Edek01 Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Broń Boże ale nakładanie kwarca czy ceramika to nie jest takie proste! A lampy do utwardzenia powłoki masz? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) a mam A co? Pytasz o IR czy ceramiczne No i nie lampy a promienniki podczerwieni Nie doceniasz mojej wiedzy edek. wysle ci cos na pw Edytowane 11 Marca 2016 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Z roboty piszę na kulanie, jak widzę to masz, bez tego to ani rusz aby utwardzić powłokę Pieer do Kwarcu to tak trza działać a to robota bardzo precyzyjna Dziękuję postoję wolę mój Amerykański śmalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Muszę nabyć kolejną butelkę , bo ta się już wysmalcowała ...prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 O czytam kolega ponad plan wecuje tym śmalcem Ale wejś nie wecuj jak tak ładnie wygląda kropelkowanie i błysk blaszek przy drugiej warstwie No nie ma kozaka na śmalec ,żaden nie potrafi wywoskować na ciepło zimnego koloru lakieru to jedno!A drugie to hydrofywobość no tworzyć takię grube krople ludzie mistrzostwo świata ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Hej Edek ! Zaraziłeś i mnie tym "szmelcem" ... i już też on czeka na nową M. Qq to mi z pół roku "uśmiechał się" .A Ty jak często traktujesz tym specyfikiem swoje autko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Jak traktuję Panie toszto woskowa orgia jest Traktuję tak jak miałem oczyszczony lakier Ultimatem bo on czyści i usuwa woski ! Na suchy lakier wcieramy padem okrągłym śmalec w lakier dokładnie na bogato element po elemencie i polerujesz Ty musisz dobrze wymyć i odtłuścić lakier aby powłoka się długo trzymała !!!. Najlepiej kup ręcznik gruby z mikrofibry bo nim pięknie się poleruję- 15zł K2 Moly albo King Jest duża tniesz szmatkę na pól i jedną masz do zapolerowywania a drugą do finalnego spolerowania i mamy orgazm ciepłego blasku Teraz tak ja nakładam śmalcową powłokę element po elemencie i poleruję a Fergul woskuję wszystko i poleruję cały o to nie dla mnie I są ludzie co nakładają drugą warstwę ja też nakładam, ale już ta druga to nasączasz kapkę Pad śmalcem i rozprowadzasz delikatnie cienką warstwę po całym elemencie czekasz chwilkę i polerujesz I zobacz jedną grubszą warstwę i tą co teraz zrobiłeś jestem pewien że zrobisz na szybko drugą cienką warstwę Oczywiście nie zapomnij wyśmalcować i bardzo dokładnie zapolerować na dwa ręczniki wszystkich szyb z zewnątrz w samochodzie Teraz ile trzyma trzyma tyle czym będziemy myć auto! ja myję auto na bezdotyku zimą ostro czyli zlewam cały samochód mikroproszek i gorąca woda i duzo wody zdemiralizowanej i wysuszam lakier ! Śmalec u mnie trzymie od sezonu do sezonu woskowego ja woskuję na wiosnę i na jesień na zimę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Chyba też przejdę na smalec . A jak z pracochłonnością ? Łatwo się go poleruje, czy trzeba się napracować ? Z racji rytmu pracy i braku czasu preferują szybkie rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Ranger lakier trza wymyć i odtłuścić . Pierwsze wpolerowywanie w lakier jest pracochłonne bo trzeba dobrze delikatnie wetrzeć smalec w lakier na bogato i spolerować! Ranger a potem to już Bajka chcesz odnowić powłokę po myciu Auta- bierzesz okrągły żółty Pad i nakładasz kapkę śmalcu i lecisz cienką warstwę po elemencie czekasz chwilkę i polerujesz najlepiej grubym ręcznikiem K2 O tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 To prowda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Nie ma Kozaka na Śmalca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Numeracja ma znaczenie ? Musi być 845 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Ranger chcesz się upocić to kup 476 s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Czyli im wyższy numer tym wosk "lżejszy" ? Są wyższe niż 845 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Nie najlżejszy jest 845 a twardy 915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 A orientuje się ktoś jaki Quick Detailer można stosować po myciu aby nie szkodził "śmalcu" 845? :-)A najlepiej taki, który też będę mógł używać zanim nałożć 845 bo to nastąpi dopiero koło maja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Spectrum od K2 albo Kenotek Pro Showroom Shine. Ale będziesz musiał w Maju dobrze wymyć i odtłuścić lakier do nałożenia 845 aby dobrze się trzymał na lakierze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 LUDWIK do mycia talerzy dobrze zmywa tłuszcz po nim lakier prawie matowieje w oczach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dla leniwych ,jak ja ,ale wymagających Meguiars NXT Generation Tech Wax Liquid 2.0 - wosk syntetyczny dający niesamowitą głębie i połysk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Ludwik w Polsce nie jedno Auto wymywał i super odtłuszczał Tylko ten dzisiejszy Ludwik jest mniej agresywny jak tamten . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Ranger chcesz się upocić to kup 476 s No bez przesady że się upoci Ja tym 3 razy w sezonie letnim woskowałem i jakoś się nie upociłem a efekt elegancki. Jedyny minus to po samym nawoskowaniu kurz lubi zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 476s kurz zbiera bo on ma dużo Carnauba i jest twardym naturalnym woskiem Ja tam nie mam już sił na spolerowywanie wyschniętego Carnauba Dla leni to tylko śmalec no już łatwiej jak z nim to nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Jak nalozysz qd po woskowaniu to kurz wcale nie przylega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 A używał ktoś Chemical Guys Pro Detailer http://mrcleaner.pl/chemical-guys-pro-detailer-carnauba-quickdetailer-473ml-p1447.html lub Meguiar's Ultimate Quik Detailer http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=406 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Używałem obydwu,bardzo dobre ale chemical guys trzeba dobrze wypolerowac bo strasznie się maze po aplikacji.Zamiast tego polecam Megsa qd gold class lub poorboys qd plus.Jak dla mnie po poorboys efekt odrobinę glebszy,ale trudniej go "wyrobic"na aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi