Edek01 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Powodzenia w precyzyjnym wycinaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Dobre płuca lub sprężone powietrze w spraju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Dobre płuca lub sprężone powietrze w spraju Do czego te dobre płuca lub sprężone powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Pewnikiem chce napluć , a później czyścić Jest jeszcze taki bezpieczny żel , kiedyś widziałem jako propozycję do czyszczenia w aucie , wszelkie kratki nawiewów i inne zakamarki , ale pierwsze z brzegu do klawiszy też chyba się nada ? http://www.aliexpress.com/item/5pcs-Magic-Dust-Cleaning-Compound-Super-Clean-Slimy-Gel-Cleaner-Wiper-For-Keyboard-A3003011/32242203852.html?spm=2114.031010208.3.263.T190TS&ws_ab_test=201526_1,201527_3_71_15_72_16_73_13_74_14_75,201409_1 Tym powietrzem w spraju to można wdmuchnąć kurz pod szybkę przez szczeliny Jest , na tym przezroczystym rusek pisał feedbacka że zostawia mu ślady wilgotne ??? Może ten matowy ma trochę inny skład ? http://www.aliexpress.com/item/Brand-New-Magic-Innovative-Super-Dust-Clean-High-Tech-Cleaning-Compound-Gel-hv3n/1014089663.html?spm=2114.031010208.3.1.SdsZR7&ws_ab_test=201526_1,201527_3_71_72_73_74_75,201409_1 No i się wyjaśniło działa super , ale powyżej 30*C zaczyna płynąć , więc tak jak dziś 15-18*C i wszyscy zadowoleni http://www.aliexpress.com/item/Cyber-Super-Clean-Magic-Dust-Cleaning-Compound-Slimy-Gel-For-Keyboard-Car-Clean-C012/32372701327.html?spm=2114.031010208.3.145.4tVD4s&ws_ab_test=201526_1,201527_3_71_72_73_74_75,201409_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Dokładnie sprężonym powietrzem wdmuchnoł by kurz pod szybke. Galaretą nie tak łatwo czyścić, a jak już oplute to już w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ale glut! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Muszę podzielić się z Wami pewną informacją Może trochę OT , ale coś o wosku będzie . Rozmawiałem z kolega Irlandczykiem na temat dbania o auta , oni tzn tubylcy lekko traktują temat i powiedzmy że 40 % aut wewnątrz ma własne biologiczne życie , a słuzbowe to juz w 80% żyją własna kulturą bakterii Do tematu , Jaki ty masz gładki lakier ?!, no to pokazałem mu colinite , poczytał ,pomyslał , isulator hmm i kupił . Po kilku dniach spotykamy sie znów i mówi że nawoskował tym scianę w sypialni ???? ale po co ten tłumaczy że przechodzi mu wilgoć z zewnątrz i na ścianie rośnie grzybnia , ale właściwie to nie mur nawoskował , a foto tapetę . Skoro to taki isulator i na statki też się nadaje to pleśń sie nie utrzyma , nie ? Zrobił jak chciał, pewna logika w tym jest ? ale sie go pytam co zrobisz jak bedziesz chciał usunąć tapetę ? Przecierz woda do zmiekczenia kleju już nie wsiaknie w papier ? to nakleję drugą na ta . No ,ale klej tez jest na bazie wody i nie złapie sie do wosku ? No nie pomyslałem tak daleko , a wogóle to trudne pytania zadajesz , bedę sie martwic jak zonie sie tapeta znudzi ! ...i po co ja mu mówiłem że panele tym nawoskowałem na próbę , notabene trzyma sie świetnie na panelach . Tak więc rzeczywistość i życie przerosło Edwarda (pozdrawiam) nie tylko meble , szyby i tv , ale sciany tez można woskować Colinite 845 rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Dobry dobry ten Irlandczyk Na pewno 845 izoluje od wody ale czy od powietrza i jego cyrkulacji tego nie sprawdzałem na ścianach Ale mnie nie przebije odnośnie tapet i ich czasów popularności ,bo kiedy one były popularne to glazura i tarakota była towarem deficytowym. I w łazience zamiast pomalować lamperie olejną to pomalowałem tym co miałem a miałem lakier samochodowy kolor żywa zieleń Pomalowałem ściany od sufitu do podłogi w całej łazience ,śmierdziało z dwa miesiące no umyć się nie dało Ale jak wysechł ten lakier to goście mieli tylko takie miny Lakier o kodzie L76 o taki jak na tym Borewiczu . Edytowane 2 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 ...i na to wosk powinieneś położyć nie glazurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) W tamtym czasie nie było 845 do kupienia w Polsce Dziś mam w łazience 845 na glazurze ,brak białych zaschniętych plam po wodzie na płytkach bajka Edytowane 3 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Rozumie że ten preparat zabezpiecza. Lecz czy on nie zaszkodzi, jeśli będzie pod nim inny specyfik do np. zamaskowania rys i odświeżeniu koloru? Bo pewnie 845 tego nie dokona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Właśnie mam taką nadzieję że uprzednie pokrycie woskiem koloryzującym do