Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Mam dwa Ultimate i 2.0X . Ultimate Compound usuwa -Rysy,Swirle ,Oksydacje lakieru, jest bardzo dobrym produktem do ręcznej pracy, tak samo jak 2.0 X Meguiars Clear Coat Safe Polishing Compound - niweluje lekkie zarysowania jest to pasta leciutko ścierna. 2.0 X usuwa większe i głębsze rysy mi usunął wszystkie pod klamkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Mam dwa Ultimate i 2.0X . Ultimate Compound usuwa -Rysy,Swirle ,Oksydacje lakieru, jest bardzo dobrym produktem do ręcznej pracy, tak samo jak 2.0 X Meguiars Clear Coat Safe Polishing Compound - niweluje lekkie zarysowania jest to pasta leciutko ścierna. 2.0 X usuwa większe i głębsze rysy mi usunął wszystkie pod klamkami nie wiem czy się nie zajade tym Meguiars Clear Coat Safe Polishing Compound. Generalnie stan lakieru w dobrym + stanie, dosłownie pare rysek. Bardziej chodzi mi o konserwacje na zimę i podkład pod wosk a nie żeby "świeciło się jak psu ....". Nie mogłem się dopatrzeć w ultimate że usuwa rysy, stąd wziałem Polishing. BTW. Ultimate nie jest ścierna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ultimate ja polecam ci Ultimate usuwa rysy!!! i jest też lekko ścierny Zadbany lakier świeci się jak psu jaj....co poradzisz . A jaki wosk nakładasz na zimę????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ultimate ja polecam ci Ultimate usuwa rysy!!! i jest też lekko ścierny Zadbany lakier świeci się jak psu jaj....co poradzisz . A jaki wosk nakładasz na zimę????? To chyba colinite albo coś z górnej półki, gośc mi proponował mniejsze opakowanie, podobno starcza na 3 razy a 30 zł. A ten ultimate ma konsystencje mleczka czy jaką ? I co sie dzieje jak najedziesz przy nakładaniu np na plastiki ? Trzeba uważać, jakieś porady co do nakładania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Mleczko tak się nim pracuje Co do wosków na zimę to ja już nie stosuje pylących tylko syntetyczne łatwo ścieralne tak jak 845. Ultimate plastiku nie barwi no chyba że suchy jak wiór to tak !!!! Edytowane 25 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ultimate plastiku nie barwi no chyba że suchy jak wiór to tak !!!! Chodziło mi o to czy jak najade na inny materiał niż lakier to czy cięzko go pózniej zebrać czy te miejsca plastikowe się jakoś dziwnie nie byłszczą albo coś ... a może lepiej zastosować jakieś taśmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ja plastiki nie lakierowane impregnuje woskiem syntetycznym i najechanie Ultimatem nie powoduje ich zabarwienia ! Przed polerowaniem zabezpiecz woskiem syntetycznym w płynie wszystkie plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ja plastiki nie lakierowane impregnuje woskiem syntetycznym i najechanie Ultimatem nie powoduje ich zabarwienia ! Przed polerowaniem zabezpiecz woskiem syntetycznym w płynie wszystkie plastiki. Jaki stosujesz ten wosk, dobry jest? daj nazwę i jakie koszta mniej więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Do plastiku aby nie złapał pasty polerskiej ,najtańszy wosk syntetyczny to K2 Spectrum 32 zł a droższy i najlepszy z syntetyków Collonite 845- 80zł Jakiego byś nie użył to dużo nałóż i mocno spoleruj plastiki by nie łapały past,brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Do plastiku aby nie złapał pasty polerskiej ,najtańszy wosk syntetyczny to K2 Spectrum 32 zł a droższy i najlepszy z syntetyków Collonite 845- 80zł Jakiego byś nie użył to dużo nałóż i mocno spoleruj plastiki by nie łapały past,brudu. A co kolega powie aby po takim polerowaniu użyć np meguiars ultimate quik wax w płynie zamiast pasty, troche przeraża mnie nanoszenie wosku a w tym przypadku to jest podobno banalnie proste, pytanie czy chociaż w połowie skuteczne jak w przypadku pasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Za cene Megiuars Ultimate quik wax masz 2 Spectrum to jest to samo - formuła Polimerowa Ale bardzo kiepskie zabezpieczenie na zimę!!! jak nie chcesz się namachać docierając woski to polecam Collonite 845 do lakieru plastiku ! Jest dla Leni przez duże L Zapomniałem wszystkie szyby w samochodzie też się nim woskuje działa lepiej jak niewidzialna wycieraczka bo szyba po nim jest bardziej śliska Edytowane 25 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 To jak znów dyskusja zeszła na collinite to powiem że kolega irol postawił mi wczoraj w pubie za ten wosk , pamiętacie jak pisałem że wysmarował nim fototapetę , bo mu grzyb rósł , to teraz już nie rośnie , nie ma się jak zahaczyć czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Fergul czyli odcina grzyba od powietrza i grzyb się dusi Collonite 845 jest THE BEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Z tego wynika że stanowi barierę nie do przebicia . Ja nie wiem czy wnikał z zewnątrz czy narastał wewnątrz (wilgotniej jak w PL i grzybnia w powietrzu ,bo jesień) ,ale fakt że problem znikł i przy okazji moje panele podłogowe też są wizualnie dłużej nabłyszczone niż zwykłymi środkami do paneli . Wynika z tego że colinite stanowi trwałą powłokę na wielu powierzchniach , nie tylko na aucie , na szybie przedniej za to u mnie się nie sprawdza jest mniej trwały jak dedykowane środki do tego , guma wycieraczki bardzo szybko go usuwa i nawet przy szybkiej jeździe brak jest efektu uciekania kropel wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) A jaki płyn do szyb używasz??? Ja przednią szybe to fest wecuje 845 2 warstwy i dokładne polerowanie grubą szmatką K2 Moly trzymie się mocno ale mam mięciutkie pióra wycieraczek ! Edytowane 25 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 ... jak nie chcesz się namachać docierając woski to polecam Collonite 845 do lakieru plastiku ! Jest dla Leni przez duże L Szkoda tylko że Wosk nie niweluje małych rys :/. a może się nie znam. Myślicie że wystarczyłoby umyć dobrze auto i użyc colinite 845 bez żadnych past polerskich albo Ultimate Compound aby zabezpieczyć auto ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Pisałeś że masz delikatne ryski jak chcesz je usunąć to użyj Ultimate ! Ultimate nie jest do zabezpieczania lakieru on jest do korekt lakieru!!!!! Jak nie chce ci się machać polerować to użyj tylko 845 a on nie usuwa rys on tylko zabezpiecza na zimę! Są woski tradycyjne co trzeba się namachać i one maskują tylko te ryski ale chyba o to ci nie chodzi ??? Tak naprawdę to już nie ma pogody na takie robotę chyba że masz ogrzewany garaż A i kup sobie ze trzy szmatki grube fajne do polerowania K2 Moli 14zł szt. Edytowane 25 Października 2015 przez Edek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Pisałeś że masz delikatne ryski jak chcesz je usunąć to użyj Ultimate ! Tak naprawdę to już nie ma pogody na takie robotę chyba że masz ogrzewany garaż A czy używanie takich specyfików jak pasty polerskie czy Ultimate negatywnie wpływa na lakier ? Mam garaż podziemny, są jakieś specjalne wymogi do zrobienia czegoś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) edit. Edytowane 25 Października 2015 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Pasty polerskie zawsze ścierają mocnej bądź delikatnie lakier, z naszymi gównianymi wodnymi lakierami trzeba używać delikatnych past polerskich!! Aby pracować z pastami czy woskami potrzeba 20 na plusie wtedy robota idzie lux, poniżej to już nie jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Pasty polerskie zawsze ścierają mocnej bądź delikatnie lakier, z naszymi gównianymi wodnymi lakierami trzeba używać delikatnych past polerskich!! Aby pracować z pastami czy woskami potrzeba 20 na plusie wtedy robota idzie lux, poniżej to już nie jest to Aha czyli wniosek jest prosty, musze zwrócić tą paste polerską bo teraz to nie ma sensu. Ok w takim razie czy ktoś z kolegów mieszkających w Szczecinie poleca jakąs myjnię w rejonie z rzetelnym woskowaniem ? Znalazłem pare ofert w cenach ok 100 zł. Zauważyłem też ze jedna z firm oferuje woskowanie teflonowe - ktoś stosował którąś z opcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Nie no teraz to mnie ręce opadły .................................. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Peceq....nie chcę nic mówić...ale wk***ś Edka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Edwardzie Tu już Colinite nie da rady , teraz kilka kropli tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) upadłem ... wosk zabezpieczający na zimę ale nakładać jak jest 20'C ... Edytowane 26 Października 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi