Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gregson to nie szmata to plastikowy spojler    :D

Ładniej wygląda Magnetbra ale do waszego jeszcze nie robią .

Colins Cobre zapodaj do swojego to nie będzie na mieście zajętego miejsca dla ciebie  :D

Jeszcze jest taki spojler plastikowy do waszej maski troszku inny  :)

http://allegro.pl/nissan-qashqai-2013-spojler-maski-przod-maska-i5403329749.html

Edytowane przez Edek01

Collins, ten kawalek szmaty na masce jest chyba najbrzydsza zecza jaka mozna sprawic swojemu samochodowi.

Mnie to wygląda na kawałek plastiku.

Poza tym miałem brzydsze rzeczy rozłożone na masce swojego samochodu. B)  :D  ;)

Edziu, ja tylko wrzuciłem przykład. Natomiast zapodawać na swój samochód nic nie będę.

Może gdybym był mniej skąpy. :D

Edytowane przez colins

Niekoniecznie...poczekamy :D

Ale ta wara na masce absolutnie mi nie pasuje...

Nawiasem mówiąc odpryski po kamykach na masce są nieuniknione. Ja już nawet na szybie mam jakiegoś punktowego strzała. :angry:

O jak ubytek w szybie to polecam super zestaw naprawczy naprawiałem nim szybę w Almerze  :spoko:

http://allegro.pl/klej-do-naprawy-szyby-samochodowej-gwiazdy-itp-i5349923652.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Motoryzacja-3_Chemia-18903_Kleje-18905_Do+szyb-18907

Tylko jest jedno ale trzeba czas mieć aby naprawić szybę :D  

Co do plastikowego spojlera to ja bym zainstalował ten co ja wkleiłem bo więcej chroni i ładniejszy  :P

Już lepiej niech spojler dostaje kamieniami niż piękna maska nie???

Edytowane przez Edek01

Mój punkcik na szybie jest tak ogromny, że tylko ja go widzę (i to nie zawsze). :D

Natomiast osłony na maskę sobie daruję. I tak mój QQ ma brązowy kolor więc rdza na wystrzelonych w masce dziurach będzie się kolorystycznie komponowała z lakierem no i git. :banan:

Edytowane przez colins

A jak dziurka będzie...to przynajmniej lepsze chłodzenie...też tak uważam Colinsie :D

Jak o pielęgnacji aut to na bieżąco wole coś przekazać :D

Po co płacić ciężkie piniędze za chemie jak pojawił się nowy produkt za przystępne pieniądze :)

Po nałożeniu jest efekt krwawienia a Roton nie jest kwasem!!! jak luksusowe produkty innych firm !!

Co najważniejsze Roton nie zjada wosku z felg  :D

Edytowane przez Edek01

Produkty o podobnym działaniu są już na rynku od lat - proszę pierwszy z brzegu (równie piękny efekt krwawiących felg). :)

Lepiej przyznaj się co tam dziś za mazidła napaćkałeś na podwozie swojego wehikułu?

Edytowane przez colins

Nie ma produktu takiego za tak małe pieniądze !!

Są ale kwasy co zżerają wosk  :)

Co zrobiłem ano urząd skarbowy mi kasę oddał złodzieje jedne :mad:

To pojechałem do zakładu co stosuje rust-check natryskiwali mi wosku w drzwi klapę maskę i podnieśli auto i natryskami  do belek i gdzie się tylko dało podłoge też trysnęli    :P

Tak bogato walili że cieknie z niego teraz jak z świniaka koszt takiego zabezpieczenia dla wielkości mojego samochodu to 450zł !

Ale w ciężkim szoku byli jak go podnieśli bo rdzy nie było tylko na elementach zawieszenia powierzchowna  :dribble:

A i kierownika wołali bo tak wymytego i zadbanego podwozia to oni nie widzieli nigdy!!!!!!!!!! :wow:

Powiedzieli że jak każdy by tak dbał o samochód to by musieli interes zamknąć bo tu tylko profilaktyka a nie leczenie z rdzy no nie dałem im więcej zarobić z skrobaniem i bitexowaniem  :P

Edytowane przez Edek01

To Ci się chwali.Masz się z czego cieszyć.Kupujący od Ciebie też się będzie cieszył i chwalił sprzedającego :D

Jacko będzie jak z Almerą zaczną się kupcy tłuc dlatego teraz to z dzielnicowym będę sprzedawać  :)

Już ryfy na osiedlu nie dam sobie zrobić !!! 

Dziś przyszły te pady do woskowania i....w dotyku takie same jak meguiarsa tylko bez wytłoczonego logo .2pcs-font-b-Meguiar-b-font-s-wax-car-pol

A skoro nie widać różnicy  to po co przepłacać ? :) 

Kurna, jak ja kupiłem na Aliexpress telefon, to nie dość, że wędrował z Chin miesiąc czasu, to jeszcze mnie Urząd Celny wyłapał i podatkiem obciążył. :angry:

A tu masz, Fergulowskie gąbki w 3 dni przyjechały. :D

Bo z gąbki nie zrobisz bombki,a z telefonu już tak! :D

Gdybyscie zamowili gabki za kilka dolarow to tez by sie do was nikt nie doczepil.A skoro Collins zamowil telefon o zadeklarowanej wartosci powyzej 100USD to nic dziwnwgo, ze Urzad Celny sie przyczepil. No takie jest prawo.

Wcale, że nie, bo Chińczyk nie głupi i jak go się poprosi, to wysyła paczki z deklaracją, że to prezent (lub z zadeklarowanym towarem o niskiej wartości). :D

Jednak w ostatnim czasie paczki w Urzędzie Celnym są prześwietlane więc coraz mniej udaje się "przemycić". :wacko:

Tak też było w moim przypadku - UC zwolnił paczkę dopiero po ustaleniu rzeczywistej wartości. Musiałem wysyłać skany zakupu itd., a potem zapłacić podatek.

Jednocześnie wkurza fakt, że szaraka ścigają za 100 zł (bo tyle musiałem zapłacić), a grube ryby przemycają całe kontenery (o czym nieraz słyszymy w TV). :mad: Więc jakie to prawo do kaduka? :devil:

Edytowane przez colins

No jak ty sie przemytem trudzisz to nie dziw sie, ze pozniej UC sciga :)

A te kontenery to na Discovery- Wojna o kontener- i w US a nie w PL ;)

Nie będę zaśmiecał wątku, ale mógłbym Ci wrzucić przykłady jakie przemyty idą przez granicę, od której w tej chwili mam ze 300 metrów w linii prostej. :devil: To co pokazują w mediach, to tylko nikły procent rzeczywiście przemycanych towarów.

Odnośnie mojego zakupu, to był to mój pierwszy zakup na Aliexpress więc przemytnik ze mnie taki jak z koziej (albańskiej) doopy trąbka. :D

Edytowane przez colins

Do mnie urząd dzwonił jak prześwietlili Magnetbre z USA i pytali co to jest :huh: to im odpowiedziałem że peleryna batmana i się odjeb....... :D

A jak im powiedziałem że mogę podejść zaraz pokazać te pelerynę bo moja przepustka uprawnia mnie też na ich sektor to już całkowicie zdębieli  :blink:  :laie_67:

W Irl podatek za elektronikę naliczają od 150€ wartości zadeklarowanej , poprosiłem sprzedającego żeby wpisał wartość 190$ , a nie spojrzałem jaki jest przelicznik i kurka wodna naliczyli mi 30€ podatku .

ale to listonosz paczkę dostarczył i jemu zapłaciłem ten podatek.

Ps . poczta polska chyba nie przyjmuje paczek zawierających baterię irlandzka też .

Odnośnie tych padów do wosku to 3 tyg od dnia zakupu upłynęło .

A wczoraj odebrałem bezprzewodową klawiaturkę do lapka , telefonu czy innego pada , można sparować z andkiem windą os za 7€ a nie za 30 jak wołają w PC world,zie !!!

Muszę stwierdzić, że jestem pozytywnie zaskoczony szybkim woskiem K2 Spectrum. Jakiś czas temu na próbę szybciutko przetarłem nim maskę. Było to dość dawno. Po drodze było kilka solidnych opadów deszczu i conajmniej jedna myjnia. Dziś myłem auto i ze zdumieniem stwierdziłem, że woda ciągle bardzo ładnie spływa z maski. Bez dwóch zdań Spectrum jeszcze działa. Do szybkich akcji i szybkiego wyszykowania auta jest pierwszorzędny! :)