maskowania lekkich odbarwień i rysek + odżywka może w małej części skróci żywotność powłoki colinite , a nie spowoduje jego spłukania przy pierwszym myciu ? Noszę się z zamiarem dania odżywki , później ten koloryzujący wypełniacz i na końcu colinite . sam wypełniacz bardzo szybko spływa/ znika z lakieru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Ja myślałem tylko o koloryzującym a potem colinite. Sam koloryzujący wejdzie tam gdzie trzeba, potem polerka a na koniec ten 845. A jaką odżywkę masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Odżywka Autoglym , ale nie mogę teraz znaleźć obrazka poglądowego http://sklep.motogo.pl/pl/producer/Autoglym/122 Na mojej butelce jest albo ciemnoszary kolor , albo prawie czarny , a teraz w propozycjach autoglymu czarny jest do opon ? Ja tę odżywkę kupowałem jakieś 3-4 lata temu , może zmienili ofertę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 A nie lepiej kupić Meguiards Ulitimate Compound, zamiast koloryzującego wosku na jedno mycie Ryski i odbarwienia pięknie usuwa i na to położyć Collonite 845 Bo 845 położony na wosk koloryzujący długo nie będzie gościł na blachach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Czy ten co to nagrywał, to nie widział co nagrywał? Czyżby tan blask światła tak go oślepiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 On pokazał jak działa Ultimate Compound a działa super przy ręcznym polerowaniu A że nie miał kamery za 45.000zł i przeszkolenia kamerzysty no cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Ten co nagrywał stał na statywie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Rozumie. Tylko to odbijające światło wszystko praktycznie zasłania a raczej odbija i razi w oczy. Tak jakby robił pod słońce - nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 a ja dziś kupiłem coś takiego: Meguiars Clear Coat Safe Polishing Compound. (http://www.meguiars.com/en/automotive/products/g18116-polishing-compound/). Mam parę rysek na aucie i chciałbym je zabezpieczyć przed zimą. Ktoś z Was używał czegoś takiego? Niby to jakaś nowa pasta polerska. Biedę chciał po tym nałożyć wosk. Zastanawiam się tylko czy dokonałem prawidłowego wyboru. Czy nie wystarczyło Meguiars Ultimate Compound który jest środkiem czyszczącym lakier i przygotowującym do woskowania. Ktoś mi coś poradzi ? Mam paragon więc pewnie mogę wymienić. Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ktos probowal powloki ceramicznej Modesta? Jakies opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) nie uzywalem Meguiars Clear Coat Safe Polishing Compound, ale Meguiars ma dobre srodki wiec powinno byc ok co do ceramicznych powlok to podobno sa b. dobre ale mnie wystarczy FUSSO ... (z ceramika jest problem z nakladaniem) ale wiem kto zna odpowiedzi na wasze pytania... Edytowane 23 Października 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Też wiem. Tylko musi znaleźć u wujka Google. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) a ja dziś kupiłem coś takiego: Meguiars Clear Coat Safe Polishing Compound. (http://www.meguiars.com/en/automotive/products/g18116-polishing-compound/). Mam parę rysek na aucie i chciałbym je zabezpieczyć przed zimą. Ktoś z Was używał czegoś takiego? Niby to jakaś nowa pasta polerska. Biedę chciał po tym nałożyć wosk. Zastanawiam się tylko czy dokonałem prawidłowego wyboru. Czy nie wystarczyło Meguiars Ultimate Compound który jest środkiem czyszczącym lakier i przygotowującym do woskowania. Ktoś mi coś poradzi ? Mam paragon więc pewnie mogę wymienić. Dzięki z góry za pomoc. Wymień na Meguiars Ultimate Compound a jak masz też większe głębsze rysy to do nich zakup - Meguiars Scratch X 2.0! A mnie na Zimę ,wystarczy Król wosków syntetycznych Collonite 845!!! ciach i dwa Gule wyskoczyły Ktos probowal powloki ceramicznej Modesta? Jakies opinie? Gregson powłoka ceramiczna jest teraz najtrwalszym zabezpieczeniem do lakierów jeśli masz luźne 3000zł to czemu nie!! Bo ja gdybym miał luźne 2000zł koszt mojego wyliczenia samochodu na powłoce Nanolex, to bym się nawet chwili nie zastanawiał już by stał w Autodetalingu https://www.youtube.com/watch?v=5yPZkW2lSQY Edytowane 24 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Wymień na Meguiars Ultimate Compound a jak masz też większe głębsze rysy to do nich zakup - Meguiars Scratch X 2.0! A mnie na Zimę ,wystarczy Król wosków syntetycznych Collonite 845!!! ciach i dwa Gule wyskoczyły A czy wiesz czym się róznią te 2 produkty ? bo na Ultimate nic nie pisze o usuwaniu rys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi