Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no nie wiem - jak moja mi obiecywała 3 samochody temu że po sobie posprząta (a w aucie nie wiedzieć czemu brudzi na potęgę) , tak do dziś nic w tym temacie nie zrobiła - gdybym sam tego nie robił i nie utrzymywał w autku porządku to bym miał niezły syf. A cwana jest bo w domku to jakoś mi umie wypomnieć że tego owego nie zrobiłem a jak się spytam to kiedy w naszym (przypadkowe tłumaczeni od "moim" ;) ) autku posprząta to jakoś cisza ...

no nie wiem - jak moja mi obiecywała 3 samochody temu że po sobie posprząta (a w aucie nie wiedzieć czemu brudzi na potęgę) , tak do dziś nic w tym temacie nie zrobiła - gdybym sam tego nie robił i nie utrzymywał w autku porządku to bym miał niezły syf. A cwana jest bo w domku to jakoś mi umie wypomnieć że tego owego nie zrobiłem a jak się spytam to kiedy w naszym (przypadkowe tłumaczeni od "moim" ;) ) autku posprząta to jakoś cisza ...

Witam w klubie

No wreszcie,,,,Panowie zmienili temat, to my jestesmy na pierwszym planie a nie Wasze (jak ktos nazwal) wydmuszki :)

Moja droga na pierwszym planie to jest maszyna a przy niej ...................................

Moja droga na pierwszym planie to jest maszyna a przy niej ...................................

I to w skąpym bikini,z duuużymi...oczami  :laie_67:

. A cwana jest bo w domku to jakoś mi umie wypomnieć że tego owego nie zrobiłem a jak się spytam to kiedy w naszym (przypadkowe tłumaczeni od "moim" ;) ) autku posprząta to jakoś cisza ...

...bo dom jest wasz , a autko Twoje :) 

....maszyna do szycia ? No to wychodzi że szwaczka :) 

Jeszcze tak odnośnie kosmetyków dla pań .

Znajomego żona kupiła sobie dosyć drogi krem pod oczy na noc , rano zerkając w lustro woła do męża że strasznie jej opuchły te worki pod oczami !

Kolega ze stoickim spokojem odpowiedział jej z sypialni , że dziś wieczorem to sobie tym cycki wysmaruj nie oczy skoro taki efekt daje to mazidło .

Teraz przy każdym "kielichu" mamy polewkę z Marysi :) 

No wreszcie,,,,Panowie zmienili temat, to my jestesmy na pierwszym planie a nie Wasze (jak ktos nazwal) wydmuszki :)

Tyle twego co sobie pogadasz :) Z żoną jedyny problem jest taki że trudniej zmienić na nowszy model , choć niektórym te zamiany przychodzą nad wyraz łatwo w obu przypadkach żona z autem :)

Colins przecie nie o samą maszynę się rozchodzi ale oto co przy niej :)

Na glanc można wypolerować maszynę i to co przy maszynie ;)

Edytowane przez Edek01

Pytanko. Ile kosztuje zabezpieczenie auto woskiem na zime. Niezależna ręczna myjnia

Edytowane przez artua

Woskowanie woskowaniem ale w lutym chadyy samodzielnie nakładał Tenzi Q7 uzyskując świetny efekt hydrofobowy, nie wiadomo jednak jak trwały. Minęło już ponad pół roku, ciekaw jestem czy koszty nałożenia preparatu przekładają się na trwałość powłoki. Może ktoś jeszcze bawił się tymi  preparatami?

• 2 tygodnie później...

Też jestem ciekaw a kto stosował woskowanie teflonowe na swoje Kaśki ? albo używał wosku mark Autobrite ;ub kenotek ?

Ja za równowartość stojaka wolałem spożyć flaszkę, a koła sobie przerzucam dla kondycji. :devil: 

Jeśli zaś mowa o "szuwaksach", to ja tym razem poszedłem w kosmetyki Nielsena.

W ten sposób do wnętrza mam Nielsen Finesee (daje fajny, matowy efekt), do plastików zewnętrznych Nielsen Super A Sheen SAS (taki budyń dający ładny połysk czarnym plastikom), a do gum Nielsen Brillance (który poza efektem wizualnym opóźnia starzenie gumy, o czym słusznie wspomniał Edek).

Polecam - dobry stosunek jakości do ceny.

A czy ktoś z Was stosował z NIelsena Exhibition Polish - wosk z Carnauba?

Edytowane przez peceq

ja pierdziu! Ludzie! :D

Colins poleca dobry stosunek,a Peceq  exchibicjonizm! No dajcie na luz bo już się gorąco mnie robi :D

• Upvote 1

ja pierdziu! Ludzie! :D

Colins poleca dobry stosunek,a Peceq  exchibicjonizm! No dajcie na luz bo już się gorąco mnie robi :D

What ? Ja nic tutaj nie polecam . Forum jest po to żeby pytać więc pytam :) 

• 2 tygodnie później...

napiszczie lepiej jak myć auto po woskowaniu na myjni bezdotykowej i innych  - czy wystarczy wodą spłukać czy coś :) chodzi mi o wpływ myjni na długość wosku na lakierze ...

Bezdotykowa to zły pomysł jeśli chodzi o "trwałość"woskowania.Tu o niebo lepiej spłukać a potem szczotka lub gąbka.

Bezdotykowa to zły pomysł jeśli chodzi o "trwałość"woskowania.Tu o niebo lepiej spłukać a potem szczotka lub gąbka.

Tylko że mycie gąbką tego wynalazku co jest na Qashqai'u  jest wysoce ryzykowne.Można się nabawić rys.

miałem na mysli płukanie na karcherze ... czy jakieś programy myjące czy tylko płukanie a może nabłyszacznie ?

1 gorąca woda mikroproszek za 10zł i lecisz od dachu po nadkola i felgi kończąc .

2 woda zdemiralizowana za 10zł i tak samo od dachu po nadkola i felgi kończąc.

Odjeżdżasz kawałek i wycierasz do sucha co tam masz Ircha naturalna bądź gruba szmatka mikrowłókno.

Wosku nie wybieraj bo to syf nie wosk szkoda pińędzy :)

I jedyny wosk jaki można teraz użyć po takim myciu przy takiej temperaturze to syntetyczny K2 Spectrum bajka :spoko:

Tak Jacko dobrze mówi nie wolno tego lakieru dotknąć szczotką bo porysuje te wodne dziadostwo nie lakier!!!!

Edytowane przez Edek01
  • Upvote 1