Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kumpli blacharzy to nieszło się z nim dogadać ciągle pijani byli :D

E tam zaraz pili - to pewnie efekt uboczny pracy z rozpuszczalnikami organicznymi występującymi w lakierach :)

Tak polewali sobie do szklanek zawodowcy jak nic :D  

Ale nadal nie wiem nic o częstotliwości punktów na Blasze  :laie_67:

Edytowane przez Edek01

a wracając do tematu - lata u Was ta blacha czy sztywno siedzi i się nie ugina?

Sztywno to jest tylko u pana młodego :D

A jak woskuję bryke to się boję ze moimi grabiami pozaginam to cudo mezaliansu Francuza  z Japoneczka

a wracając do tematu - lata u Was ta blacha czy sztywno siedzi i się nie ugina?

Się ugina od samego patrzenia.

Kiedyś woskowałem samochód i brat idiota też woskował nówkę Opla Astrę J i coś mu odbiło aby wejść na dach no i wlazł i wgniótł na samym środku :|  

czyli blacha cienka, lakier do d*py - wygląda na to że ten wosk to najtwardszy element. To może położę jeszcze ze dwie warstwy :-)

To już wiadomo po co ta belka w bagażniku - bez niej fura się złoży do środka :-)

Właśnie z tego samego powodu nie ma w środku nawiewu na tylny rząd siedzeń.

Bo sztywność nadwozia by ucierpiała. :D

Tak polewali sobie do szklanek zawodowcy jak nic :D  

Ale nadal nie wiem nic o częstotliwości punktów mocowania na Blasze  :laie_67:

Czego znowu nie wiesz ? :) 

Trzeba było uważać jak Pan Fergul tłumaczył to byś wiedział , a Ty wolałeś iść kupić  kolegom rozpuszczalnik ! 

Ja transportowałem tak ale te blachę a Stasiek transportował im ten rozpuszczalnik :D

I jak ją przyjeżdzałem o 12tej to już nie było oczym gadać a że musiałem zawszę wracać to nie mogłem napić się rozpuszczalnika aby się dogadać :D

Gadasz Edek jak po rozpuszczalniku .... :D

Powiedz lepiej : jak to jest  z zabezpieczeniem auta  Rust Check ?

Otrzymałem informację ,że oni świeżynek nie konserwują a tylko podstarzałe auta (po 3 latach najlepiej) ?

Nie wiem czy to żart ? ;)

Mi to samo powiedzieli a że Klient nasz Pan  :)  i tak kazałem tryskać w profile zamknięte, drzwi maskę, klapę,progi ,i całą podłogę z nadkolami !

A że Panowie nie pili wcześniej Staśkowego rozpuszczalnika to szło się z nimi dogadać i  towaru nie żałowali  :)

I tak zrobili profile progi drzwi maskę klapę -RUST STOP A

A belki z przodu nadkola to co jest bezpośrednio narażone na działanie soli z naszych sowicie solonych drug to -RUST STOP B 

I tak dla przykładu jak myje na myjce ciśnieniowej nadwozie to na belce dolnej i w nadkolach cały czas jest zabezpieczenie koloru bursztynowego! nie wymyłem go  :spoko:

RUST STOP A  - idealny do zabezpieczenia wszelkich elementów narażonych na korozję wewnątrz urządzenia. Dzięki rzadkiej konsystencji, pozwala na spenetrowanie: szczelin, zamków oraz innych zakamarków urządzenia.

RUST STOP B – dzięki gęstszej konsystencji i specjalnym dodatkom, pozwala na skuteczne zabezpieczenie elementów narażonych na bezpośrednie działanie czynników zewnętrznych. Stosuje się go na podwozia, nadkola itp. Dostępny jest on w 2 kolorach: czarnym i bursztynowym.

Edytowane przez Edek01
  • Upvote 1

Dzięki ! :spoko:

A już się martwiłem ... co ja po 3 latach miałbym z tej Mazdy ;)

Nie miał bym sumienia też ,gdybym Koleżeństwu z Forum go miał odsprzedać :bezradny:

Edytowane przez nowy 2011

Wiesz ,żarty żartami ale mój znajomy idzie już na noże z aso mazdy .W niespełna 2 letniej nowej 6-tce ruda wylała mu w pięciu miejscach! A gdy brał to zapewniali ze problem korozji rozwiązany definitywnie! Ślady małe ale są. Maska ,dach za szyba i krawędzie drzwi

Szkoda ,że kolor biały mi się "opatrzył" bo na nim pięknie widać "rudą" ;) Wtedy nie ma problemów w ocenie stanu przez ASO ..

Nie ma idealnych wyborów a przy tym trzeba też mieć "zezowate szczęście" żeby trafić na  tak "szczególny egzemplarz " ... ale włos mi się jeży jak czytam niektórych "przygody" m.in. i Twoje ....choć nie związane z karoserią .

Nie mam też "swojego" ASO bym mógł liczyć na ich łaskę i niełaskę :( Pozostaje mi liczyć na swoje "szczęście" dlatego "staram się pomagać" szczęściu i na razie ono mnie nie opuszcza .

Życzę Ci też szczęśliwych wyborów !

I na wzajem.A przejmować się autem ,gdy ma się gwarancję, Nie specjalnie ma sens.Popsuje się to robią, a jak nie zrobią ,to są inne sposoby ;) Koledze wciskają ze to "lotna" rdza co kolwiek by to znaczyło.Niby nie groźne.

Przeprowadziłem "osobiste śledztwo" i te opinie nie są wyssane z palca !

Fabryki Mazdy w Hiroszimie i Hofu znajdują się tuż nad akwenami morskimi a tam wiadomo nie brakuje soli . Jeśli całe te elementy blacharki leżakują dłużej to wiadomo co roztwory soli jakie niesie bryza mogą zrobić :(

Edytowane przez nowy 2011