Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A tu jutro Jack skasuje ;) .

A tu jutro Jack skasuje ;) .

Nie !Zachowam to jako testament Edka :D

Ale wróćcie na właściwe tory :D

A to pewnikiem literek mojego Mobilka1 łyknę cobym się ładnie palił i jeszcze krzyknę Peak Life !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak palił? Przecież ponoć Twój Mobil nie pozostawia nagarów, nie koksuje się, a więc i nie pali. Proponuję raczej setkę spirytusu.:D

fergul,należy jeszcze dodać,i tak znajdzie się zaraz ptak,który na tak umytą i wywoskowana karoserię zrobi babola :D

Jak ja się bardzo ciesze że są bezdotyki  :P

Ta 8 wiader wkładaj i w ósmym już bez piachu ,piana do czyszczenia tirów ,szampony PHU- ta ta bawta się ale beze mnie  :D

Już wole przelecieć wszystkie programy na bezdotyku po 5 zł niż tak się męczyć z tymi wiadrami i kwasami !!!

No po to jest to forum żeby polemizować .

Mnie się też pewne rzeczy nie podobają i chciałbym aby moje auta były wciąż jak z salonu , ale tak się nie da .

Trzeba by je kupić i schować pod plandekę , koła w pokrowce , a z silnika wykręcić świece i zalać ropą :) 

Wtedy może stać jak faraony w muzeum :)

• Upvote 1

Edek jestem rozczarowany, myślałem ze jestes fachura a ty piszesz o automacie za 5 zyla !!! no i cały czar prysł :)

Też zauważyłem, że Edkowi jakoś ostatnio powietrze z wentyla zejszło. :D

Forum schodzi na psy, bo nie mam już z kim się kłócić. :D  ;)

Do mycia mojego nawoskowanego samochodu wystarczy bezdotyk  :D

Ja kwasów nie potrzebuje i ośmiu wiader aby domyć brudasa  :P

Ja tam @brudasa@ myje pod biezaca woda :)

Edwardzie to nie sa kwasy , to chyba sa srodki na zasadzie zasady /

Edek jestem rozczarowany, myślałem ze jestes fachura a ty piszesz o automacie za 5 zyla !!! no i cały czar prysł :)

ProceSS nie zrozumiałeś co napisałem  :)

Rozkładam gówno na atomy abyście zrozumieli co napisałem o bezdotyku a napisałem

(Już wole przelecieć wszystkie programy na bezdotyku po 5 zł niż tak się męczyć z tymi wiadrami i kwasami !!!)

Na mojej myjni jest 5 programów 

1) Turbo Oprysk.

2) Mycie Zasadnicze -Mirkro-Proszek.

3)Spłukiwanie -woda zdemiralizowana .

4)Konserwacja Polimerem.

5)Nabłyszczanie

Co daje pięć programów po 5zł =25zł :D

Rozkładam gówno na atomy abyście zrozumieli co napisałem o bezdotyku a napisałem

(Już wole przelecieć wszystkie programy na bezdotyku po 5 zł niż tak się męczyć z tymi wiadrami i kwasami !!!)

1) Turbo Oprysk.

4)Konserwacja Polimerem.

5)Nabłyszczanie

Edek. Tutaj się trochę zagalopowałeś: 

- woda zdemineralizowana jest zawsze w nabłyszczaniu (stąd właśnie nabłyszczanie)

- płukanie jest po prostu wodą

1) Turbo Oprysk.

4)Konserwacja Polimerem.

5)Nabłyszczanie

Edek ja dobrze rozumiem co napisales ;)

sprawa w tym ze po wczesniejszych twoich postach nie spodziewalem sie ze napiszesz cos takiego (moim zdaniem to kloci sie z idea), najpierw wypisujesz jakie to super srodki uzywasz i dajesz redy jak to powinno sie woski nakladac " na wszystko i grubo " - potem piszesz ze czasu ci szkoda na mysie i jedziesz programami na myjni ?  :|  :wtf:

tak na marginesie nigdy bym nie uzyl srodkow chemicznych z myjni 

Edytowane przez ProceSS

No właśnie.A ja jako że dzisiaj była super pogoda chciałem sobie umyć qqłkę i zonk! Padła mi myjka.Próby reanimacji spełzły na niczym,więcpadło na zakup nowej.Tym  razem rzucam się na to:

http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-k7-karcher-lanca-piany-i5497148254.html

Jacko29 a nie lepiej taką ?

http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-lavor-prime-165-pianownica-ls3-i4950001497.html

Też miałem ten dylemat i po namowie kolegi wybrałem tańszą a resztę kasy wydałem na kosmetyki do QQ

Równie dobrze mógłbym wydać na Macalistera z Castoramy,też wypasiony i połowa ceny.

Ale miałem już MacA i już nie chcę.O Lavorach też czytałem i doszedłem do wniosku,że jak mam wydać kasę,to niech to mi słuzy długo.

MacA miałem 4 lata i dostawał w kuper,więc Lavor też mógłby szybko się skończyć.Poza tym K ma wyższe ciśnienie robocze

jACKO29 

Ja przy zakupie zadałem sobie pytanie do czego będę wykorzystywać 

- mycie samochodu , kostki brukowej itd

Stwierdziłem ,że nie ma sensu wydawać prawie 2 tys. zł na myjkę gdzie może raz miesiącu będę ją wykorzystywał.

Jak mi wytrzyma 4 - 5 lat to będę zadowolony. Nikt mi nie zagwarantuje ,że Karcher  wytrzyma mi dłużej ( wszytko i tak montowane jest CHRL

Tak więc kupiłem tańszą a resztę kasy poszła ( pójdzie ) na kosmetyki , i inne pierdoły do QQ

Mam dokładnie taka jak chce kupić Jacko i jestem z niej Bardzo zadowolony. Naprawdę przyzwoity produkt godny polecenia. Jedynie przewód ciśnieniowy jak dla mnie trochę krótki.