Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Spectrum jest fenomenalny ja nim woskuje wszystkie szyby od wewnątrz i wszystkie plastiki w środku,w domu laptopa  sprawdza się super  :spoko:

Ranger ale przydała by się lepszy wosk na twój lakier a na to własnie po myciu Spectrum 

Przystępne cenowo są Quantum i Ultra wax o zmienionej formule-caranauba i większej ilości polimerów !

Edytowane przez Edek01

Ranger właśnie jak jeździsz codziennie to powinieneś dać dobry wosk  a po myciu Spectrum dla odświeżenia i nabłyszczenia  :)

Ostatnio znalazłem coś dla auta a i na pewno małżonkę tym zadowolę ....może na Dzień Żony :D

Myje i zbiera wodę z szyb, luster , kabin prysznicowych i.t.p.

post-42436-0-59134500-1433826322_thumb.jpg

To nie jest do auta tylko do domu  :D

Ja tam moją naturalnym  tulipanem zadowalam a nie takimi bajerami takie bajery to ja lubię  :P

Elegancki lakier mamy na naszych wehikułach. :angry:

Dziś wziąłem się za dokładne mycie (bo mam natchnienie żeby QQ w końcu wywoskować).

Nie będę wnikał w szczegóły, bo mycie jak mycie.

Potem wziąłem "ścierkę" jak to mówi Edek i zacząłem wycierać do sucha zakamarki nadwozia (ranty drzwi itd.).

Zajrzałem też pod klapkę wlewu paliwa i przejechałem szmatką.

Wyobraźcie sobie, że po jednokrotnym wytarciu pod korkiem wlewu zdarłem lakier do podkładu. :|

Wygląda na to, że przy którymś tankowaniu musiała tam kapnąć kropla benzyny, a teraz wytarłem ją razem z lakierem.

Świetny lakier, nie powiem - zmywalny. Lepiej trzyma się chyba taki na paznokciach. :wacko:

Na szczęście zdarzenie miało miejsce pod klapką paliwa więc nie widać. Kupię lakier zaprawkowy, zamaluję i śladu nie będzie.

Jednak zastanawiam się czy gdyby paliwo pociekło po błotniku, to też teraz oglądałbym sobie podkład? :(

Co za szajs - strach z muchą się zderzyć, bo dziurę zrobi. :D

Jutro dalszy ciąg zabawy z tym ekologicznym (biodegradowalnym) pojazdem. :P

Zobaczym czym znów mnie zaskoczy.  :whistle:

Edytowane przez colins

Nie wiem od czego to zależy ale słyszałem już o takich przypadkach. Może od tego, czy lakier jest metalizowany i ma dodatkową warstwę klaru. Ja u siebie wielokrotnie zachlapałem lakier przy wlewie benzyną i nigdy nic się nie stało.

Colinsie,nie raz zdarzyło mi się obsikać wlew i obok benzyną i nic takiego się nie stało!

Chopie,ty mosz farta!

Colins to ty szmatę z papieru ściernego używałeś ????

Bo ja Irchą wecuje wecuje i nic nie zetrę a lakier mam taki sam -GÓWNIANY!!!!!!!!!!!!! 

Bo ja Irchą wecuje wecuje i nic nie zetrę a lakier mam taki sam -GÓWNIANY!!!!!!!!!!!!! 

Tak, jechałem szczotką drucianą na wiertarce.

Zadowolony? :D

Tylko że Colins tankuje przynajmniej dwa trzy razy w miesiącu,a Ty Edziu,dwa trzy razy w półroczu :D

Zwykle z najniższej półki. Ostatnio "Amarenę" z Biedry. Trochę tylko siarką się beka. :D

Weź im kurna coś napisz, to teorii spiskowych się doszukują niczym Antoni. :P

Colinsie szanowny, było się nie przyznawać że auto masz malowane plakatówkami :D.

• Upvote 1

Zwykle z najniższej półki. Ostatnio "Amarenę" z Biedry. Trochę tylko siarką się beka. :D

Weź im kurna coś napisz, to teorii spiskowych się doszukują niczym Antoni. :P

My po prostu wchodzimy pomału w klimat tego co nadejdzie jesienią :D:devil:. Ja bym powołał komisję śledczą, która zbada:

1. Co tankuje Colins

2. Kto jest jego mocodawcą

3. Czy owe "starcie" było czynnością celową, czy przypadkową

4. Jaki cel przyświecał Colinsowi, że to opublicznił i dopuścił się przecieku

5. Kto na tym skorzystał

6. Co ma z tym wspólnego Nissan i osoby za nim stojące

7. Kto widział to zdarzenie i może je potwierdzić

8. Czy farba faktycznie została starta do podkładu i to co się ujawniło to faktycznie podkład

9. Czy owe zdarzenie mogło dporowadzić do katastrofy i czy ta sam farba była stosowana do innych celów np. malowania samolotów...

Przepraszam, już ni będę. Po prostu słuchając dziś TVN24 nie mogłem się powstrzymać :D :D :D

• Upvote 2

Colinsie szanowny, było się nie przyznawać że auto masz malowane plakatówkami :D.

A ja się dziwiłem co za plamy się robią pod samochodem, gdy deszcz pada.

A to lakier spływa. :D

Skyller dokładnie jak gówniany lakier to mam tarcze na 1cm wosku to nawet szmatą Colinsa mógłbym wecować do sucha  :D

W obrębie korka wachy to jest 2cm wosku właśnie aby wacha nie rozpuszczała tej plakatówki  :P

Wiesz Edward, niektórzy używają samochody do jeżdżenia.

Jeszcze inni modlą się do nich.

Do której grupy należysz? :devil:

Kiedyś było głośno, że myjki bezdotykowe zrywały lakier z samochodów KIA. Widać ciągle z tymi lakierami jest coś nie tak.

Skyller dokładnie jak gówniany lakier to mam tarcze na 1cm wosku to nawet szmatą Colinsa mógłbym wecować do sucha  :D

W obrębie korka wachy to jest 2cm wosku właśnie aby wacha nie rozpuszczała tej plakatówki  :P

Jak kiedyś te 2 cm wosku odpadną tak "na raz", to dopiero będzie ciekawie. Samochód Edzia nagle się zmniejszy i będzie o połowę lżejszy. To sprawi, że zacznie palić 3 l/100 i okaże się, że tak naprawdę to jest czerwony a nie czarny :D;)

Wiesz Edward, niektórzy używają samochody do jeżdżenia.

Jeszcze inni modlą się do nich.

Do której grupy należysz? :devil:

Przed ruszeniem się zawsze przeżegnam ,podczas jazdy cytuje chodź bym szedł ciemną dolin...... nalezę do jeżdżących modlicieli  :D

Dobra, dobra Edziu. Sam mówiłeś, że za nim ruszysz rozgrzewasz silnik ok. 15-20 min. Zatem na przeżegnaniu na pewno się nie kończy ;)