi Edi :D.

Grzmot wykałaczką sprawniej idzie ubytek wypełnić jak tym jeba......pynzelkiem co wszystko do okuła maze  :D

Grzmot jak po naprawiasz ubytki w lakierze to jedz pobrudź go  z powrotem nie będzie widać jaki pobijany  :P

Edytowane przez Edek01

A dwa dni temu chcialem nawoskowac swojego i okazalo sie, ze ma malutkie ubytki na masce - pewnie od kamykow, i rysy na drzwiach - pewnie od toreb z zakupami gdzie w ciasnyn garazu latwo zahaczyc jak ktos nie uwaza. I woskowanie szlag trafil- naprawde nie jest mi pisane nawosokowac go....

Teraz sie musze zabrac za ubytki...

No wlasnie, jesli mam malutkie punktowe ubytki na masce- moze 1mm srednicy i plytkie rysy na drzwiach to czym to potraktowac?

Kolor- brazowy.

Edytowane przez gregson

Wszystkie plagi na ciebie idą ??

Ja cie nie pier...... tera to masz roboty, 3 dni wolnego trza wybierać aby to oczyścić ponaprawiać i nawoskować nie wiem kiedy ty to porobisz :bezradny:

Edek, zebys wiedzial , ze podczas ostatniego mojego wolnego mialem w domu od cholery roboty, dzis do roboty jade i w ogole nie wypoczalem...

Wynika z tego, ze wiosenne woskowanie to ja na jesieni zrobie..., dobrze -ze przynajmniej letnie opony udalo sie nalozyc. :)

Edytowane przez gregson

Gregson ty zmień robotę bo ty niewolnikiem jesteś a nie pracownikiem :D  

Praca jest dla człowieka a nie człowiek dla pracy !!!!!!

Edytowane przez Edek01

Collins, ten kawalek szmaty na masce jest chyba najbrzydsza zecza jaka mozna sprawic swojemu samochodowi.