CaptainRandall Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Nie no, jak widzisz, ze gabka nie rysuje to w porzadku. U mnie na czarnym jakies ziarenko sie zaklinowalo i klopot gotowy. Mikrofibra wchlania takie zanieczyszczenia (przynajmniej w teorii) i jest mniej "scierna" niz gabka. Tez dawniej lecialem wszystko gabka i bylo ok, niestety angielsko-japonska akwarelka jest slaba co szczegolnie widac na czarnych lakierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 no nie wiem, zawsze mi się wydawało że bardziej zrobię brzydką rysę mikrofibrą w którą się jakieś ziarenko wwierci niż gąbką. Tyle lat gąbką myję auto (ale taką do aut nie taką pod prysznic) i jakoś nie widziałem aby z lakierem się coś złego działo. No chyba najlepiej będzie jak sobie kupię ten LAVOR 165 i będę jechał bez dotyku . Po myjce też będziesz musiał przetrzeć i dobra jest właśnie mikrofibra,choć Edek polecał irchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Po myjce też będziesz musiał przetrzeć i dobra jest właśnie mikrofibra,choć Edek polecał irchę. Kupilem irche jak polecal Edek ale jakos bardziej lezy mi ta mikrofibra teraz. Do osuszania tez uzywam duzej chlonacej mikrofibry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Ja od zawsze myje szczotka taka do lakierów samochodowych. Tak mylem 206-kę, nota skodę i teraz qashqaia. Oczywiście najpierw zawsze splukuje auto myjka. Później jak przdschnie trochę to albo szampon i szczotka albo aktywna piana i zaraz ruszam brud szczotka. Lepszej metody nie znam. Dla mnie taka szczotka mieciutka i duża ilość wody jest lepsza niż gąbka Edytowane 7 Lipca 2015 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Piszą że to Włoska produkcja.A jak jest w rzeczywistości? Włoska produkcja made in EU ( Italia ) Porównywalna jest z Karcherem K5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 akurat to że Italia to dla mnie nie oznacza dobrej jakości - prawie 10 lat z Italiańcami pracowałem to mam pewne pojęcie o tej nacji No ale ważne że produkowane w EU , choć i tak do każdej myjki robią częsci w PRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Fusso99 sealant po 3ch miesiacach na samochodzie [media=800x600] [/media] Edytowane 12 Lipca 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Wow. Chyba sobie sprawie ten środek. Wygląda niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Wow. Chyba sobie sprawie ten środek. Wygląda niesamowicie. A dokładnie to o jakim środku myślisz? --tym co był samochód zabezpieczony przed myciem---jaki to środek, bo nie doczytałem...... Czy o środku/chemii która była w myjce? Z filmiku też nic nie wynika, może dlatego że znam tylko j. polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Środek to Fusso, który był położony 3 m-ce temu a tu używana jest tyko woda bez chemii Edytowane 13 Lipca 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Środek to Fusso, który był położony 3 m-ce temu a tu używana jest tyko woda bez chemii No, zrozumiałem że nazwa środka to Fusso99 sealant , nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 A ja dziś stwierdziłem że Spectrum od K2 świetnie nadaje się do konserwacji plastików wnętrza w tym deski rozdzielczej. Zadziwiający preparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Spectrum bo spectrum zastosowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No dobra, znalazłem to Fusso soft99 na alledrogo, tyle że są dwa i nie wiem który do mojego lakieru (mam szary/grafitowy metallic). Jeden niby "Do białych, srebrnych i innych jasnych kolorów lakierów perłowych, mikowych oraz typu metalik" a drugi do "do czarnych, granatowych, ciemnozielonych i czerwonych lakierów nie metalik i metalik oraz perłowych lakierów" . Ja mam jasny czy ciemny bo mi się wydaje że tak w połowie. No i bądź tu mądry i wybierz wosk :/ Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 A ja to Fussa wypada w porownaniu z Collinite? Szukalem chipexa do rys ale nie ma go w sprzedazy. Polecicie cos alternatywnego do mikroubytkow oraz do plytkich rys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No dobra, znalazłem to Fusso soft99 na alledrogo, tyle że są dwa i nie wiem który do mojego lakieru (mam szary/grafitowy metallic). Jeden niby "Do białych, srebrnych i innych jasnych kolorów lakierów perłowych, mikowych oraz typu metalik" a drugi do "do czarnych, granatowych, ciemnozielonych i czerwonych lakierów nie metalik i metalik oraz perłowych lakierów" . Ja mam jasny czy ciemny bo mi się wydaje że tak w połowie. No i bądź tu mądry i wybierz wosk :/ Pomożecie ? Tutaj masz przegląd ich wosków: http://soft99.pl/index.php?id_category=103&controller=category&p=2 Do twojego koloru to będzie coś takiego: http://showcarshine.pl/2232-soft99-kiwami-extreme-gloss-wax-silver.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Już raz pytałem,jaki płyn polecacie do mycia budy,chodzi o pianę aktywną.Tylko nie Tenzi,bo to jest kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 ja bym bral jasny do szarego i ciemny do grafitu ... kolor samochodu musisz miec albo grafitowy albo szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Zapolerowalem dzisiaj autko Turtle Wax do ciemnego lakieru. Zdjecie lipne bo na hali tylko sztuczne oswietlenie ale lustereczko robi sie w jakies 30 minut pracy. Do tego nazelowalem zewnetrze plastiki i wypastowalem opony, wyszlo prawdziwe ciacho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Czy plastikowe czesci karoserii tez.. woskujecie? Pytam bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Czyli bierz ten niby do czarnego. Ja mam grafit lub ciemno szary albo po żołniersku /lotniczy/. Używam czarnego wosku i wszystko jest ok. Ale, ja - to ja. Lecz nic na siłę...... ------------------ sorki ale jakoś mi to wszystko migło i odpowiadałem na ostatni post ze 37 str. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Czy plastikowe czesci karoserii tez.. woskujecie? Pytam bo nie wiem. Ja nie, te czesci zeluje innym Turtle do plastikow zewnetrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ja właśnie postawiłem na Turtle PTFE, taki jak tu: http://www.autokosmetyki.pl/turtle-wax-ptfe-premium-car-wax-wosk-o-podwyzszonej-twardosci-ochrona-do-12-miesiecy-500ml,p10.html Będę dziś/jutro woskował Póki co rano przejechałem szybę przednią specyfikiem z autolandu "niewidzialna wycieraczka" . Oprócz mozolnego nakładania (trza się namęczyć coby to wypucować tak jak wosk na karoserii) to efekt fajny - większe krople zapie#@ją pod górę a małe drobne się mocno rozpryskują. Przy małych opadach wycieraczki nie włączyły mi się ani razu . Ciekawe czy to również będzie miało taki efekt na flaki robaczków , tzn: że się nie będą do szyby przyklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Będą się zbierały przy uszczelce, co by można zebrać i bogracz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi