colins Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Edziu, a powiedz Ty mnie brachu, co przekonało Ciebie do stosowania mikrofibr? Bo jeszcze nie dalej jak pół roku temu jechałeś po lakierze jakimiś irchami od okularów i nie wierzyłeś, że w tym celu stosuje się raczej mikrofibry. No więc skąd taka zmiana? Doczytałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Colins nie doczytałeś że mikrofibr używam do polerowania 845 A irche do osuszania mokrego samochodu nic się nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Peceq....nie chcę nic mówić...ale wk***ś Edka! heh a co ktoś stosował poniżej 20 st. C - ja bym się nie obawiał. Wiecie nowy nabytek to się cackam jak z dzieckiem - to nie bo nie - to nie bo za tanie i coś zniszczy - mam nadzieje że zrozumiecie. Potrzeba trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) po pierwsze chodzi o temperaturę powierzchni woskowanej a nie temperaturę powietrza ! po drugie zalecane jest woskowanie w przedziale od 10'C do max 25'C (około) wiec możesz spokojnie woskowac, z lakierem nic ci się nie stanie jeżeli zaś chodzi o temperaturę to wydłuża się czas "schnięcia" wosku czyli im zimniejsza powierzchnia tym dłużej czekasz na polerowanie / usuwanie nadmiaru wosku ... tak na marginesie to watpię żeby komuś chciało się wpakować samochód jak jest 10'C czy nawet 15'C ... w praktyce (czyba ze masz laserowy termometr), jeżeli trochę swieci słonko w połowie dnia i jest wystarczająca temperatura żeby spędzić 2/3 godziny na polerowaniu to nie ma się co martwić ... będzie pan zadowolony Edytowane 27 Października 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 a co powiecie o produktach Sonaxa ? pytam dokladnie o preparaty do czyszczenia felg (żel) , szampon i wosk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 A ja z moim 845 w garażyku cały rok po fest myciu solidnie woskuje auto, ale to wyższość wosków syntetycznych nad tymi w formie past Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 A ja z moim 845 w garażyku cały rok po fest myciu solidnie woskuje auto, ale to wyższość wosków syntetycznych nad tymi w formie past gubimy się w zeznaniach ... ? kolego, ... najpierw piszesz jaki to trwały wosk i na jak długo starcza a po paru strona piszesz ze woskujesz samochód po każdym "fest" (jak go nazywasz), myciu ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Widzisz ja po każdym fest myciu szczególnie zimą podwozia z nadwoziem,woskuje cienką warstwą blachy bo z 845 to przyjemność nie mordęga z docieraniem! Collonite 845 jest bardzo wytrzymały ale ja nigdy nie dopuszczam do osłabienia tej wytrzymałości ! A że to któraś tam warstwa to co zabronisz??? Mam ochotę to sobie woskuje i poleruje super mikrofibrą. Ja z tych wyznawców jestem- glanc pomada mucha nie siada Edytowane 27 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 namówiliście mnie dziś zakupiłem Finish Kare 1000P hi temp paste Wax i na dniach zabieram się do woskowania, ktoś używał tego produktu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Ja używałem. Świetnie się aplikuje i lekko poleruje. Utrzymuje się do kilku miesięcy na odpowiednio przygotowanym lakierze. Swojego QQ maziałem nim gdzieś w okolicach maja. Teraz już trzeba by powtórzyć, ale mi się nie chce. Ogólnie Finish Kare 1000P jest godny polecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 kurde, ja znowu pojechałem moim turtle, ale chyba się przesiąde na coś inszego typu 845 ... a tak na marginesie: co polecacie do plastików, szczególnie zderzaków ? No i czego użyć do alusów (np: na zimę) ? Może tego samego wosku co do karoserii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 kurde, ja znowu pojechałem moim turtle, ale chyba się przesiąde na coś inszego typu 845 ... a tak na marginesie: co polecacie do plastików, szczególnie zderzaków ? No i czego użyć do alusów (np: na zimę) ? Może tego samego wosku co do karoserii ? Jeśli zastosujesz ten sam wosk to z pewnością syf z ulic i klocków będzie mniej osiadał i łatwiej będzie go zmyć. Tylko przed woskowaniem użyj glinki jeśli posiadasz a do mycia nie używaj środków do felg tylko samego płynu, najlepiej o neutralnym pH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 a do plastików co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Tak Was czytam i smieje sie pod nosem, a to takie kremy, takie scierki, gdyby to autko bylo mniejsze pewnie byscie je trzymali w szafie miedzy recznikami, a co bedzie jak Wam sie QQ rozbestwi i powie "nie ma jazdy, tylko mycie i polerowanie" a czy Wasze zony nie sa o to troszke zazdrosne,,ja bym byla, nasze auta stoja na ulicy, takze sa myte ale w ostatecznosci i na myjni,,,,,,pewnie teraz mnie oplujecie, ale niech tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Dlaczego zazdrosne ...?My małżonek nie zaniedbujemy i też "myjemy"(pielęgnujemy) Natomiast auta do salonu piękności nie chodzą jak Wy to i sami im to rekompensujemy Edytowane 29 Października 2015 przez nowy 2011 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Moniko droga, nie dziw się niektórym facetom, że traktują swoje autka niemal jak ołtarzyki, z namaszczeniem usuwając niewidzialne pyłki. A wtedy faceci może przestaną się dziwić kobietom, które potrafią spędzić w sklepie z ciuchami pół dnia, nie kupując w rezultacie niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) a do plastików co polecacie ? Collonite 845 do blach,felg,plastików i szyb Tak Was czytam i smieje sie pod nosem, a to takie kremy, takie scierki, gdyby to autko bylo mniejsze pewnie byscie je trzymali w szafie miedzy recznikami, a co bedzie jak Wam sie QQ rozbestwi i powie "nie ma jazdy, tylko mycie i polerowanie" a czy Wasze zony nie sa o to troszke zazdrosne,,ja bym byla, nasze auta stoja na ulicy, takze sa myte ale w ostatecznosci i na myjni,,,,,,pewnie teraz mnie oplujecie, ale niech tam. Moja droga moja żona wie bo sobie ją wychowałem, że jak idę pieścić me samochody to mnie przeszkadzać nie można Edytowane 29 Października 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 I to jest dobre wychowanie.A poza tym,o co mają być zazdrosne?Mają swoje pasty i woski...no chyba o te lepsze jak Collinite 845 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Jacko one mają kosmetyki droższe od 845 to ja jestem zazdrosny o ich chemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Niech ta Ale to jest zazdrość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Tia , żona zazdrosna i to o co , o samochód ....i mazidła do niego ?! Ona wie że kto nie smaruje ten stoi i jak dbasz tak masz ! Co do wydawania kasy na kosmetyki , kupiła sobie perfumy nie ważna cena , ale dlaczego to ja musiałem cło zapłacić przy odbiorze ? http://www.fragrancex.com/products/_cid_perfume-am-lid_l-am-sid_lpfes3__products.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A kto miał zapłacić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 No pech chciał że tylko ja byłem w domu jak kurier DHL przyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 powinienes sie cieszyc - nie widziales zbioru perfum mojej zony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 To jesteś szczęśliwy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi