toruńczyk Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Brutale. .. ! Nie chcą Ciebie widzieć z naprawą gwarancyjną U nas takich klientów wpisują na listy jako "persona non grata" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Brutale. .. ! Nie chcą Ciebie widzieć z naprawą gwarancyjną U nas takich klientów wpisują na listy jako "persona non grata" Pewnie, ze nie chca, mysieli na swoj koszt malowac strzelona kamieniem w transporcie maske. Klient ma milczec i jezdzic i cieszyc sie, ze dziala. A detale, rysy - tu panuje totalna ignorancja w tym zakresie z racji ostrzalu kamieniowego w zimie. Kazde auto w Szwecji jest poryte kamieniami, Cayenne z peknieta szyba to nic nienormalnego. Dalego nie wjezdzam na autostrady zima jesli na prawde nie musze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Capitanie zła kolejnoś w naprawie lakieru po Chamach serwisowych! Pierwsze to nie szmatka ma pracować na lakierze tylko żółty pad gąbką! Teraz pasty pierwszą powinneś użyć SkratchX 2.0 a na koniec Ultimate Coumpound !! Najpierw usuwasz głębsze rysy a na koniec polerujesz dokańczasz dzieła Ultimatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Zgadzam sie, to byl test pt. czy to w ogole dziala. Zapamietalem sie tak w tej robocie ze zrobilem dwie listwy od razu. Jak mi dzisiaj wyjda rysy po Scratch'u to polece znowu Compound'em. I nie lakier to, a tylko nakladki stalowe na progi. Z jakierem pobawie sie na wiosne jak sie ladnie zrobi bo mam pare malych zmatowien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Tak jak Edek napisał,tylko ja bym zmienił scratch x na poorboys ssr 2.5,duzo szybszy efekt przy pracy ręcznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Tak jak Edek napisał,tylko ja bym zmienił scratch x na poorboys ssr 2.5,duzo szybszy efekt przy pracy ręcznej. Nie mam tu takiego cacka, Meguiar's jest topowa firma dostepna w sklepach, reszta tylko na zamowienie. Jest jeszcze Turtle, dziala w porzadku, uzywam wielu produktow Turtle ale powoli przechodze na Meguiar's. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Jezeli nie masz maszynki to "zajedziesz "się recznie megsem.Owszem mają bardzo dobre produkty,sam kilku używam ale do prac "ręcznych" polecam poorboys.Cenowo podobnie a z dostępem nie powinno być problemu na ebay-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Kiego X 2.0 i Ultimate Coumpound są opracowane do ręcznych robutek idealnie bo po nałożeniu na lakier nie wysychają odrazu po to aby dłużej pracowały Kapitanie kup może masz ? pad tri Color od Megsa super się nim pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Tak ,tylko zeby je wypracować to trzeba na silownie chodzić.Jak dla mnie oba są zbyt mało agresywne,a czas poświęcony na uzyskanie efektu nie jest adekwatny do efektu uzyskanego(no chyba że ja jestem zbyt leniwy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Ta użyj agresywnych do tej Plakatówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Tak ,tylko zeby je wypracować to trzeba na silownie chodzić .Jak dla mnie oba są zbyt mało agresywne,a czas poświęcony na uzyskanie efektu nie jest adekwatny do efektu uzyskanego(no chyba że ja jestem zbyt leniwy ) Maszynke kupie jak bede mial garaz w ktorym jest prad. A poki co to macham ciezarami niemal codziennie wiec pomecze sie na... piechote . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Edek jak insignia przeżyła to i qq da radę Zresztą za 3 tygodnie zrobię wielki test,po urlopie zostaną mi dwa dni wolnego to zobaczymy jak ta "magia" się sprawdzi na qq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Uważaj na lakier, łopel ma mocniejszy lakier jak Plakatówki z gamy Nissana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Coś ty,antara miała jeszcze w miarę,ale na insigni był bardzo miękki.Dla porownania polerka passata zajęła dwa razy tyle czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 W Nissanie paznokciem drapniesz i masz ryse jak od gwoździa!!Kurtką się otrzesz nie chcący i rysy lakier to nie lakier to dziadostwo. ..... Ja mam już go dosyć, co wiosnę muszę dokonywać korekt jakiś elementów Wiosenny zestaw naprawczy do Nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 A ja skonczylem wlasnie zabawe ScratchX, udalo mi sie skasowac 99% rys z listew. Dziala jak ta lala, zdecydowanie polecam, nie trzeba bylo nawet poprawiac Compoundem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 X 2.0 jest Kozak tak jak Ultimate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 A ja tamm wolę moje zabawki Jeszcze chwilka i będzie porządna fotorelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 ja się właśnie zaopatrzyłem w powłokę kwarcową i teraz czekam na +15 stC aby zacząć zabawę. Do tego jeszcze kupiłem z Q2 płyn na odtłuszczanie i drugi Q2 na usuwanie brudu typu smoła i to co normalnie robi się przez glinkowanie. Zobaczymy jak to mi wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 do kwarcowych powlok wypadaloby miec sterylne warunki i lampy Infrared, samo +15'C moze byc za malo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 No ja też nie jestem aż tak odważny aby robić powłokę samemu,nakladalem na koła gtechnic ale to wszystko jeśli chodzi o powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 A kto powiedział, że nie mam sterylnych warunków? 15 stopni jest wymagane jako minimum do właściwego wiązania się powłoki z lakierem. Wybrałem też odpowiedni zestaw dla początkujących czyli wersja "PRIME". Inna kwestia to fakt, że już miałem okazję oglądać efekt robiony przez mojego szwagra też amatora chyba większego niż ja na swoich 2 autach i wiem, że to kosmiczna technologia to nie jest. Zwłaszcza że jego samochody to nie byle jeździdła. Zresztą jest ryzyko to jest zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 No w sumie to albo grubo,albo wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Powodzenia z kwarcem samemu nakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 i Ty edek przeciwko mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi