Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Brutale. .. !

Nie chcą Ciebie  widzieć z naprawą gwarancyjną :D

U nas takich klientów wpisują na listy jako "persona non grata" :)

Brutale. .. !

Nie chcą Ciebie  widzieć z naprawą gwarancyjną :D

U nas takich klientów wpisują na listy jako "persona non grata" :)

Pewnie, ze nie chca, mysieli na swoj koszt malowac strzelona kamieniem w transporcie maske. Klient ma milczec i jezdzic i cieszyc sie, ze dziala. A detale, rysy - tu panuje totalna ignorancja w tym zakresie z racji ostrzalu kamieniowego w zimie. Kazde auto w Szwecji jest poryte kamieniami, Cayenne z peknieta szyba to nic nienormalnego. Dalego nie wjezdzam na autostrady zima jesli na prawde nie musze.

Capitanie zła kolejnoś w naprawie lakieru po Chamach serwisowych!

Pierwsze to nie szmatka ma pracować na lakierze tylko żółty pad gąbką!

Teraz pasty pierwszą powinneś użyć SkratchX 2.0 a na koniec Ultimate Coumpound !!

Najpierw usuwasz głębsze rysy a na koniec polerujesz dokańczasz dzieła Ultimatem :)

Zgadzam sie, to byl test pt. czy to w ogole dziala. Zapamietalem sie tak w tej robocie ze zrobilem dwie listwy od razu. Jak mi dzisiaj wyjda rysy po Scratch'u to polece znowu Compound'em. I nie lakier to, a tylko nakladki stalowe na progi. Z jakierem pobawie sie na wiosne jak sie ladnie zrobi bo mam pare malych zmatowien.

Tak jak Edek napisał,tylko ja bym zmienił scratch x na poorboys ssr 2.5,duzo szybszy efekt przy pracy ręcznej.

Tak jak Edek napisał,tylko ja bym zmienił scratch x na poorboys ssr 2.5,duzo szybszy efekt przy pracy ręcznej.

Nie mam tu takiego cacka, Meguiar's jest topowa firma dostepna w sklepach, reszta tylko na zamowienie. Jest jeszcze Turtle, dziala w porzadku, uzywam wielu produktow Turtle ale powoli przechodze na Meguiar's.

Jezeli nie masz maszynki to "zajedziesz "się recznie megsem.Owszem mają bardzo dobre produkty,sam kilku używam ale do prac "ręcznych" polecam poorboys.Cenowo podobnie a z dostępem nie powinno być problemu na ebay-u.

Kiego X 2.0 i Ultimate Coumpound są opracowane do ręcznych robutek idealnie bo po nałożeniu na lakier nie wysychają odrazu po to aby dłużej pracowały :D

Kapitanie kup może masz ? pad tri Color od Megsa super się nim pracuje :)

Tak ,tylko zeby je wypracować to trzeba na silownie chodzić:).Jak dla mnie oba są zbyt mało agresywne,a czas poświęcony na uzyskanie efektu nie jest adekwatny do efektu uzyskanego(no chyba że ja jestem zbyt leniwy ;) )

Tak ,tylko zeby je wypracować to trzeba na silownie chodzić :).Jak dla mnie oba są zbyt mało agresywne,a czas poświęcony na uzyskanie efektu nie jest adekwatny do efektu uzyskanego(no chyba że ja jestem zbyt leniwy ;) )

Maszynke kupie jak bede mial garaz w ktorym jest prad. A poki co to macham ciezarami niemal codziennie wiec pomecze sie na... piechote :).

Edek jak insignia przeżyła to i qq da radę:)

Zresztą za 3 tygodnie zrobię wielki test,po urlopie zostaną mi dwa dni wolnego to zobaczymy jak ta "magia" się sprawdzi na qq.

Coś ty,antara miała jeszcze w miarę,ale na insigni był bardzo miękki.Dla porownania polerka passata zajęła dwa razy tyle czasu.

W Nissanie paznokciem drapniesz i masz ryse jak od gwoździa!!
Kurtką się otrzesz nie chcący i rysy lakier to nie lakier to dziadostwo. .....

Ja mam już go dosyć, co wiosnę muszę dokonywać korekt jakiś elementów :thumbsdown:  

Wiosenny zestaw naprawczy do Nissana 

meguiars-zestaw-ultimate-compound-tricol

A ja skonczylem wlasnie zabawe ScratchX, udalo mi sie skasowac 99% rys z listew. Dziala jak ta lala, zdecydowanie polecam, nie trzeba bylo nawet poprawiac Compoundem.

• Upvote 1

ja się właśnie zaopatrzyłem w powłokę kwarcową i teraz czekam na +15 stC aby zacząć zabawę. :)

Do tego jeszcze kupiłem z Q2 płyn na odtłuszczanie i drugi Q2 na usuwanie brudu typu smoła i to co normalnie robi się przez glinkowanie. Zobaczymy jak to mi wyjdzie

0_0_productGfx_8aa5fcb051c8dab50fe2679e5

No ja też nie jestem aż tak odważny aby robić powłokę samemu,nakladalem na koła gtechnic ale to wszystko jeśli chodzi o powłoki.

A kto powiedział, że nie mam sterylnych warunków?

15 stopni jest wymagane jako minimum do właściwego wiązania się powłoki z lakierem. Wybrałem też odpowiedni zestaw dla początkujących czyli wersja "PRIME". 

Inna kwestia to fakt, że już miałem okazję oglądać efekt robiony przez mojego szwagra też amatora chyba większego niż ja na swoich 2 autach i wiem, że to kosmiczna technologia to nie jest. Zwłaszcza że jego samochody to nie byle jeździdła.

Zresztą jest ryzyko to jest zabawa :)