JACKO29 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Eee,na pewno Qq nie będę mechanicznie polerował ...przynajmniej na razie Tenks za chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) w nawiązaniu do mojego "eksperymentu" z turtle oraz specyfikiem na szyby muszę powiedzieć że jest nieźle. Po przejechaniu całej polski z południa na północ i z powrotem, autko wyglądało przyzwoicie (nie licząc resztek muszek na tablicy rejestracyjnej z przodu czy w jej okolicach). Zabrałem więc autko na myjnię bezdotykową i za 5 zeta przemyłem (woda/szampon/woda) w ciągu 5 minut. Następnie mokra mikrofibra w łapkę, 15 minut ...... i efekt mnie zamurował: autko błyszczało jakbym dopiero co je nawoskował po myciu. Po prostu rewelka więc zdecydowanie polecam te produkty. Ciekawe ile te powłoki wytrzymają - miesiąc, może dwa ? Zobaczymy - będę aktualizował info. A tak na marginesie - ten specyfik niewidzialna wycieraczka na szybę zajebioza - przy 120 km/h w deszczu wyłączyłem wycieraczki bo bardziej przeszkadzały niż "samościekająca" z szyby woda a widoczność była bardzo dobra. Supcio. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez sph3r3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 A jak sie ta newidzialna wycietaczka spisuje w miescie? Bo slyszalem, ze dosc kiepsko i stwarza wiecej problemow niz kozysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Gregson a nie nałożyłeś sobie collinite 845 na przednią szybę?? przecież działa tak samo jak niewidzialna wycieraczka !! Ja mam na przedniej szybie 845 i w mieście przy 50km/h krople spływają allagancko Jak stoi to tak szybko spływają Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Gregson tak jak pisałem , do 50km/h zjawisko spływania nie zachodzi jeśli można nazwać uciekanie kropel wody do góry spływaniem ? Teraz odnośnie filmiku , gdyby nakręcony był w środku auta podczas jazdy byłby miarodajny , a tak widać jedynie że woda spływa strużkami i z pierwszego auta i z drugiego chociaż mniej "spektakularnie" Niewidzialna wycieraczka działa najlepiej gdy krople są duże , przy np. mżawce trzeba czekać aż drobinki wody zbiją się w większe krople. ...i niestety praca wycieraczek powoli usuwa naniesioną powłokę , żywotność niewidzialnej wycieraczki w moim przypadku oceniam na 1 miesiąc , po czym zabieg trzeba powtarzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Uuu to 845 działa dłużej na przedniej szybie bo jest na chemie myjkową odpory Jedna zasada to dokładne odtłuszczenie szyby czołowej i dokładne naniesienie 845 i super trza spolerować aby w nocy nie dawał refleksów!!! Co do Uciekania kropel do góry podczas jazdy to one u mnie uciekają z taką prędkościom spadają ,jak na wklejonym filmie wyżej Ale jak pada mały deszczyk to ni ma bata trza używać wycieraczek ale z 845 na szybie piórka szybciej pracują i się mniej ścierają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Uuu to 845 działa dłużej na przedniej szybie bo jest na chemie myjkową odpory Jedna zasada to dokładne odtłuszczenie szyby czołowej i dokładne naniesienie 845 i super trza spolerować aby w nocy nie dawał refleksów!!! Co do Uciekania kropel do góry podczas jazdy to one u mnie uciekają z taką prędkościom spadają ,jak na wklejonym filmie wyżej Ale jak pada mały deszczyk to ni ma bata trza używać wycieraczek ale z 845 na szybie piórka szybciej pracują i się mniej ścierają . z preparatem "niewidzialna wycieraczka" z autolandu podobnie to wygląda: poniżej 65km/h trzeba włączać wycieraczki, ale wycieraczkom idzie lżej niż gdyby tej powłoki nie było. Uważam że gdybym jeździł tylko po mieście to ten preparat na lato nie jest za dobry bo przy niskich prędkościach niewiele daje. Ale ja jeżdżę dużo dwupasmówkami dzień w dzień to w moim przypadku ma to sens. Na razie powłoka trzyma miesiąc - zobaczę ile jeszcze pociągnie i dam znać. Uważam że to ile to trzyma na szybie uzależnione jest mocno od tego ile się włącza wycieraczki, a jak mówiłem w moim przypadku taka potrzeba jest w tej chwili dość rzadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Custoroma radzi, gruntowne czyszczenie felg - porada dla wytrwałych clinerów !!! środki chemiczne ma każdy w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 A Custorama bierze na siebie odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie wzroku??? Płyn do czyszczenia toalet na szczoteczkę i heja! A to że szczoteczka przy tym pryska dookoła już nie wspomnieli.Będą mieli niektórzy zgrymaszone miny jak się za to wezmą tym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Tak ciężki Idiota to wymyślił aby Domestosem i szczoteczką do zębów zapitalać i na koniec pumpać w sodzie Alu felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 To już bezpieczniej użyć w rozpylaczu środka do usuwania zapraw cementowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zasłyszałem że świetny jest śpray do czyszczenia szyby kominka Ale ja zostanę przy swoim sprawdzonym śprayu za 12zł pięknie czyści i zabezpiecza przed rdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 A czemu tak komplikować sobie życie??? Są środki do mycia felg aluminiowych.Używam je już kilka lat i nigdy się nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Tu chyba chodziło o zjawisko "PO TANIOŚCI" , te środki markowe i dedykowane są jednak dla przeciętnego Kowalskiego dosyć drogie , a np 5L bąńka ze zmywaczem cementu to koszt 70 pln NA LATA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 12 zł butelka płynu do mycia felg 0.7 pojemności.Wystarcza na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Dokładnie i tylko 12 zyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Panowie i Panie ,przyznać muszę że minął prawie tydzień gdy nawoskowałem Qq,Colinite 845 od tego czasu trochę się przykurzył i przybrudził Ale podjechałem na myjkę i samą lancą z czystą wodą opłukałem auto :0 Zeszło wszystko co przykleiło się do auta , błoto , owady etc. Edek , dzięki że namówiłeś mnie na ten wosk !!! Dobrze się go nakłada , poleruje , a mycie auta po uprzednim nałożeniu nie nastręcza żadnych problemów . Przyznam że nasmarowałem nim też szyby , choć byłem sceptycznie do tego nastawiony ....a zapomniałbym , przeleciałem nim panele podłogowe może faktycznie telewizor też przetrzeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Panele podłogowe nogi połamiecie Fergul do telewizora to ja Spectrum używam Tak Izolator 845 jest The Best na górnej półce z różnymi woskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Też miałem do telewizora Spectrum. Potem Atari, Amigę, a teraz co dorwę w ręce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 EXperyment z panelami przećwiczyłem na bardzo zapuszczonej i zniszczonej podłodze , ale nie u siebie w domu ! Efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania , nabrały delikatnego połysku i faktycznie zrobiła się ślizgawka Teraz dzieciaki mają radochę mogą poślizgać się bez czekania na zimę i lodowisko ,co u mnie się nie zdarza , tylko sztuczne lub colinite na panelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Ja miałem Jowisza i Neptuna i Elemisa czy to coś wnosi do dyskusji o pielęgnacji samochodów??? chyba tylko czar PRLu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Nie przymierzając wnosi tyle samo co pastowanie telewizora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Colins czyżby zazdrość co do coraz większej ilości zadowolonych osób z 845 przez ciebie przemawiała Edytowane 10 Września 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Nawet przez myśl mi to nie przeszło. Jestem tak leniwy, że nie zamierzam w najbliższej przyszłości woskować mojego QQ. Edytowane 10 Września 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Fergul 11 To się zmówiliśmy ... ale ja jeszcze od m-ca nie myłem mojego " czarnucha" a już jestem szczęśliwy ,że jakoś jeszcze wygląda Colinite jest the best ... ... Edek zresztą też ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi