Edek01 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Spectrum jest fenomenalny ja nim woskuje wszystkie szyby od wewnątrz i wszystkie plastiki w środku,w domu laptopa sprawdza się super Ranger ale przydała by się lepszy wosk na twój lakier a na to własnie po myciu Spectrum Przystępne cenowo są Quantum i Ultra wax o zmienionej formule-caranauba i większej ilości polimerów ! Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Nie mam czasu na takie cuda. Tylko szybkie wchodzą w grę bo auto jeździ codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Ranger właśnie jak jeździsz codziennie to powinieneś dać dobry wosk a po myciu Spectrum dla odświeżenia i nabłyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Ostatnio znalazłem coś dla auta a i na pewno małżonkę tym zadowolę ....może na Dzień Żony Myje i zbiera wodę z szyb, luster , kabin prysznicowych i.t.p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 To nie jest do auta tylko do domu Ja tam moją naturalnym tulipanem zadowalam a nie takimi bajerami takie bajery to ja lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Urządzenie świetne ale rewelacyjne efekty uzyskasz stosując oryginalną chemię Karchera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Elegancki lakier mamy na naszych wehikułach. Dziś wziąłem się za dokładne mycie (bo mam natchnienie żeby QQ w końcu wywoskować). Nie będę wnikał w szczegóły, bo mycie jak mycie. Potem wziąłem "ścierkę" jak to mówi Edek i zacząłem wycierać do sucha zakamarki nadwozia (ranty drzwi itd.). Zajrzałem też pod klapkę wlewu paliwa i przejechałem szmatką. Wyobraźcie sobie, że po jednokrotnym wytarciu pod korkiem wlewu zdarłem lakier do podkładu. Wygląda na to, że przy którymś tankowaniu musiała tam kapnąć kropla benzyny, a teraz wytarłem ją razem z lakierem. Świetny lakier, nie powiem - zmywalny. Lepiej trzyma się chyba taki na paznokciach. Na szczęście zdarzenie miało miejsce pod klapką paliwa więc nie widać. Kupię lakier zaprawkowy, zamaluję i śladu nie będzie. Jednak zastanawiam się czy gdyby paliwo pociekło po błotniku, to też teraz oglądałbym sobie podkład? Co za szajs - strach z muchą się zderzyć, bo dziurę zrobi. Jutro dalszy ciąg zabawy z tym ekologicznym (biodegradowalnym) pojazdem. Zobaczym czym znów mnie zaskoczy. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Nie wiem od czego to zależy ale słyszałem już o takich przypadkach. Może od tego, czy lakier jest metalizowany i ma dodatkową warstwę klaru. Ja u siebie wielokrotnie zachlapałem lakier przy wlewie benzyną i nigdy nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Colinsie,nie raz zdarzyło mi się obsikać wlew i obok benzyną i nic takiego się nie stało! Chopie,ty mosz farta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Mi też się zdarzyło, ale dotąd nie wycierałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buracy Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zbyt przesadnie picujecie swoje auta ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Colins to ty szmatę z papieru ściernego używałeś ???? Bo ja Irchą wecuje wecuje i nic nie zetrę a lakier mam taki sam -GÓWNIANY!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Edek - przez taką grubą warstwę wosku jak Ty masz - to nic się nie przebije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Colins to ty szmatę z papieru ściernego używałeś ???? Bo ja Irchą wecuje wecuje i nic nie zetrę a lakier mam taki sam -GÓWNIANY!!!!!!!!!!!!! Tak, jechałem szczotką drucianą na wiertarce. Zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Colins to ty szmatę z papieru ściernego używałeś ???? Bo ja Irchą wecuje wecuje i nic nie zetrę a lakier mam taki sam -GÓWNIANY!!!!!!!!!!!!! Tylko że Colins tankuje przynajmniej dwa trzy razy w miesiącu,a Ty Edziu,dwa trzy razy w półroczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 No i pytanie co Colins tankuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zwykle z najniższej półki. Ostatnio "Amarenę" z Biedry. Trochę tylko siarką się beka. Weź im kurna coś napisz, to teorii spiskowych się doszukują niczym Antoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Colinsie szanowny, było się nie przyznawać że auto masz malowane plakatówkami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zwykle z najniższej półki. Ostatnio "Amarenę" z Biedry. Trochę tylko siarką się beka. Weź im kurna coś napisz, to teorii spiskowych się doszukują niczym Antoni. My po prostu wchodzimy pomału w klimat tego co nadejdzie jesienią . Ja bym powołał komisję śledczą, która zbada: 1. Co tankuje Colins 2. Kto jest jego mocodawcą 3. Czy owe "starcie" było czynnością celową, czy przypadkową 4. Jaki cel przyświecał Colinsowi, że to opublicznił i dopuścił się przecieku 5. Kto na tym skorzystał 6. Co ma z tym wspólnego Nissan i osoby za nim stojące 7. Kto widział to zdarzenie i może je potwierdzić 8. Czy farba faktycznie została starta do podkładu i to co się ujawniło to faktycznie podkład 9. Czy owe zdarzenie mogło dporowadzić do katastrofy i czy ta sam farba była stosowana do innych celów np. malowania samolotów... Przepraszam, już ni będę. Po prostu słuchając dziś TVN24 nie mogłem się powstrzymać :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Colinsie szanowny, było się nie przyznawać że auto masz malowane plakatówkami . A ja się dziwiłem co za plamy się robią pod samochodem, gdy deszcz pada. A to lakier spływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Skyller dokładnie jak gówniany lakier to mam tarcze na 1cm wosku to nawet szmatą Colinsa mógłbym wecować do sucha W obrębie korka wachy to jest 2cm wosku właśnie aby wacha nie rozpuszczała tej plakatówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wiesz Edward, niektórzy używają samochody do jeżdżenia. Jeszcze inni modlą się do nich. Do której grupy należysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Kiedyś było głośno, że myjki bezdotykowe zrywały lakier z samochodów KIA. Widać ciągle z tymi lakierami jest coś nie tak. Skyller dokładnie jak gówniany lakier to mam tarcze na 1cm wosku to nawet szmatą Colinsa mógłbym wecować do sucha W obrębie korka wachy to jest 2cm wosku właśnie aby wacha nie rozpuszczała tej plakatówki Jak kiedyś te 2 cm wosku odpadną tak "na raz", to dopiero będzie ciekawie. Samochód Edzia nagle się zmniejszy i będzie o połowę lżejszy. To sprawi, że zacznie palić 3 l/100 i okaże się, że tak naprawdę to jest czerwony a nie czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wiesz Edward, niektórzy używają samochody do jeżdżenia. Jeszcze inni modlą się do nich. Do której grupy należysz? Przed ruszeniem się zawsze przeżegnam ,podczas jazdy cytuje chodź bym szedł ciemną dolin...... nalezę do jeżdżących modlicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Dobra, dobra Edziu. Sam mówiłeś, że za nim ruszysz rozgrzewasz silnik ok. 15-20 min. Zatem na przeżegnaniu na pewno się nie kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi