colins Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ja to nawet miałem ZX Spectrum. A jutro mam zakładową imprezę, to dopiero będę miał SPECTRUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zawężone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 No co Ty. To będzie całe spektrum moich możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 A tak na serio, to korzystał ktoś z usług takiego wgnioto-wyciągacza? Ciekawe czy efekt jest rzeczywiście taki jak na filmach w internetach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Tak korzystałem jak miałem Almera, i pięknie powyciągał wgnioty ale liczył 50 zł za jednego teraz on i inni magicy żądają 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Widziałem auto przed i po - nie do rozpoznania, przynajmniej ja nie mogłem dostrzec śladów wgniotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Bo jak jest w miarę równa wgniotka to nawet samemu można wyciągnąć.Zanabyłem kiedyś taki sprzęcik za drobne pieniążki i udało mi się w Notku wyciągnąć wgniotkę zupełnie bez śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dent-a-Pops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ciekawe kto takie wniotki robi... co Ci ludzi pijani jeżdża po parkingu czy ślepi czy co ? a moze na parkingach uczą się jeździć małolaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Mój szwagier robi to zawodowo. Cena zależy od rodzaju wgniotki i ilości. Zresztą nie tylko wgniotki da się wyciągnąć lecz również większe rzeczy. Niestety Czasem trzeba poczekać, bo ruch jest i na telefon nic Ci nie powie, bo wgniotka wgniotce nie równa. Trzeba zobaczyć. Po naprawie, ale zależy od wgniotki, raczej nie zobaczysz śladu, a na pewno nie w normalnym świetle. Cena raczej bliżej 50 zł niż 250 zł. Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Marcin_1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 U mnie ogłupieli i czy mała czy duża, to krzyczą 250 zł.A u lakierników jeszcze lepiej - standard to 500 zł od elementu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ja osobiście używam środków Nielsena. Do plastików wewnętrznych Nielsen Finesse. Do zewnętrznych Nielsen SAS. moze byc : ) moj setup to wewnatrz 303 Aerospace Protectant, na zewnatrz Autoglym Bumper Care pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Widziałem dziś w akcji Ultimate Wash&Wax i powiem że na nowym lakierze daję super efekt Po wysuszeniu lakieru pod palcem czuć warstwę wosku i lakier dostaję głębi koloru, super sprawa dla kogoś co ma możliwość mycia samochodu na podwórku I testowałem ręcznik water magnet i daję radę mało tego po przetarciu szyb nie zostają wodne mazy super jest ten ręcznik Jedyny minus trzeba mieć parę w łapach aby wycisnąć wodę z niego ale dla silnego nic trudnego Tak wygląda Sportage po Ultimate Wash&Wax ! Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Cena tego ręcznika .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 http://allegro.pl/meguiars-water-magnet-microfiber-drying-towel-pro-i5946168711.html Za taką jakość i działanie to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 W sklepach motoryzacyjnych chodzi powyżej 70 zł. A ircha zła? Wg mnie , to naciąganie ludzi zafascynowanych swymi wozami ....ale jeśli kogoś stać i lubi sam pucować brykę ... Jakość i działanie powiadasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Nam jako firmie sprzedają za 49zł ale biorą z 10szt Ircha ładnie chłonie ale zostawia mazy na blasze i szybach . Ręczniki mikrofibra też chłoną mniej mazów na blasze na szybie tak samo zostają jak przy Ircha. A tu w Water Magnet ręcznik ma strukturę wafla i działa super . Pierwsze zebranie z całego samochodu wyciskasz solidnie z wody i ostatnie wyciera do sucha a szyby błyszczą wolne od zaschniętych wodnych mazów Tak Skyler coś dla mnie bo lubię wycierać umyty samochód i nie mieć wodnych mazów na czarnym lakierze Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Nam jako firmie sprzedają za 49zł ale biorą z 10szt Ircha ładnie chłonie ale zostawia mazy na blasze i szybach . Ręczniki mikrofibra też chłoną mniej mazów na blasze na szybie tak samo zostają jak przy Ircha. A tu w Water Magnet ręcznik ma strukturę wafla i działa super . Pierwsze zebranie z całego samochodu wyciskasz solidnie z wody i ostatnie wyciera do sucha a szyby błyszczą wolne od zaschniętych wodnych mazów Tak Skyler coś dla mnie bo lubię wycierać umyty samochód i nie mieć wodnych mazów na czarnym lakierze Ja mam Water Magnet, dziala fajnie ale tylko do pewnego momentu kiedy osiaga poziom nasycenia i wyciskanie albo wyrzymanie (mam wyrzymaczke do scierek na hali) nic nie daje. Na calego QQ trzeba 1 szt. WM i jeszcze dodatkowa recznik z mikrofibry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 ... lubię wycierać umyty samochód i nie mieć wodnych mazów na czarnym lakierze Czarny lakier ...tragedia żeby go utrzymać w ciągłej czystości miałem czarny przez pół roku i między innymi również z powodu koloru rozstałem się z nim .. uważam że tak jak niebrudzący jest srebrny met. i złoty nie ma innego koloru łatwego w utrzymaniu w czystości ( nie widać tak brudu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Może dożyję dnia aby kupić taki jaki chcę a nie takię jakie są Czarny utrzymać w czystości to nie trudnę jak solidnie nawoskowany Co do water magnet to kupiłem za 49 zł i będę testować na swoim a z jej wyrzymaniem nie mam kłopotu para w rękach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piciu Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 kupiłem polecanego collinite 476 dokładnie umyłem , IPA, woskowanko, docieranko i .... świeci się jak świecił. Może na starszym lakierze byłby efekt, a tak nie widzę zbytniej różnicy. Ale nie o tym. Jak polerowałem dziada to przy antenie blacha lata jakby była luźna - po naciśnięciu ugina się na kilka mm i można wyczuć i posłuchać jak puka o inny metalowy element. Odnoszę wrażenie, że w tym miejscu blacha powinna być przyspawana do tej poprzeczki co by usztywniło całą konstrukcję. Możecie zerknąć i sprawdzić jak jest i Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 A kto poleca tego średnio trwałego 476 Jak byś nawoskował 845 ooo to byś efekt zobaczył a oszałamiający efekt mienienia się lakieru to tylko fusso coat 12 months Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Wosk ma za zadanie zabezpieczyć nowy lakier (zamknąć pory ) , odnowienie starego nie polega na nawoskowaniu go , a najpierw pasty ścierne i później zabezpieczenie woskiem . Po prostu zabezpieczony lakier nie ulega tak szybkiej degradacji jak pozostawiony po umyciu na myjce . Blach zewnętrznych się nie spawa do poprzeczek !!! Wyglądałoby to jak boki w starych Ikarusach , blacha jest na rantach zawijana i zgrzewana , natomiast w środku połaci blacha jest mocowana do poprzeczek , punktowo za pomocą past głusząco klejących , taka technologia pozwala na połączenie zewnętrznych blach karoserii bez widocznych załamań światła i niechcianych refleksów na obłych powierzchniach lakierowanych elementów . Częstotliwość lub gęstość punktów mocowania jest obliczona chyba przez inżynierów ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Miałem kumpli blacharzy to nieszło się z nim dogadać ciągle pijani byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi