Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wypucować to ci może but pucownik ..........

A do białego masz Fusso Coat 12 Months Lights .

Kolega zrobił białego nowego Sorento  i efekt był k.....oszałamiający :o  

Mało tego zrobił czarny dach Soul i pięknie wyszedł a piszą że nie jest do ciemnych lakierów .

soft99_fusso_coat_12_months_light_wosk_j

Edytowane przez Edek01
  • Upvote 1

Proszę- Ceramic Pro Strong 9H 4.0

5 lat gwarancji i zdolne dłonie do nakładania trza szukać ;)

Tego ceramicu nigdzie nie kupisz,jedynie warsztat co nakłada,a ceny! Olaboga!

Kiedyś na allegro była Ale cena jak jacko pisze to jakieś nieporozumienie bo i butla duża. Ja bym chciał do wiosny jakiś taki gotowy zestaw do nakładania ceramiki kupić.

Możesz kupić Tenzi,ale co to jest i jaka jest tego jakość? Nie wiem.Jest na alledrogo.

Tego ceramicu nigdzie nie kupisz,jedynie warsztat co nakłada,a ceny! Olaboga!

Jacko nie wyobrażam sobie kupienia i nakładania ceramiki samemu !!!!!

Takie cacka to zawodowcy w swoich studiach nakładają na przygotowany lakier.

Oczyszczony i po korekcie! stan lakieru musi być idealny aby nakładać ceramikę !!

Edytowane przez Edek01

Ale to i tak o niebo lepiej niz poprzednio kiedy do osuszenia auta potrzebowalem 4 recznikow ;).

ja do osuszania mam 1 szt Fluffy Dryer 60x90 i ogarnialem nim np. Tourana

jesli masz taki problem z iloscia recznikow to moze zerknij na Autoglym Flexi Blade Water, naprawde przyzwoity, miekki silikon

uzywam jej czasem, zwykle jak sie spiesze albo 'robie' auto na sloncu i nie chce zeby powstaly water spoty

a ze przeszedles przez etap Turtle to nic zlego, masz skale porownawcza kosmetykow i dobrych kosmetykow do aut

ja zaczynalem od Formula 1 Carnauba CarWax ; )

pozdrawiam

Borge,niewątpliwie jest to dobre,mam podobną ściągaczkę silikonową,ale do takiego lakieru jaki jest na Qashqaiu nie uzywam.

Akcesoria do nakładania można kupić w hurtowniach z lakierami samochodowymi lub dla firm oklejających reklamami samochody - ważne, aby ręczniki były bezpyłowe - niestety to marketowe się nie nadają. Rolka (mega duża kosztuje ok 30 zł). Nakładanie można poćwiczyć na innych powierzchniach lakierowanych (rower, skuter) pooglądać na youtubie jak robią to profesjonaliści np:

Jak nałożysz i przeschnie Fusso to ciężko go spolerować mało tego smugi wychodzą ! 

Które ciężko spolerować na jednolitą tafle powłoki.

Nakładasz na błotnik, czekasz aż pod palcem będzie delikatnie przeschnięty, nie całkowicie wyschnięty! i polerujesz szmatką z krótkim włosiem po całość następną szmatką z długim włosiem np jak ja ręcznikiem mikrofibra K2 pomarańczowy i glanc pomada mucha nie siada :D

I następny element karoserii, uuuu a jeszcze tyle do roboty :P  

ja do osuszania mam 1 szt Fluffy Dryer 60x90 i ogarnialem nim np. Tourana

jesli masz taki problem z iloscia recznikow to moze zerknij na Autoglym Flexi Blade Water, naprawde przyzwoity, miekki silikon

uzywam jej czasem, zwykle jak sie spiesze albo 'robie' auto na sloncu i nie chce zeby powstaly water spoty

a ze przeszedles przez etap Turtle to nic zlego, masz skale porownawcza kosmetykow i dobrych kosmetykow do aut

ja zaczynalem od Formula 1 Carnauba CarWax ; )

pozdrawiam

Ja w 1992 zaczynałem od Plastmala  :D

Teflonowe cuda się robiło a klięty byli bardzo zadowolone  :D

Jak wydawać kupe kasy za powłokę to tylko to ....

Edytowane przez Edek01

a można tak zrobić, że to co ja będę nakładał,  zaraz kumpel z drugą ścierką będzie ścierał ?

a może w ogóle tego nie robić ? bo samochód mam tylko na rok (po roku oddaję leasingodawcy), i moze to co producent nawoskował wystarczy na rok ?

W Salonach stosują Kenotek Pro Showroom który jest podobny w działaniu jak Spectrum ale Spectrum jest lepszy  :)

W salonach za odpowiednią opłatą mały 200zł średni 300zł duży 500zł  nakładają woski ale to rzadkość aby ktoś skorzystał, u mnie w KIA zabezpieczają  co 10ty sprzedany nowy samochód :bezradny:   

Jeśli zabrudzisz samochód to umyj go na myjni i nawoskuj Spectrum będzie się świecił jak psu jajka  :spoko:

Edytowane przez Edek01
  • Upvote 1

OK, dzieki, a ten Spectrum tez tak szybko zatyka czy standardowo? nie chcę nic popsuć skoro smugi mogą powstać...

wystarczy 5 min. suszenia po nałożeniu ( przy temp. 10 stopni) i już scierac ?