Zając Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 No i znalazłeś odpowiedź W odróżnieniu od J21 czyli H.Klosa. A na serio ,mam wrażenie ze robisz sobie hejcik na forum i tyle. Drogi Manixie. H. Kloss to był J23 , a nie J21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 a jak Wam sie podoba moje autko ? widzieliście takie? Skylimera Napisano 10 luty 2016, 12:46 Jaja sobie robisz? borge Napisano 10 luty 2016, 12:49 jaja chyba sobie ze mnie robisz : ) manix Napisano 28 minut temu A na serio ,mam wrażenie ze robisz sobie hejcik IMO gdyby nie to ze 'czuc go benzyna', bylby to najfajniejszy samochod na forum pozdrawiam ps. J11 to wersja modelowa Qashqai'a produkowana od 2013 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 J23 już nie nadaję Ludzik kozak jesteś normalnie kozak Kiego masz zdrowie na Lato jeden wosk na Zime następny ,między czasie polimery Nie łatwiej jeden a dobry wosk co bez ale wytrzyma 12 miesięcy na lakierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 A co ze sciaganiem smoly?Jak już coś robić to albo grubo,albo wcale Poza tym to czysta przyjemność ,a jak masz auto zadbane to cala operacja(mam tu na mysli od wstepnego mycia do ostatniej przecierki)trwa 4-5 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 a myjnia półautomatyczna jest bezpieczna ? mam trochę w tym kurzu po tym k2 spectrum, a zawożę w pon. autko do serwisu by nareperowali i nie mam czas ujechac na reczna to moge popsikać z sikawy go na myjni pół automatycznej a po tym nałożyć k2spectrum? Czy moze lepiej najpierw nalozyc k2spectrum a potem spłukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 A to mycia auta nie ma w standardzie jak auto jedzie do serwisu w Polandzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 a to mogę im przywieźć pobrudzone ? Myślałem, że muszę wypucować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Drogi Zajączku ,masz ode mnie plusa ,za lekcję historii Nigdy nie oglądałem "mam alergię na czerownych" ,więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Moja taczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Kiego kup sobie to a zobaczysz bielszą biel!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Kiego kup sobie to a zobaczysz bielszą biel!!! PROCOL HARUM i "Bielszy odcień bieli" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 http://m.ebay.co.uk/itm/Poorboys-World-White-Diamond-Show-Glaze-16OZ-473ml-Light-Colors-/231461120348?nav=SEARCH Tego używam do bieli,do tego white poorboys natty's paste pięknie podbija kolor i można wyjść 50/50(no bo jak wiadomo lustra na bieli nie uzyskasz:( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 O widzę Zajączku ,że wiesz co dobre !!! Kiego - mój ulubiony kolor!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Poorboys White też tak potrafi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 PROCOL HARUM i "Bielszy odcień bieli" Zając,co Ty takie klasyki odkurzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Edziu ,błagam , my wiemy co to YOU TUBE!!!! i umiemy korzystać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Zając,co Ty takie klasyki odkurzasz? Muzyka mojej młodości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 moja do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 To posłuchajcie jeszcze gitar "Bostonu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Edziu ,błagam , my wiemy co to YOU TUBE!!!! i umiemy korzystać! Manix a jak mam opisać bielszą biel i czyszczenie utytłanego samochodu samą wodą????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Przez ostatnie kilka lat zdążyłem przerobić najróżniejsze produkty i wybralem pod siebie te które MOIM zdaniem są najbardziej dostosowane do moich potrzeb,oraz na ktorych najlepiej się pracuje.Edek zwróć też uwagę na to że mieszkam w trochę innej strefie klimatycznej... Odnosnie kosmetyków z górnej półki to koleś który jakiś czas temu zarazil mnie detailingiem prowadzi znane w Inowrocławiu studio,a ja całkowicie polegam na jego opini i na doborze zestawów pod dane kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) moge popsikać z sikawy go na myjni pół automatycznej a po tym nałożyć k2spectrum? Czy moze lepiej najpierw nalozyc k2spectrum a potem spłukać ? Ludziku sa dwie szkoly w kwesti mycia i nakladania wosku: natolinska i otwocka proponuje jednego dnia popsikac z sikawy i nalozyc Spectrum K2 a drugiego dnia nalozyc Spectrum K2 i splukac ale nie 'potem' tylko pozniej woda (moze byc z sikawy) po obejrzeniu efektow wybierzesz dla siebie odpowiednia kolejnosc *** w ciagu kilku lat uzywania roznych kosmetykow do aut przekonalem sie ze kazdy powinien dobrac sobie kosmetyki ktore daja mu satysfakcje i nie kierowac sie reklamami firm a raczej opiniami uzytkownikow ale z duza doza tolerancji, wiadomo, ludzie sa podatni na marketing kiedys byl szal na Meguiars # 16, pozniej faza na Duragloss, widze wlasnie ze tak jest ostatnio z Soft99 Fusso, marketing dziala, ludzie kupuja a za chwile produkt jest odsprzedawany po jednokrotnym uzyciu co o czyms swiadczy napis na naklejce Soft99 '12 months coating...' mozna wlozyc miedzy bajki, zadna powloka tyle nie wytrzyma dajac zadowalajacy efekt, nawet slynne Colli ; ) uzywane w przemysle i na lodziach w przeszlosci mialem auto z lakierem Black Magic Pearl czy jakos tak i kupilem jakis wosk ktory wg. zapewnien producenta mial 'podbic' perlisty efekt, po jakims czasie polozylem inny wosk i choc nie byl przeznaczony do 'perelek' zostaly one wyeksponowane znacznie lepiej niz po wosku dedykowanym mialem tez jakis wosk Zymola w komplecie z Field Glaze i oczywiscie HD-Cleanse zeby zobaczyc efekt premium, z tym HD-C narobilem sie jak dziki bo preparat wcale nie jest latwy i po jednej aplikacji pozbylem sie 3x drozszego dziada bo ani dluzej nie siedzial ani efekt nie byl proporcjonalny do ceny (pewnie certyfikat i jedwabny woreczek przycmily mi umysl ; ) tak jak napisal kiego, kazdy musi sobie sam wypracowac liste produktow z ktora lubi pracowac i nie ma sie co smiac z K2, jak ktos lubi - jego sprawa pozdrawiam Edytowane 14 Lutego 2016 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 czym się różni "potem" od "później" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Borge woskuję sobie samochody od Plastmala teflonowego 1993r i było wiele wosków z Megsa ,Sonaxa,idt . I wyobraź sobie dla mnie najtrwalszy jest Collonite 845 wytrzymuję 12 miesięcy na miętko a myję często lakier bo mam czarny !!! Fusso wytrzymuję długo bo w składzie ma Teflon a 845 wytrzymuję długo bo jest tłusty ! Ta cała Caranauba to wytrzymuję max 6 miesięcy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Tylko ze kazdy lakier jest inny,jak rowniez wosk.Na bialym lakierze smole widac juz po kilku tygodniach i gdy ją usuwasz(w moim przypadku uzywam do tego megsa gue and tar remover) to usuwasz również wosk(absolutnie każdy i niewazne jakiego on jest roducenta) co wiąże się z koniecznością ponownego zabezpieczenia.Poprzednie auto mialem zabezpieczone g-technikiem i efekt był miazga ,ale tez trzeba było powłokę uzupełniać raz do roku(a to kosztowało już calkiem sporo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi