colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Kiedyś było głośno, że myjki bezdotykowe zrywały lakier z samochodów KIA. Widać ciągle z tymi lakierami jest coś nie tak. Tutaj też już mieliśmy przypadek, że jednemu z kolegów na nowym QQ myjka ciśnieniowa zdarła lakier ze zderzaka. Z tego co pamiętam, to Nissan oczywiście wypiął się na niego. Dobra, dobra Edziu. Sam mówiłeś, że za nim ruszysz rozgrzewasz silnik ok. 15-20 min. Zatem na przeżegnaniu na pewno się nie kończy Teraz jest ciepło więc procedura startowa została u Edzia pewnie zredukowana do 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Na jakimś Note też. I też ze zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wniosek - mycie skraca życie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Teraz nie rozgrzewam odpalę i po 3 min ruszam ,w zimę sobie rozgrzewam a jak kto mi zabroni cieć Na bezdotykowej trza umić myć a jak się nie umi to się nie myje!!!!!!!!! Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wygląda na to, że tak naprawdę to nie do końca wina lakieru tylko niechlujnego przygotowania powierzchni do malowania. Zresztą już nieraz ktoś tu meldował o niechlujnym montażu czy spasowaniu blach nadwozia. Ogólnie kontrola jakości w fabrykach Nissana jakoś tak chyba kuleje. Wniosek - mycie skraca życie ... Edward, walnij coś o konserwach rybnych. Teraz nie rozgrzewam odpalę i po 3 min ruszam ,w zimę sobie rozgrzewam a jak kto mi zabroni cieć Na bezdotykowej trza umić myć a jak się nie umi to się nie myje!!!!!!!!! No wiesz, nie wszyscy są mistrzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Colins ale ja ci przypominam to ty jest smakoszem kuća.......... ja tam ich nie wącham bo mnie cofa Ja się nie uważam za mistrza ale nie przyłożę dyszy na 3cm a potem gały wywalę że sobie zderzak obrałem z plakatówki Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Ale nie wysuwaj, proszę ja Ciebie Edward, daleko idących wniosków, że nie mam lakieru na połowie auta. Bo zaraz będziesz miał pożywkę dla swoich wizji, a to nie mi lakier ze zderzaka zszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Co ty gadasz to nie tobie to koledze naszemu co ma ciemny bordowy QQ!! To i zderzak se ubrałeś z plakatówki ja cie nie ...............??? Colins ja cię bardzo proszę nie jeździj na bezdotykowe mycie bo naprawdę se obierzesz lakier My po prostu wchodzimy pomału w klimat tego co nadejdzie jesienią . Ja bym powołał komisję śledczą, która zbada: 1. Co tankuje Colins 2. Kto jest jego mocodawcą 3. Czy owe "starcie" było czynnością celową, czy przypadkową 4. Jaki cel przyświecał Colinsowi, że to opublicznił i dopuścił się przecieku 5. Kto na tym skorzystał 6. Co ma z tym wspólnego Nissan i osoby za nim stojące 7. Kto widział to zdarzenie i może je potwierdzić 8. Czy farba faktycznie została starta do podkładu i to co się ujawniło to faktycznie podkład 9. Czy owe zdarzenie mogło dporowadzić do katastrofy i czy ta sam farba była stosowana do innych celów np. malowania samolotów... Przepraszam, już ni będę. Po prostu słuchając dziś TVN24 nie mogłem się powstrzymać :D 9 punktów =DEZINFORMACJA !!!! Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Przecież sam jeździsz na takie myjki. Ja jadę tam zmyć wierzchni brud, a resztę działam pod garażem na 2 wiaderka. Dziś właśnie tak zrobiłem. Z braku czasu, resztę musiałem przełożyć na jutro. Jutro najprawdopodobniej pobawię się w glinkowanie, potem mycie końcowe, cleaner pod wosk i wreszcie woskowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Daje ci plusa Colins za to że ci się chce i masz czas wywoskować samochód Bo Ranger z wywoskowaną Spectrum tylko maską jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 A nie prawda. Od czasu do czasu pielęgnuje lakier. Wprawdzie tylko szybkimi preparatami ale zawsze coś. Używam od K2 balsamu i Spectrum i od Sonaxa nano wosk koloryzujący. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Ranger za ten Balsam idzie ogromny plus bom się przestraszył że tylko maskę wecujesz A Sonax nano też używam jest super Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Balsamu używam od nowości samochodu. Jest bardzo dobry. Ale Spectrum też jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Bo kosmetyki K2 są bardzo dobre i cały czas ulepszane na przykład Ultra Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ufff, ale żem się umęczył. Nawoskowałem QQ prawie zgodnie ze sztuką czyli dokładne mycie x2, glinkowanie, znów mycie, cleaner i na koniec Finish Kare 1000P Hi Temp. Aplikacja tego ostatniego, to już była taka wisienka na torcie, bo jego nakładanie to bułka z masłem, jest bardzo wydajny (poszło góra 30 gram - łącznie z felgami), a poleruje się bardzo lekko. Efekt elegancki - QQ świeci się jak psu jajca. Teraz przede mną jeszcze plastiki, oponki oraz wnętrze. Ale dziś już nie mam siły. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie wypatrzył kolejnej BUBY na QQ. Ale i tak mi nie doradzicie więc nie będę pisał (i nie chodzi tutaj o lakier). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Colins Wkleił byś zdjęcia No powiedz co za bube znalazłeś ja ci nie doradzę Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ufff, ale żem się umęczył. Nawoskowałem QQ prawie zgodnie ze sztuką czyli dokładne mycie x2, glinkowanie, znów mycie, cleaner i na koniec Finish Kare 1000P Hi Temp. Aplikacja tego ostatniego, to już była taka wisienka na torcie, bo jego nakładanie to bułka z masłem, jest bardzo wydajny (poszło góra 30 gram - łącznie z felgami), a poleruje się bardzo lekko. Efekt elegancki - QQ świeci się jak psu jajca. Teraz przede mną jeszcze plastiki, oponki oraz wnętrze. Ale dziś już nie mam siły. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie wypatrzył kolejnej BUBY na QQ. Ale i tak mi nie doradzicie więc nie będę pisał (i nie chodzi tutaj o lakier). A godejże pieruński angolu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Pewnie, powiedz co za BUBA. Nie nie poradzimy to połączymy się w bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Kurna, mam pecha ostatnio do tego samochodu. Wczoraj lakier zdrapka pod klapką wlewu paliwa, a dziś na krawędzi panoramicznego dachu zauważyłem odprysk wielkości paznokcia. Odprysk jest na łączeniu szyby przedniej ze szklanym dachem - jest tam jedna uszczelka, która z jednej strony "przykrywa" szybę przednią, a z drugiej strony zachodzi na dach. Buba jest na krawędzi szklanego dachu (mniej więcej na środku), w większości schowana pod uszczelką, a widoczne (bez odchylania uszczelki) jest kilka milimetrów odprysku (dlatego dopiero przy myciu zauważyłem). Nie przypominam sobie żebym dostał w to miejsce czymś twardym (chyba, że na postoju, gdy mnie nie było). Zresztą po pierwsze nie ma żadnego śladu uderzenia, a po drugie patrząc po obrażeniach, uderzenie wypadałoby w miejscu uszczelki. Wobec tego nie wyobrażam sobie jak miałoby dojść wtedy do odłupania szyby. Nie mam pojęcia skąd się to wzięło i co z tym zrobić. Można powiedzieć, że to krawędź szyby, a klej mocujący szybę jest nieco dalej więc można z tym żyć. Z drugiej strony obawiam się, że z czasem szyba pęknie dalej, bo przecież nadwozie cały czas pracuje. Obecnie nie wiem co robić - uszkodzenie jest chyba za małe żeby wołać ubezpieczyciela. Zresztą nawet gdyby, to pewnie stwierdzi błąd montażowy i zwali winę na Nissana, a Nissan powie, że to szkoda użytkowa i koło się zamknie (czytałem o takim przypadku). Może ktoś wpadnie do mnie i yebnie młotkiem w tę szybę, bo ja nie mam sumienia. No chyba, że macie jeszcze inne pomysły? Na razie chyba będę jeździł i obserwował. Edytowane 10 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Jak bym mieszkał blisko to bym powaga podjechał z młotkiem Szyba była już uszkodzona jak kupiłeś nie zwróciłeś uwagi bo odprysk był pod uszczelką!!!! Ja bym reklamował w ASO!! A jak się wypną to ja bym naprawił dokładnie zalał odprysk na krawędzi szyby tym klejem aby w zimę szyba nie strzeliła !!!!! http://allegro.pl/klej-do-naprawy-szyby-samochodowej-gwiazdy-itp-i5349923652.html Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Jak nie urok to sraczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Mimo wszystko warto to pokazać w ASO. Daj fotkę jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Jutro zrobię zdjęcia. DO ASO mam 90 km - chyba podeślę im najpierw foto do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dokładnie, zadzwoń pogadaj, podeślij foto. Jest szansa że to zrobią. Jeżeli odprysk jest pod uszczelką możliwe, że powstał przy montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Biorąc pod uwagę to jak mocne jest szkło w takim dachu, to rzeczywiście można podejrzewać błąd montażowy. https://www.youtube.com/watch?v=zzww9GLGgis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi